Vizita la masaj: 7 lucruri pe care trebuie să le știi
Dacă te bate gândul să încerci masajul, dar ți-e teamă că nu știi care este conduita, nu trebuie să te mai stresezi! Aceasta este lista întocmită de experții Cinnamon, un mic ABC al primei tale întâlnirii cu terapia masajului. Parcurge cele 7 sfaturi și, în scurt timp, vei fi un inițiat în ale masajului. Vizita la masaj trebuie să fie o experiență de neuitat pentru a reveni de fiecare dată cu plăcere. Află cum să te pregătești înainte de masaj.
1. Nu mânca imediat înainte sau după masaj
Este bine să nu mănânci cu o oră și 30 de minute înainte sau după şedinţa de masaj. În schimb, este chiar recomandat să bei multă apă înainte, după şi chiar în timpul masajului dacă te simți deshidratat/ă.
Fiindcă orice tip de masaj este o detoxificare, în mod natural trebuie consumată o cantitate mai mare de lichide pentru eliminarea toxinelor.
2. Vizita la masaj: Discută deschis cu terapeutul
Înaintea unei prime programări, este indicat să îți rezervi un scurt timp pentru a veni mai devreme la salon. S-ar putea să fie nevoie să completezi un scurt chestionar, sau vei discuta cu terapeutul atât despre orice problemă de sănătate, cât şi rezultatele pe care vreţi să le obţineţi.
3. Pregătește-ți corespunzător organismul
Este de preferat să se facă un duș, şi o pauză de 30 de minute de relaxare înainte de masaj, pentru a pregăti organismul corespunzător și pentru a intensifica rezultatele masajului cu o stare de relaxare și confort total.
4. Fii sincer/ă
Este extrem de important să comunici terapeutului orice disconfort pe care-l simţi în timpul masajului.
Există persoane care rabdă fără să zică nimic, deşi sunt deranjate de intensitatea masajului, ceea ce este contra-productiv în procesul de relaxare și vindecare a organismului. Maseurul tău va aprecia că îl ghidezi spre a-ți oferi experiența ideală!
5. Încearcă să te relaxezi fără să adormi
Este de preferat să nu adormi în timpul masajului pentru a te putea bucura pe deplin de el.
Bineînțeles că poți beneficia de timpul de relaxare în ce manieră îți dorești, însă o experiență completă, percepută de creierul tău prezent, întrece considerabil starea de somnolență în ceea ce privește senzațiile.
6. Nu sta pe telefon
Pentru a te deconecta de toate problemele cotidiene, este indicat să nu folosești telefonul sau alte mijloace de comunicare în timpul şedinţei de masaj. Profită de acest timp ca fiind dedicat exclusiv ție și nevoilor tale, fără distrageri din exterior și rutina obositoare!
7. Continuă relaxarea și după vizita la masaj
Pentru a intensifica beneficiile masajului, dar şi pentru relaxarea şi calmarea musculaturii, se recomandă o baie cu sare epsom (sare amară) şi ulei de eucalipt la sfârşitul şedinţei. Sunt numeroase căi de a păstra proaspătă starea de bine ulterioară masajului: încearcă să nu te încarci cu probleme imediat ce ședința de relaxare s-a încheiat.
Apasă pe imagine pentru a vedea oferta lunii iunie!
După masaj…
Fiecare experimentează terapia prin masaj în felul său propriu. În principiu, este indicat să nu lași anxietatea și stresul să altereze aceste clipe de evadare din cotidian. Sinceritatea și lejeritatea conduc spre confortul tău, iar o interacțiune deschisă cu terapeutul va construi încredere și detensionare.
În timp, îți vei descoperi propriile reguli și propria rutină în ceea ce privește masajul – și se va simți grozav!