Trucuri pentru creșterea părului: 9 Tips&Tricks

cresterea parului tips&tricks

Din înțelepciunea adunată în urma anilor de experiență, echipa Cinnamon a pus la cale o mini-serie de articole în care povestim, explicăm, împărtășim experiențe, informații, trucuri și rețete pentru îngrijirea sănătății și aspectului nostru acasă. Pentru că ne place atunci când ne treceți pragul, dar știm că în cele mai multe zile, îngrijirea are loc acasă. Așa că în acest prim articol din seria de #Tips&Tricks: rețete cu scorțișoară, povestim, discutăm și împărtășim informații și dezvăluim trucuri pentru creșterea părului. Și despre cum să ai grijă ca părul tău să crească sănătos și mai rapid.

În lista de mai jos, îți povestim despre câteva trucuri pe care le știm eficiente în creșterea rapidă a părului, îți explicăm cum anume funcționează și împărtășim câte puțin din experiența noastră în materie de îngrijire a părului.

#Tips&Tricks: rețete cu scorțișoară pentru părul tău

1. Pentru creșterea firului de păr, trebuie să ai grijă de scalp.

tips&tricks pentru crestereaparului

Când ai grijă de scalpul tău, te asiguri de fapt că sângele și substanțele nutritive pot ajunge cu ușurință la foliculul de păr, ceea ce ajută la minimizarea căderii și deteriorării firelor de păr. Dar ce înseamnă mai exact să ai grijă de scalpul tău?

Printre primele soluții ar fi produsele pentru îngrijirea scalpului, precum măștile, uleiurile sau diferite seruri.

O variantă alternativă ar fi să încerci să-ți faci un obicei din a-ți masa scalpul. Ajută la dilatarea vaselor de sânge prezente la suprafața scalpului și rezultă în fortifierea firelor de păr. Acest studiu explică mai multe despre beneficiile masajului scalpului.

2. Trucuri pentru creșterea părului: Ai grijă la nutriție și obiceiuri alimentare.

Un regim alimentar restrictiv poate reduce resursele și nutrienții necesari creșterii părului. O dietă bine echilibrată și un aport adecvat de proteine sunt extrem de importante pentru o creștere optimă a părului. În general, este recomandat consumul a 50 de grame de proteine sau mai mult pe zi. Iar asta te va ajuta și cu starea de sănătate generală, nu doar cu problema căderii părului.

3. Îmbunătățește-ți aportul de vitamine și nutrienți.

În majoritatea cazurilor, simpla alimentație nu este suficientă pentru a obține toți nutrienții necesari. Un studiu din 2015, a observat că suplimentele de omega-3 și omega-6 ajută împotriva căderii și la menținerea sănătății generale a părului. Nu doar acizii grași omega-3 și omega-6 s-au dovedit eficienți, vitaminele precum vitamina C, vitamina E și vitamina D. Fierul și zincul au avut un rol important în îmbunătățirea sănătății firului de păr și creșterii părului.

4. Încearcă produsele cu infuzie de cofeină.

Pe lângă efectul revigorant pe care îl are cafeaua asupra metabolismului nostru, cofeina are efecte benefice și asupra creșterii părului. Un studiu din 2014 a descoperit rolul semnificativ al cofeinei în promovarea creșterii părului la nivel molecular și celular, atât la bărbați, cât și la femei.

5. Dacă vrei să-ți crească părul, trebuie să-l tunzi.

tips&tricks cresterea parului

Deși pare contraintuitiv, cu cât îți tunzi părul mai des, cu atât va crește mai repede și mai sănătos. Explicația este totuși una simplă, chiar dacă nu pare atât de evidentă.

Dacă rămâi cu vârfurile despicate, părul se va despica mai mult pe lungime. Acest lucru nu numai că îți va face părul să pară mai subțire, dar îl va împiedica să crească mai mult de un anumit punct.

Practic, părul tău va fi mai scurt chiar dacă nu-l tunzi decât atunci când îi tai constant vârfurile despicate.

6. Trucuri pentru creșterea părului: Evită căldura directă asupra firelor de păr.

tips&tricks pentru crestereaparului

Căldura de la uscătoarele de păr și plăcile de îndreptat vă pot deteriora părul și îl pot rupe. Deși evitarea completă a acestora nu este neapărat o opțiune, un obicei sănătos ar fi să le eviți cât de des poți sau să le folosești la o temperatură cât mai scăzută.

7. Spală și clătește părul cu apă puțin caldă, nu fierbinte.

tips&tricks cresterea parului

Spălarea părului cu apă rece la sfârșitul dușului poate oferi un plus de putere și poate stimula creșterea părului. Apa rece formează un strat exterior pentru firele de păr, care ajută la prevenirea pierderii de umiditate și construiește o rezistență mai mare la căldură a părului.

8. Folosește prosoape catifelate, de bumbac sau microfibră, blânde cu părul tău.

Ce poate fi atât de rău să-ți ții părul într-un prosop de baie super-plușat? Multe, de fapt. Acest lucru provoacă multe rupturi și daune firului de păr. Părul tău este prins în toate fibrele țesute și, de vreme ce majoritatea femeilor îl înfășoară aproape întotdeauna prea strâns în jurul capului, toate firele mici și fragile din jurul liniei părului sunt întinse și înclinate până la rupere.

Optează în schimb pentru uscarea părului cu un prosop de bumbac fin sau din microfribră și nu-l păstra pe cap. Doar tapează părul în așa fel încât să absorbi umezeala și apoi usucă-l cu un uscător de păr blând, la o temperatură scăzută.

9. Perie sau piaptănă părul cu blândețe și răbdare.

Periajul sau pieptănarea părului sunt esențiale, desigur, dar ține minte că periajul agresiv poate provoca daune fizice părului, care îl vor împiedica crească. Practic, dacă poți să auzi sunetul periei lovindu-se prin fire, ești prea dur. Iar atunci când părul tău este ud și mai susceptibil la rupere, trebuie să acorzi mai multă atenție și răbdare.

Trucuri pentru creșterea părului: Câteva gânduri

În timp ce genetica joacă un rol în creșterea părului, pe listă mai intră și alți câțiva factori. Și, deși nu există o formulă magică pentru creșterea instantanee a părului, există pași pe care îi poți face pentru a spori sănătatea și creșterea părului.

O dietă sănătoasă care include substanțe nutritive cheie, precum și proteine adecvate este esențială. Utilizarea anumitor produse și tratamente poate favoriza creșterea părului, în timp ce apelarea la tratamente termice și prelucrarea chimică pot ajuta, de asemenea.

Dacă îți faci griji de căderea părului sau ai probleme cu creșterea părului, recomandăm să discuți cu un specialist despre motivele pentru care se poate întâmpla acest lucru.

Între timp, soluțiile pe care le poți pune în practică chiar tu, îți stau la dispoziție. Vezi care se potrivește situației tale și ce obiceiuri poți îmbunătăți pentru o revigorare a părului tău. Iar pentru menținerea sănătății firelor de păr, te așteptăm la salon pentru o reîmprospătare și o tunsoare periodică.

#Tips&Tricks: rețete cu scorțișoară pentru părul tău

 

tahe infusion gold3