5 motive pentru care masajul iți face FOARTE bine
Toți suntem multifuncționali, ultraeficienți, hiperactivi, corect? Permanent. În consecință, suntem și cvasi-permanent obosiți, cu diferite neplăceri de sănătate și prea puțină energie. Stresați, deci. Dacă te regăsești în această descriere, uite doar câteva din multele motive pentru care ai nevoie de masaj periodic. Dacă crezi că ți-ar prinde bine să te simți mai bine, adică.
- Relaxarea e o necesitate fizică, nu doar o plăcere. Pe scurt, masajul ajută întregul corp (musculatură, articulații, circulație sangvină, sistem limfatic, nervos și imunitar, digestie, etc) să funcționeze mai bine. Masajul ajută la diminuarea și deseori rezolvarea unor probleme fizice cronice sau ocazionale, care afectează întreaga funcționare a corpului: contracturi musculare (frecvente mai ales în zona cervicală și a coloanei vertebrale din cauza posturilor defectuoase la computer, volan sau din cauza telefonului mobil), irigare insuficientă a musculaturii, dureri de cap, mobilitate redusă, dureri musculare și articulare, congestie limfatică.
- Starea psihică și performanțele intelectuale sunt mai bune atunci când corpul e mai relaxat. Sunt numeroase studiile care arată asta. Așadar – vrei minte mai clară, eficientă, creativă? Dacă da, atenție și la alimentație, dar și la reechilibrarea periodică a corpului, de exemplu prin masaj. Despre efectele benefice uriașe ale endorfinelor (”hormonii fericirii”) îți putem povesti până mâine.
- Somn regenerator, cine mai dorește? Indiferent cum arată programul tău zilnic, energia ta fizică și intelectuală depinde în mare măsură de calitatea somnului (mai mult decât de durata lui). Mulți dintre noi sunt ori prea activi seara, ori se mobilizează greu dimineața – exact invers față de cum ar trebui. Masajul poate stimula un somn mai bun (adică odihnitor și regenerator) pentru toate structurile corpului și ale creierului. Rezultat: o stare generală mai bună.
- Stimularea imunității și reducerea micro-inflamațiilor. Aceste două efecte benefice ale masajului au mare legătura una cu cealaltă. Inflamațiile de nivel redus, dar constante, din zona digestivă (provocate de o alimentație dezechilibrată, de fumat, alcool, excesul de zahăr sau medicamente), din articulații (fie după traumatisme, fie în urma unor poziții defectuoase, de exemplu în zona cervicală sau la genunchi) sau cele legate de probleme precum durerile menstruale, diferite dureri cronice, boli inflamatorii sau infecții repetate afectează sistemul imunitar general. Dacă ai astfel de probleme, sau pur și simplu vrei o protecție imunitară mai bună față de răceli, s-a demonstrat că masajul contribuie la o mai bună funcționare a sistemului imunitar, de care depinde capacitatea de vindecare a corpului.
- O viață mai bună. Indiferent ce înseamnă ”o viață bună” pentru tine, cu siguranță definiția ta include să te simți cât mai bine în corpul tău și din punct de vedere mental și emoțional. Dacă te simți mai bine în corp și minte/ suflet, poți face orice vrei. Dacă nu te simți bine… e mai greu. Noi te putem ajuta cu mai multe tipuri de masaj, și îți putem explica ce efecte are asupra ta. Apoi te așteptăm să ne spui tu cum te simți.
Vă promitem că viața în acest unic corp pe care îl avem e mult mai bună fără aceste probleme. Facem pariu.