Ce ar trebui sa stii despre masajul anticelulitic si despre cum te poate ajuta
Celulita cauzeaza batai de cap in special femeilor, insa ea se poate manifesta si in randul barbatilor. Aceasta creeaza un aspect inestetic pielii prin depozitarea in surplus a grasimilor, aparitia sa avand diverse motive de la alimentatie, factori genetici, pana la acumularea unui numar de kilograme intr-o perioada relativ scurta de timp.
Masajul anticelulitic, asa cum arata si denumirea, este acel tip de masaj responsabil cu imbunatatirea aspectului pielii si remodelarea tesutului adipos, prin presiune exercitata asupra zonelor in cauza.
Cu ajutorul acestui tip de masaj, celulele cu grasime sunt micsorate, motiv pentru care specialistii recomanda aceasta terapie practicata cu regularitate pentru rezultate satisfacatoare si indelungate. De asemenea, masajul anticelulitic face echipa buna impreuna cu miscarea regulata si alimentatia sanatoasa. Sa nu neglijam nici hidratarea in permanenta a pielii, pentru a scapa definitiv de acel aspect inestetic de coaja de portocala.
Masajul anticelulitic ofera rezultate uimitoare si rapide acolo unde este folosit ca terapie complementara, alaturi de o dieta echilibrata si exercitii fizice regulate. Folosit in mod individual, acest tip de masaj contribuie la uniformizarea suprafetei pielii.
Cine ne poate face masajul anticelulitic?
Aceasta este una dintre intrebarile care apar in mintea unei femei, atunci cand se confrunta cu o astfel de problema. Intrucat miscarile masajului anticelulitic presupun un grad de complexitate destul de ridicat si implica cunoasterea anatomiei umane, numai un fizioterapeut este cel mai in masura sa execute un astfel de masaj ca la carte. Tot el va sti care este nivelul de presiune ce trebuie aplicat pe zonele cu probleme.
Potrivit zicalei „frumustea cere sacrificii”, trebuie mentionat faptul ca masajul anticelulitic include atingeri riguroase, tehnici pe masura care uneori cauzeaza o senzatie de disconfort clientului. Insa un specialist, precum cel din cadrul salonului nostru, Cinnamon Salon, identifica nivelul de rezistenta al fiecarei persoane si adapteaza intensitatea masajului in functie de acesta.
De ce apare celulita? Masajul chiar o poate ameliora?
Orice problema are si un raspuns, iar in cazul celulitei, masajul s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente solutii, cu efecte in timp util si mai ales, pe termen lung. Rezultatele sunt vizibile inca de la primele sedinte, mai ales atunci cand persoana in cauza incepe terapia devreme, imediat cum a sesizat primele semne ale aparitiei sale.
Cauzele cele mai frecvente ale aparitiei celulitei au fost puse pe seama problemelor cu tesuturile conjunctive, tulburarile hormonale, regimului alimentar dezechilibrat si nesanatos – alimentatie bogata in zaharuri si grasimi. Lipsa de activitate fizica incheie lista cu motivele care duc la aparitia acestui dusman tacut al femeilor. Astfel, celulita nu tine cont nici de varsta, kilograme sau sex.
Masajul nu reprezinta o solutie atunci cand celulita este rezultatul unor afectiuni medicale sau inflamatorii. In acest caz se recomanda sfatul unui medic in domeniu.
4 tehnici de masaj folosite pentru combaterea celulitei
Frictiunea este metoda care, prin miscari energice, se stimuleaza circulatia sanguina si a limfei. De obicei se practica in zona soldurilor.
Prin framantare, terapeutul prinde cu o mana o anumita sectiune de piele, iar cu cealalta face miscari de rotatie. Miscarile sunt asemanatoare cu cele folosite la framantarea aluatului. Pe masura ce pacientul se obisnuieste cu aceasta tenhica, masajul poate deveni mai ferm.
Presiunea se efectueaza prin strangerea pumnului si realizarea unor rasuciri profunde, de jos in sus, mentinand o presiune constanta. Avand in vedere ca portiunea interiorului coapsei este mai sensibila, presiunea se reduce in acea zona.
Lovirea este tehnica prin care specialistul executa loviri (superficiale si regulate) cu ambele palme intinse si degetele perfect drepte asupra zonelor cu probleme.
Daca este practicat in mod frecvent, masajul celulitic ofera o serie de avantaje importante pentru sanatatea clientilor. Este vorba in primul rand despre imbunatatirea circulatiei sangelui si stimularea limfei. De asemenea, masajul ajuta la eliminarea toxinelor din organism si sprijina scaderea in greutate.
Celulita este redusa intr-o proportie medie spre mare, ceea ce inseamna in mod automat un aspect mai placut si mai elastic al pielii. Nu in ultimul rand, acest tip de masaj aduce un aport semnificativ la metabolismul celular si chiar si in cazul glandelor.
Pentru ca timpul dedicat imbunatatirii conditiei si aspectului fizic trebuie sa primeze, cei interesati ne pot contacta pentru mai multe informatii.