Tehnici de masaj de relaxare pe care le poate face oricine acasă
Cum ar fi să te relaxezi, rugându-ți prietenii și familia să te răsfețe cu un masaj chiar la tine acasă? Vă prezentăm în acest articol 5 tehnici de masaj de relaxare pe care oricine le poate face acasă.
Nu există nicio îndoială că un masaj este benefic pentru mintea, trupul și sufletul tău. Dacă este o parte atât de importantă a unui stil de viață sănătos, de ce nu o facem cu toții mai des?
Ei bine, cei mai mulți dintre noi consideră masajul ca pe un răsfăț, ceva care costă bani și necesită timp. Dacă decizi să mergi la un spa sau să vizitezi un terapeut de masaj privat, acest lucru poate fi adevărat.
Dar lucrul grozav este că masajele pot fi făcute și acasă, de către prieteni și familie. Nu trebuie să dureze prea mult. Un masaj de doar 10 minute pe o anumită zonă a corpului poate ajuta la ameliorarea stresului, la fluxul de sânge. Te poate face să te simți mai relaxat și revigorat.
Data viitoare când simți nevoia să te relaxezi, roagă pe cineva apropiat să te ajute. Asigură-te că te afli într-un cadru liniștit. Oprește toate distragerile digitale! Ia niște ulei relaxant dacă este necesar și hai la treabă!
Cunoaște-ți mișcările de bază: effleurage, petrissage și frecare
Desigur, nimeni nu primește o medalie la sfârșitul sesiunii de masaj, așa că totul trebuie să fie distractiv pentru toți cei implicați.
Obiectivul ar trebui să fie relaxarea profundă și crearea unei atmosfere iubitoare, cu mai puțin stres și tensiune.
Acestea fiind spuse, nu este rău să cunoști puțin despre fundamentele masajului. Iată care sunt mișcările de masaj de bază
Effleurage
Acestea sunt mișcări lungi, lente, de alunecare, în care scopul este de a întinde uleiul pe suprafața pielii, precum și de introducere în starea de masaj și relaxare.
Acele mișcări lungi și somnorose sunt perfecte pentru creșterea circulației.
Folosește câteva minute de effleurage pe orice zonă pe care intenționezi să lucrezi ca prime mișcări de deschidere sau ultime mișcări pentru a închide sesiunea.
Petrissage
Petrisajul include mișcări mai profunde, de frământare, în care ridici mușchiul. Apoi, îl strângi încet din mână în mână, storcându-l și simțind ce se întâmplă sub suprafață.
Când utilizezi mișcări circulare de petrisaj cu degetele mari, poți începe să simți zonele cu aderențe sau „noduri”, unde mușchii sunt strânși și incomozi.
Frecare
Când găsești zonele cu noduri, șterge-ți încet degetele mari peste ele, mișcându-le înainte și înapoi. Aceasta este tehnica de frecare.
Aplicarea tehnicii de frecare pe zonele cu aderențe, în special pe umeri și pe partea inferioară a spatelui, este foarte eficientă pentru a lucra mai profund și pentru a crea un masaj relaxant și plăcut.
Nu uita să te verifici, să asculți feedback-ul verbal și non-verbal și să te adaptezi în consecință.
Iată cum poți să pui în practică tehnicile de masaj acasă:
1. Tehnici de masaj pentru umeri
Aceasta este poate cea mai clasică zonă a corpului în care oamenii simt tensiune. Un masaj aici poate duce la ameliorarea stresului și este o modalitate excelentă de a relaxa mușchii.
Cum? Începe prin a așeza mâinile pe umeri, cu degetele mari pe partea superioară a spatelui și cu cele patru degete chiar pe partea laterală a claviculei.
Fă o mișcare circulară cu întreaga mână și concentrează-te pe a face cercuri cu degetele mari de fiecare parte a coloanei vertebrale chiar sub linia gulerului.
Pentru mai multă profunzime și senzație de relaxare, folosește ambele mâini pe un umăr în același timp, menținând mișcarea circulară.
2. Tehnici de masaj pentru cap
O modalitate excelentă de a scăpa de stres, masajul tradițional al capului provine din India și se bazează pe forma antică ayurvedică de vindecare.
Cum? Așază mâinile, cu degetele întinse, pe părțile laterale ale capului și mișcă încet mâinile în sus, ca și cum ai șampona părul.
Odată ajuns în vârful capului, lasă degetele să alunece ușor și apoi coboară mâinile și mută-le într-o zonă diferită a capului.
Repetă acest lucru pe întregul scalp și apoi folosește o mișcare de frecare doar cu vârful degetelor.
3. Tehnici de masaj pentru picioare
Acest masaj de răsfăț este grozav pentru cei care se găsesc pe picioare toată ziua. Dar ghici ce! Masajul picioarelor poate ajuta și la tratarea durerilor de cap, insomniei și stresului.
Cum? Cu puțin ulei pentru masaj de relaxare, folosește partea plată a palmei pentru a aluneca ușor peste partea inferioară a piciorului, repetând de aproximativ cinci ori cu fiecare mână.
Apoi ține piciorul ferm cu ambele mâini și folosește degetele mari pentru a aplica presiune pe partea inferioară a piciorului, mergând de la călcâi până la degete.
4. Tehnici de masaj pentru mâini
Mâinile sunt o parte a corpului adesea trecută cu vederea în timpul masajelor tradiționale. Un masaj al mâinilor poate fi o binecuvântare pentru oricine își folosește mâinile toată ziua. Poate fi extrem de relaxant și este, de asemenea, o modalitate excelentă de a arăta afecțiune.
Cum? Cu palma celui care va primi masajul deschisă și îndreptată spre tine, ține încheietura mâinii și folosește-ți degetele mari pentru a aplica ușor, dar ferm, presiunea asupra palmei. Acționează în sus cu fiecare deget.
Întoarce mâna și, începând cu degetul mic, masează bine, repetând acest lucru pentru toate degetele, inclusiv pentru degetul mare.
La final, așază încheietura mâinii persoanei între cele două încheieturi ale tale și agită dintr-o parte în alta. Acest lucru va relaxa mușchii.
5. Tehnici de masaj pentru față
La fel ca orice altă parte a corpului, și mușchii feței trebuie tratați cu grijă, iar un masaj al feței este o modalitate excelentă de a face sângele să circule în zonă, făcând ca tenul tău să se simtă tânăr și împrospătat.
Cum? Începe cu mâinile pe frunte într-o poziție de rugăciune și glisează-le în jos de câteva ori.
Folosește ambele degete arătătoare pentru a lucra în jos pe linia nasului și apoi adu toate degetele la maxilar și masează într-o mișcare circulară.
Așază degetele mari chiar deasupra mijlocului buzei superioare și glisează de câteva ori pe fiecare parte, apoi repetă pe partea inferioară a buzelor.
Adu ambele degete mijlocii, cât și arătătoare, la tâmple și masează cu mișcări circulare.