3 sfaturi pentru a nu ți se mai electriza părul!

3 sfaturi pentru a nu ti se electriza parul

Prevenirea electrizării părului începe chiar în duș. Părul electrizat (sau frizzy) este, cel mai adesea, doar păr deshidratat. Astfel, soluția poate părea una foarte intuitivă. Folosește produse hidratante pentru părul tău! 

Însă, experții Cinnamon vin către tine cu câteva sfaturi valide, indiferent de produsele pe care le folosești, care fac diferența!

 

1. Dușurile fierbinți deshidratează părul!

Atunci când te speli pe cap, încearcă să eviți temperaturile ridicate. De ce? Pentru că, așa cum lasă porii pielii tale deschiși pentru praf și mizerie, așa lasă și cuticulele părului la fel de expuse. Dacă nu suporți să te speli pe cap cu apă rece sau călâie, poți recurge la un compromis. Înainte să ieși din duș, asigură-te că ți-ai clătit bine părul cu apă rece pentru a preveni expunerea și deshidratarea. 

2. Folosește un tricou de bumbac pentru a-ți usca părul!

Părul tău este cel mai sensibil atunci când este ud. Nu degeaba circulă pe internet recomandări pentru a renunța la uscătorul de păr! Știm că, de multe ori, poate ești pe fugă și nu ai timp să îți lași părul să se usuce natural. Dar, este mult mai sănătos pentru el să îl usuci cu un tricou de bumbac sau un prosop neted, cel puțin până când mai este doar puțin umed. 

3. Atenție la peria de păr pe care o folosești!

Ca să îți descâlcești părul după baie, este important ca, fiind încă ud, să folosești un pieptăn în defavoarea periei. Este foarte ușor pentru păr să se rupă sau să devină aspru dacă nu lași suficient spațiu firului de păr să treacă printre zimți. De asemenea, nu uita că peria ta de păr poate acumula reziduri din produsele aplicate. Acest exces de produse care rămâne între zimți este, de asemenea, o cauză frecventă a electrizării părului. Dar tot ce trebuie să faci pentru a preveni asta este să  îți speli peria de păr cu șampon o dată la două-trei săptămâni. 

 

sablon Happ

Ai întrebări? Le așteptăm în comentarii!

Bineînțeles, la aceste sfaturi se pot adăuga și cele care suntem siguri că deja îți sună cunoscut. Mai exact, să încerci să îți tunzi vârfurile în mod regulat sau să nu sari peste etapa balsamului de păr. Însă, pentru sfaturi aplicate pe tipul de păr și textură, nu ezita să ceri părerea echipei Cinnamon!