Îngrijirea părului iarna – 13 sfaturi utile

Iarna este vreme numai bună pentru confort, căldură și relaxare. Este timpul pentru discuții nesfârșite lângă șemineu. Sau înfășurându-te sub straturi cu o ceașcă caldă de ciocolată caldă uitându-te pe Netflix! Sună super confortabil, nu? Ei bine, nu putem spune același lucru despre părul și scalpul tău. Temperaturile reci îți fac părul și scalpul super inconfortabile, descuamate, aspre, uscate și predispuse la rupere. De aceea ai nevoie de o rutină separată pentru îngrijirea părului iarna.

Nu-ți face griji. Suntem aici pentru a te ajuta să-ți îmbunătățești look-ul în această iarnă. În acest articol, am împărtășit 13 sfaturi pentru îngrijirea părului iarna pentru a-ți menține scalpul și părul fericite pe tot parcursul sezonului. Aruncă o privire.

1. Hidratează-ți scalpul cu ulei de păr

În timpul iernii, scalpul tău devine uscat și poți resimți senzații de mâncărime din cauza lipsei de umiditate din aer.

Acest lucru poate duce la mătreață, iritații ale scalpului și desprindere, provocând căderea părului.

Un masaj fierbinte cu uleiuri de păr hrănitoare, cum ar fi uleiurile de cocos și de măsline, face minuni.

Aceste uleiuri pătrund în firul de păr și mențin părul hidratat. Masajul îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului și hrănește foliculii de păr, stimulând creșterea părului.

2. Pentru îngrijirea părului iarna, evită spălarea frecventă

Spălarea frecventă a părului cu șampon elimină uleiurile naturale, provocând uscăciune și iritare suplimentară.

Încearcă să prelungești perioada dintre spălări. Nu șampona părul mai mult de două ori pe săptămână.

Folosește întotdeauna un șampon blând și fără sulfați pentru a menține echilibrul natural de umiditate.

3. Condiționarea corectă a părului

Nu omite niciodată balsamul în timpul iernii. Folosește un balsam dens, cremos, care conține uleiuri naturale, cum ar fi uleiurile de cocos, măsline, jojoba și unt de shea pentru hidratare și hrănire profundă.

Cum se folosește corect balsamul de păr

ingrijirea parului iarna - balsam

  • Șamponează-ți părul și clătește-l bine.
  • Aplică balsamul de la mijlocul lungimii până la vârfurile părului.
  • Concentrează-te pe vârfuri pentru a preveni uscarea și vârfurile despicate.
  • Lasă balsamul să acționeze câteva minute și apoi clătește cu apă călduță.

4. Îngrijirea părului iarna:  Evită căldura

Părul tău este deja delicat în timpul iernii, iar utilizarea instrumentelor de coafare la căldură îl poate face casant, provocând ruperea părului.

Îmbrățișează-ți textura naturală a părului și usucă-ți buclele la aer cât mai mult posibil. Evită uscarea cu un uscător de păr, deoarece acesta elimină umezeala din păr.

5. Aplică săptămânal o mască de păr cu condiționare profundă

Tratamentele săptămânale pentru păr sunt o măsură preventivă excelentă pentru a-ți asigura sănătatea generală a părului.

O mască de păr cu ingrediente hrănitoare și hidratante, cum ar fi ouă și miere, condiționează părul. Aceste ingrediente hidratează șuvițele uscate, îmbunătățesc creșterea părului, adaugă strălucire și catifelează părul.

Gălbenușul de ou are peptide solubile în apă care condiționează și stimulează creșterea părului. Mierea este bogată în aminoacizi și vitamine și are efecte de condiționare a părului.

Poți duce tratamentul și mai departe aplicând un ulei de păr sau ser pentru hidratare peste noapte.

6. Nu ieși cu părul umed

Aerul rece extinde firele de păr, făcându-le predispuse la rupere și decolorare.

Usucă-ți întotdeauna părul înainte de a ieși afară. Dă-i părului mai mult timp să se usuce la aer sau modifică-ți rutina de iarnă de îngrijire a părului în consecință.

7. Acoperă-ți părul

Părul tău devine stresat atunci când este expus la frig, vânt și zăpadă.

Fă-ți un obicei din a-ți ține părul acoperit iarna, măcar cu o eșarfă. Poți folosi un spray cu ulei uscat dacă-ți faci griji că ți se electrizează părul.

8. Protejează-ți părul de statică

Părul static este cel mai enervant lucru în timpul iernii. Lipsa de umiditate, combinată cu frecarea cauzată de pulovere, eșarfe, hanorace și perii de păr, face părul încrețit și static.

Pentru a face față acestei situații, folosește o perie de păr ventilată. Aplică, fără îndoială, balsam pentru a preveni electricitatea statică și pentru a menține părul neted.

9. Evită dușurile fierbinți

Un duș cu apă caldă pe vreme rece este întotdeauna tentant. Dar apa fierbinte poate elimina uleiurile naturale și umezeala din păr, făcându-l să fie uscat. De asemenea, poate face și scalpul uscat și poate provoca căderea părului.

Spală întotdeauna părul cu apă călduță și apoi clătește cu apă rece la vârfuri pentru a ajuta la sigilarea cuticulelor părului.

10. Îngrijirea părului iarna: Folosește prosoape din microfibră

Evită să folosești prosoape de baie din bumbac pentru a-ți usca părul. În schimb, folosește prosoape din microfibră.

Sunt mult mai blânde cu părul, au o capacitate mare de absorbție a apei și ajută la reducerea frecării și a timpului de uscare a părului.

Pe de altă parte, bumbacul sau orice alt material îți poate face părul aspru și poate crea fire încurcate.

tahe infusion gold3

DĂ CLICK PE IMAGINE PENTRU A VEDEA OFERTA

 

11. Tunde-ți părul din când în când

Aerul uscat și rece din timpul iernii provoacă ruperea părului și vârfurile despicate. Frecarea de pălării și eșarfe pune o presiune suplimentară asupra părului tău.

Pentru a preveni acest lucru, tunde-ți părul la fiecare patru până la opt săptămâni. Acest lucru îți păstrează părul proaspăt iarna.

12. Mânâncă sănătos pentru a-ți menține părul sănătos

Alimentele bogate în proteine ​​sunt benefice pentru sănătatea părului. Crește-ți aportul de alimente esențiale bogate în vitamine, cum ar fi morcovi, ouă, dovleci și fructe de pădure.

Urmează o dietă echilibrată care combină legume, verdeață cu frunze, produse lactate, acizi grași omega-3 și carne pentru a-ți menține corpul și părul sănătos.

Sfat profesionist: Rămâi hidratat, deoarece apa este și ea esențială pentru a-ți menține corpul sănătos și alimentat.

13. Încearcă un umidificator

Tranziția bruscă a temperaturilor poate elimina umezeala firelor de păr în timpul iernii.

Un încălzitor de cameră poate oferi căldură atunci când temperatura scade, dar în același timp, usucă aerul din camera ta, provocând daune părului tău.

Umidificatoarele ajută la echilibrarea nivelului de umiditate din cameră pentru a preveni uscarea.

Gândul de pe urmă pentru îngrijirea părului iarna

Iarna poate fi aspră pentru părul tău, iar puțină îngrijire suplimentară poate contribui în mare măsură pentru a-ți asigura sănătatea optimă a părului. Aceste sfaturi sunt ușor de urmat și pot preveni problemele de păr cu care te confrunți în timpul iernii. Încearcă și tu să pui în practică aceste idei pentru a-ți menține părul moale, strălucitor și sănătos.