Blog - Ultimele știri

5 beneficii ale epilării cu ceară pe care trebuie să le știi

epilare ceara beneficii

Fiecare femeie își dorește o piele catifelată, care să îi permită să poarte cu încredere orice fustă, oricând – dar lama de ras, deși este cea mai facilă variantă, adesea cauzează foliculită și iritații la nivelul pielii, iar în timp, devine necesară chiar și o dată la două zile, spre deosebire de alternativa cu ceară.

Dacă încă nu ai luat serios în considerare să te epilezi total cu ceară, poate este momentul să afli cel puțin câteva dintre beneficiile acestei metode de epilare.

  

1. Epilarea cu ceară exfoliază pielea

În momentul în care ceara este îndepărtată, după aplicare, ceara smulge și celulele moarte aflate la nivelul pielii tale. Prin eliminarea acestor celule, pielea capătă un aspect reîmprospătat și devine mult mai netedă la atingere. Practic, rezultatele sunt acelea ale unui 2 în 1 – epilare și exfoliere.

Însă, dacă vrei să îi faci o surprinză pielii tale, pe lângă rutina lunară de epilare cu ceară, poți înlătura excesul de piele moartă și preveni iritații ale pielii folosind un produs exfoliant de câteva ori pe săptămână, dar suficient de delicat încât să permită aplicarea zilnică. Indiferent de aroma preferată, un scrub este opțiunea ideală inclusiv dacă îți dorești să previi creșterea inversă a firului de păr, ajutând la păstrarea curată a foliculilor după epilare.

epilare ceara

  
2. Este o soluție de durată
Unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale epilării cu ceară în favoarea lamei de ras este acela că va crește mult mai încet. Spre deosebire de lamă, care taie doar acea parte a firului de păr vizibilă la suprafața pielii, ceara îl smulge din rădăcină. Dacă ciclul de creștere al părului pornind de la rădăcină și până la suprafața pielii durează aproximativ patru săptămâni, firul tăiat cu lama poate ajunge înapoi la suprafață chiar și o dată la două zile. Pe scurt, epilarea cu ceară te scapă de griji pentru următoarea lună și te scutește de tăieturile făcute cu lama, în grabă, când îți amintești abia de dimineața, înainte de muncă, să te epilezi la subraț sau pe picioare.
  
3. Firul de păr se subțiază în timp prin epilarea cu ceară

Ceara poate schimba grosimea și textura părului, odată ce reîncepe să crească. Deși nu previne definitiv creșterea părului, dacă nu ești pregătită sau doritoare să îți iei angajamentul ceva mai costisitor de a te epila cu laser, dar deja ai părul „barbă” de la lamă, rămâne o singură cale de mijloc.  Partea bună e că majoritatea femeilor care se epilează exclusiv cu ceară raportează subțierea considerabilă în timp a firului de păr. Asta implică că el devine de asemenea și mai puțin aspru și, uneori, se poate chiar deschide la culoare.

epilare ceara

  

4. Ceara poate preveni creșterea inversă a firelor de păr

Ce înseamnă creșterea inversă a firelor de păr? În loc să iasă tot mai mult la suprafață, părul își continuă creșterea înapoi în piele. Când se întâmplă asta, porul respectiv se inflamează și poate deveni dureros. Dar deși ceara are un cuvânt important de spus în prevenția unor astfel de inconveniențe, este chiar mai puțin probabil să întâmpini problema dacă, precum menționat anterior, pielea este exfoliată regulat între ședințele de epilare.  

5. Durerea scade considerabil de la o epilare la alta

Deși durerea este un factor care determină multe femei să continue să nu se despartă de lama de ras, care nu implică niciun fel de durerea, cu cât te epilezi mai des cu ceară, cu atât devine mai puțin dureros, tocmai fiindcă părul tău se subțiază și devine mult mai ușor de smuls.

  

Bonus: Dacă te gândești să treci de la lamă la ceară, pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandată exfolierea pielii cu 48 de ore înainte de epilare. Și mai important: nu folosi lama de ras cu cel puțin cinci-șapte zile înainte, lungimea cea mai bună a firului de păr înaintea îndepărtării lui cu ceară fiind de mărimea unui bob de orez.