3 rutine de skincare aplicate de dermatologi, pe care le poți încerca și tu

3 rutine de skincare aplicate de dermatologi pe care le poti incerca si tu Cinnamon

 Te întrebi dacă rutina de skincare aplicată de un medic dermatolog presupune ore în șir petrecute în fața oglinzii și mulți bani aruncați pe produse high-end? Contrar opiniei publice, un medic dermatolog are o rutină de skincare mult mai ușor de aplicat zi de zi. Cu timpul, înveți să îți formezi un obicei din a nu omite câteva lucruri esențiale pentru tenul tău. 

În continuare, vei afla 3 etape rapide și eficiente pe care un medic dermatolog nu le trece cu vederea din rutina personală de îngrijire, indiferent cât de obosit ajunge acasă de la muncă. 

 

1. Bronzul se poartă, dar la fel și crema cu SPF

Primul lucru pe care îl vei găsi în rutina zilnică a fiecărui medic dermatolog, de la medicul tău, până la Morgan Rabach, medic dermatolog la LM Medical, New York, este crema cu SPF. 

LM Medical NYC

dr. Morgan Rabach

Dr. Morgan Rabach, dermatolog specialist, dar și mamă solicitată a trei copii, are o rutină de skincare din doi pași simpli. Diminețile, își curăță tenul și aplică cremă cu protecție SPF. Recomandă cu încredere, într-un interviu pentru allure, folosirea produselor cu dublă acțiune pentru că: ”salvează timp, sunt super eficiente și te scapă de grija de a le aplica în ordine corectă”.

Serile, pe lângă etapa de curățare a tenului, se asigură că nu omite să și-l hidrateze. Preferă produse cu anti-oxidanți precum vitamina C – un element adesea subestimat în întreținerea unui ten sănătos. Unii anti-oxidanți, cu vitamina C în cap de listă, stimulează producția de colagen și oferă un aspect întinerit tenului. 

Trendul produselor cu colagen a căpătat mare amploare în ultimii câțiva ani, dar s-ar putea să ai surpriza ca cele cu vitamina C să dea aceleași rezultate. În plus, le găsești la orice DM și vin la un preț accesibil oricui. 

 

2. Vitamina C, un antioxidant subestimat de industria de beauty

Deși apar nenumărate inovații la costuri tot mai mari, care au și ele în spate cercetări amănunțite și teste riguroase, medicii dermatologi par să prefere în continuare un anti-oxidant care nu iese niciodată din trend. Anume, vitamina C. 

drpaprisarkar.com

dr. Papri Sarkar

Dr. Morgan Rabach nu este singurul medic dermatolog care își creează un obicei din a folosi produse cu vitamina C în rutina de skincare. Papri Sarkar, medic dermatolog în Massachusetts și fost președinte al New England Dermatologic Society, urmează niște pași la fel de simpli. Pe lângă curățarea tenului dimineața și aplicarea cremei cu SPF, dr. Sarkar folosește aproape zilnic un ser cu vitamina C. 

Nu doar că acest anti-oxidant ajută la mărirea producției de colagen, dar are și multe alte beneficii. Un beneficiu de care se bucură dr. Sarkar, care are un ten uscat, este acela că elimină roșeața și reduce iritațiile la nivelul pielii. În plus, ajută la protejarea tenului de raze UV și reduce hiperpigmentarea. 

Pentru a fi sigură că și-a curățat complet tenul de praf și de machiajul purtat pe timpul zilei, Papri Sarkar recomandă ca, la eliminarea surplusului de cleanser, să urmărim aspectul dischetelor demachiante. Tenul este complet curat atunci când ele nu mai sunt pătate de negreață sau urme de fond de ten și rimel. 

 

3. Rutina de skincare nu se oprește la ten. Bonus: Beneficiile glicerinei

Un medic dermatolog cunoaște cel mai bine greșelile de îngrijire a tenului pe care le fac clienții săi. Probabil ai auzit deja că trebuie să îți cunoști tipul de ten și să nu îl chinui cu produsele nepotrivite. Sigur știi și că marele „păcat” pentru ten sunt serile în care adormi cu machiajul pe față. Însă, fiecare medic dermatolog știe că, atunci când își curăță tenul, se va asigura că aplică același tratament și în zona gâtului și a decolteului. 

Kim Nichols, medic dermatolog și estetician al multor persoane publice, ne reamintește că nu doar tenul are nevoie de hidratare. Mulți dintre clienții ei uită să aplice același proces de curățare și aceleași produse de îngrijire asupra pielii gâtului și celei din zona decolteului. Dacă ești interesată să parcurgi un pas în plus, îl găsești în rutina de skincare aplicată de dr. Nichols.

Skinlab Nichols MD

dr. Kim Nichols

Ce presupune? Imediat după etapa de curățare a tenului, dr. Nichols apelează la un spray cu glicerină. Pe lângă proprietățile hidratante, pielea umezită cu glicerină permite anti-oxidanților pe care îi aplici dimineața să penetreze mai adânc straturile pielii. Ulterior, bineînțeles, aplică SPF.

Glicerina funcționează drept un burete care atrage apa în afara dermei (primul strat de piele) pentru a o păstra fermă și hidratată. De asemenea, previne pierderea apei de la nivelul tenului, ceea ce o recomandă în special cuiva cu un ten uscat. Cât despre persoanele cu acnee sau cele cu ten gras, glicerina este un ingredient care nu blochează sau încarcă porii. Practic, potrivit și pentru mine, și pentru tine. 

Pe scurt, rutina de skincare aplicată de un medic dermatolog are câteva elemente care se repetă de la interviu, la interviu. Previzibil, dar esențial, nu uita să îți cureți tenul când te trezești de dimineață și înainte să te culci. Aplică cu sfințenie crema cu SPF, nelipsită din rutina de îngrijire a oricărui specialist. Și, deși e atât de accesibilă, vitamina C rămâne unul dintre cei mai buni anti-oxidanți pentru tenul tău, dar și un go-to pentru dermatologi din toată lumea. Cu alte cuvinte, less-is-more, iar o rutină de skincare eficientă este una pe care o poți aplica în fiecare zi. 

Spune-ne în comentarii, tenul tău de ce nu se poate lipsi?