Tehnici de demachiere corectă în sezonul rece, în 6 pași

tehnici de demachiere

Știm cu toții că pielea sănătoasă începe cu o curățare amănunțită, dar uneori, indiferent cât de bine încerci să cureți, pur și simplu nu pare că ai îndepărtat tot machiajul. Am fost acolo. În ciuda eforturilor noastre asidue, ne întrebăm cum să îndepărtăm complet machiajul. Iată câteva sfaturi pentru a reuși să-ți menții pielea curată și fără urme de machiaj. Îți prezentăm 6 tehnici de demachiere corectă în sezonul rece.

1. Nu te grăbi

Când vine vorba de demachiere, în special în zona ochilor, cu cât mergi mai încet, cu atât mai bine.

Lasă tehnologia să-și facă treaba. Aplică demachiant și lasă-l să stea. Și apoi lasă-l să mai stea puțin. Acordă-i câteva minute, să zicem, în timp ce te speli pe dinți și folosești ața dentară.

Acest lucru va înmuia rimelul, fondul de ten și fardul, astfel încât să alunece complet și cu ușurință odată ce vei pune în folosință dischetele demachiante.

Dacă faci asta, nu vei mai găsi pete sub ochi dimineața. Și în plus, această tehnică te împiedică să  freci dischetele demachiante de pielea catifelată a feței. Este întotdeauna o greșeală, deoarece frecarea poate deteriora pielea delicată din jurul ochilor. Poate cauza iritații și contribuind la apariția ridurilor.

2. Tehnici de demachiere: Renunță la șervețelele demachiante. Pentru totdeauna.

În adâncul sufletului, știai deja că șervețelele de machiaj sună prea bine pentru a fi cu adevărat eficiente, nu?

Șervețelele pot fi un pas inițial facil în îndepărtarea machiajului – de fapt, ele sunt cel mai bine folosite pentru a îndepărta machiajul înainte de curățare, nu sunt o soluție completă de demachiere.

În mod ideal, ar trebui să urmeze o sesiune de curățare adecvată.

Mulți dintre noi facem greșeala de a folosi doar șervețele demachiante și apoi mergem la culcare, dar machiajul nu este îndepărtat complet.

Folosirea apei și a unui cleanser este ceea ce va elimina cu adevărat reziduurile și-ți va pregăti pielea pentru un somn de frumusețe cu adevărat eficient.

Dacă folosești doar șervețele și apoi aplici cremă hidratantă, s-ar putea să-ți împingi murdăria înapoi în pori. A doua zi te vei trezi cu coșuri sau puncte negre.

3. Folosește un produs de curățare făcut pentru a îndepărta machiajul

Un cleanser e un cleanser, nu-i așa? Treaba lui e să-mi curețe fața. Așa e, dar nu și dacă fața ta e acoperită de makeup. Pentru asta, vei avea nevoie de un cleanser care știe să elimine și substanțele reziduale rămase după un machiaj, fie el de gală sau de zi.

Poți utiliza mai întâi un demachiant, cum ar fi apa micelară, sau poate încerci un ulei de curățare sau un balsam. Acestea sunt printre cele mai eficiente metode de a înlătura chiar și cel mai încăpățânat machiaj, cum ar fi fondul de ten, rujurile lichide și pigmenții pentru sprâncene.

Dacă te-a speriat faptul că există uleiuri de curățare, stai liniștită, pot face cu adevărat minuni. Mulți oameni nu știu că uleiul dizolvă uleiul.

Dacă folosești produse de makeup rezistente la apă, ele sunt de obicei pe bază de ulei. Așa că cel mai bine le îndepărtezi cu un produs de curățare tot pe bază de ulei. Apa micelară nu va face față.

Dacă totuși nu suporți senzația unui demachiant cu ulei, sugerăm cleansere cu texturi lăptoase și gel ca alternative la fel de eficiente.

 

Noiembrie 11 Weyergans 1

4. Tehnici de demachiere: Asigură-te că îți cureți marginile pleoapei

Dacă există o zonă care este frecvent neglijată în timpul demachierii, aceasta este marginea evazivă a pleoapei, unde creionul și rimelul se pot acumula în timp și pot duce la iritația ochilor.

Pentru lucrul de detaliu, sunt eficiente tampoanele de bumbac cu ulei de măsline. Îndepărtează totul, astfel încât nu trebuie să freci sau să aplici presiune, riscând să-ți smulgi genele.

Apropo de căderea genelor, nu ar trebui să tragi niciodată bucățile de rimel încăpățânate cu degetele.

Pentru a înlătura bulgării de rimel fără a provoca daune, asigură-te că ai lăsat produsul de demachiere suficient timp pentru a pătrunde (amintește-ți de sfatul nr. 1). Apoi apasă ușor cu un tampon de bumbac plat, mișcând încet în direcția în care îți cresc genele, pentru a îndepărta rimelul.

5. Demachiază și linia părului

Înțelegem pe deplin: când este trecut de miezul nopții și perna îți face cu ochiul, chiar și un pas ușor, cum ar fi să-ți prinzi părul, poate fi un efort prea mare.

Dar dacă nu faci asta înseamnă că probabil că te oprești la câțiva centimetri înainte de linia părului atunci când te speli pe față.

Oamenii acumulează adesea reziduuri de machiaj în jurul firului părului, ceea ce duce la înfundarea porilor și la erupții.

Ia-ți câteva secunde pentru a-l lega la spate sau încearcă o bentiță de păr pentru a te asigura că scapi de orice urmă de machiaj.

6. Demachierea nu este completă până nu te hidratezi

Chiar dacă nu simți că ai pielea uscată, demachierea ar trebui să fie întotdeauna urmată de un pas de hidratare. Folosește balsam de buze dacă tocmai ai îndepărtat rujul și nu uita de crema hidratantă.

Demachierea poate usca zona ochilor, care este cea mai sensibilă piele de pe fața ta, sau chiar întreaga suprafață a pielii. Așa că este necesar să intervii cu o cremă hidratantă pentru a-ți salva pielea.

Tehnici de demachiere: Ce facem după curățarea tenului?

Acum că ți-ai îndepărtat ușor machiajul și ți-ai curățat pielea, poți continua cu orice toner, cremă hidratantă sau ser pe care îl preferi. Așa cum ziceam, hidratarea este parte din proces.

Când te trezești dimineața, vei fi gata să înfrunți ziua cu pielea curată. Toată munca ta grea depusă cu o seară înainte va da roade atunci când poți sări din pat direct la cremă cu SPF și serurile de zi, în loc să fii nevoită să începi prin a spăla machiajul de aseară.

Ai citit bine. Nu trebuie neapărat să-ți speli fața dimineața cu cleansere, dacă ai făcut asta cu o seară înainte.

Pielea ta este deja curată în acest moment. Dacă suferi de piele uscată, spălarea ei dimineața poate, de fapt, să îndepărteze și mai mult din umiditate.

Dacă ai tenul gras, este util să te speli și dimineața, chiar dacă ai făcut-o cu o seară înainte. Folosește însă un cleanser delicat și nu unul puternic, pentru a nu afecta barierele pielii.

Dar indiferent de tipul tău de piele, demachierea și curățarea pielii seara este vitală: după o întreagă zi în care pielea ta a fost expusă la diverși factori – praf, makeup, reziduuri din aer – pielea ta are nevoie de un moment de revigorare.

Amintește-ți aceste sfaturi data viitoare când te demachiezi. Integrează-le în rutina ta zilnică de demachiere. Cu toții vom avea nopți în care vom uita, dar sperăm că aceasta va fi excepția și nu regula.