Îngrijirea tenului acasă – 11 Tips & tricks

ingrijirea tenului acasa - cinnamon beauty salon

Experiența adunată trebuie să fie împărtășită. Așa că echipa Cinnamon Beauty Salon a pus la cale o mini-serie de articole în care povestim, explicăm, împărtășim experiențe, informații, trucuri și rețete pentru îngrijirea sănătății și aspectului nostru acasă. Pentru că vrem să vă fim alături și atunci când nu sunteți la salon.

Îți povestim despre câteva lucruri pe care să le pui în practică pentru a-ți păstra tenul impecabil, îți explicăm cum funcționează fiecare și împărtășim măcar puțin din experiența noastră.

 

1. Protejează-ți pielea de razele soarelui

Una dintre cele mai importante modalități de a avea grijă de pielea și tenul tău este să o protejezi de soare. Expunerea la soare poate provoca riduri sau pete și în același timp, crește riscul de a dezvolta cancer de piele.

Pentru o protecție solară completă:

Folosește creme și loțiuni cu protecție solară. Utilizează o cremă cu protecție solară cu spectru larg, cu SPF 15, cel puțin. Aplică crema cu protecție solară cu generozitate și repetă procesul la fiecare două ore – sau cât de des este posibil.

ingrijirea tenului acasa - spf

Caută să stai la umbră. Mai ales vara, încearcă să eviți soarele între orele 10 și 16, când razele sunt mai puternice și mult mai dăunătoare pentru piele.

Poartă îmbrăcăminte adecvată. Acoperă-ți pielea cu cămăși cu mâneci lungi, pantaloni lungi și pălării cu boruri largi.

2. Ai grijă de alimentația ta

O dietă sănătoasă nu doar că te poate ajuta să arăți mai bine, dar te vei și simți mai bine, iar metabolismul tău va funcționa corect. Mănâncă multe fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe.

Deși asocierea dintre dietă și probleme ale tenului precum acneea nu este clară, unele cercetări sugerează că o dietă bogată în ulei de pește (sau suplimente de ulei de pește) și săracă în grăsimi nesănătoase și carbohidrați ar putea promova sănătatea pielii, menținând un aspect mai tânăr al tenului.

3. Îngrijirea tenului: Încearcă masajul facial

Pe lângă faptul că se simte minunat, masajul facial poate diminua tensiunea și crește circulația de la nivelul exterior al pielii, ajutând astfel la menținerea sănătății celulelor pielii și contribuind la drenajul limfatic. De aceea, un obicei sănătos este să încerci să-ți masezi tenul fie la tine acasă, fie la salon.

4. Aplică produsele de îngrijire a tenului imediat după baie

ingrijirea tenului acasa

Poate că una dintre cele mai esențiale componente în procesul de menținere a sănătății pielii este umiditatea. Pe lângă calitatea unei rutine de îngrijire a pielii, momentul în care aplici produsele poate afecta retenția de umiditate. Aplicarea zilnică a unei creme hidratante pe față și pe corp imediat după baie completează și sigilează apa în piele.

5. Îngrijirea tenului acasă: Hidratează-te

După cum bine știi, apa este esențială pentru sănătatea generală a pielii. Dacă te menții hidratat în mod adecvat, pielea va fi și ea hidratată, sănătoasă și, desigur, strălucitoare. Asta fără a menționa toate celelalte beneficii nesfârșite ale consumului adecvat de apă. Deși există mai multe studii care să indice consumul exact de apă de care are nevoie – cum ar fi cele 8 pahare cu apă pe zi –, aportul de apă nu este unul unic, așa că cel mai bine te va ghida propriul corp pentru a ști de câtă apă ai nevoie.

6. Nu-ți atinge fața

De multe ori, stresul sau chiar ticurile motorii pot provoca obiceiuri nesănătoase, cum ar fi atingerea în mod compulsiv a feței.

Ca regulă generală, după aplicarea produselor, evită să-ți atingi prea mult fața. Dacă ai coșuri, leziuni sau zone inflamate, instinctul te face să vrei să le atingi, însă din păcate acest lucru determină agravarea problemei și poate duce la infecții și cicatrici. Așa că cel mai bine e să eviți să-ți tot ții mâinile pe față.

 

Noiembrie 11 Weyergans 1

7. Nu uita să te demachiezi înainte de culcare

Asigură-te că îndepărtezi întotdeauna machiajul seara, înainte de culcare. Pielea trebuie să respire peste noapte, iar machiajul previne acest lucru, deoarece înfundă porii, fapt care poate provoca pete și puncte negre.

În cazul în care nu ai sau nu vrei să folosești un demachiant, poți folosi ulei de măsline pe o dischetă de bumbac. Masează ușor uleiul pe față pentru a scăpa de machiaj și murdărie.

8. Păstrează-ți instrumentele de machiaj și machiajul curate

ingrijirea tenului acasa - pensule machiaj

Pensulele, portfardurile și bureții de machiaj sunt practic terenuri de reproducere pentru bacterii, a celulelor moarte ale pielii, a uleiului și a murdăriei – toate acestea te pot împiedica să obții sau să-ți păstrezi pielea strălucitoare. Neapărat, păstrează-ți lucrurile curate și dezinfectate! Curăță fiecare instrument de machiaj în mod regulat, în mod ideal la fiecare două săptămâni.

9. Folosește creme hidratante potrivite tipului tău de piele

ingrijirea tenului acasa - hidratare

Probabil este evident până acum, dar menținerea pielii hidratată este unul dintre cele mai rapide soluții pentru un ten strălucitor. Folosește o cremă hidratantă zilnic, însă acordă atenție specială tipului tău de ten de fiecare dată când vrei să folosești un produs.

10. Evitarea stresului și îngrijirea tenului, în strânsă legătură

Știm. Este ușor să spunem asta. Însă stresul cronic îți pot afecta grav pielea și poate declanșa o serie de probleme, inclusiv eczeme și psoriazis.

De aceea, este bine să-ți formezi o rutină adecvată de auto-îngrijire, în orice fel funcționează pentru tine.

11. Nu uita de calitatea și durata somnului

ingrijirea tenului acasa - calitatea somnului

Un alt element important în îngrijirea pielii este somnul. Asta deoarece prea puțin somn sau somnul inadecvat pot face ravagii pe piele. Cercetările au evidențiat contribuția calității somnului la semne de îmbătrânire a pielii (linii fine și riduri) și la compromiterea funcției barierei pielii. Cu alte cuvinte, cu cât dormi mai prost sau mai puțin, cu atât îți neglijezi mai mult sănătatea ta și a pielii tale.

Câteva gânduri despre îngrijirea tenului acasă

Adoptă o viață cât mai sănătoasă cu practici blânde pentru corpul și pielea ta pentru a obține pielea frumoasă la care ai visat întotdeauna. Asigură-te că nu întreci limita cu tratamentele și produsele pentru piele, totuși. E posibil să-ți agravezi starea pielii, în cazul în care exagerezi cu exfolierea, aplicarea produselor sau alte remedii.

Dacă ai probleme care persistă indiferent de stilul tău de viață, este recomandat să consulți un dermatolog. Auto-inspecția este utilă, dar uneori este nevoie de sfatul experților pentru a remedia cauzele problemei și nu doar efectele pe care le observi.

Asigură-te că mănânci corect și ai grijă de tine. O dietă sănătoasă poate face minuni pentru pielea ta, așa că nu exclude niciodată fructele, legumele și nucile de sezon din alimentație.

Cu grijă pentru sănătate și frumusețe!

#Tips&Tricks: rețete cu scorțișoară pentru tenul tău