Beneficii ale masajului de relaxare asupra corpului iarna

beneficiile masajului

Corpul uman suferă stres fiziologic în timpul iernii. Mai jos vă prezentăm câteva beneficii ale masajului de relaxare pe timpul iernii.

Modul în care corpul tău răspunde la acești factori de stres depinde de cât de sănătos este în acel moment organismul tău. Dacă răspunsul corpului tău nu este pozitiv, poți suferi mai ușor de probleme de sănătate, cum ar fi răceală și gripă, degerături, hipotermie, atacuri de cord, depresie și multe altele.  Știai că poți evita aceste afecțiuni prin masaj? Terapia prin masaj poate fi benefică organismului indiferent de anotimp. Cu toate acestea, este deosebit de importantă în timpul iernii. Ajută la prevenirea cedării organismului la efectele dure ale vremii reci. Care sunt beneficiile masajului iarna?

1. Îmbunătățește circulația

În timpul sezonului rece, poți suferi de o circulație proastă a sângelui și de o tensiune arterială mai mare. Temperaturile mai scăzute provoacă îngustarea vaselor de sânge. Vei simți mult mai aprig frigul, având mereu mâinile reci. Există și riscul de a experimenta dureri sezoniere sau chiar un atac de cord.

Terapia prin masaj în lunile mai reci ajută la circulația sângelui proaspăt oxigenat în tot corpul, trecând prin zonele congestionate. Acest lucru îți va încălzi mușchii și va face ca sângele să aibă cale liberă de circulație.

2. Beneficii ale masajului de relaxare: Previne îmbolnăvirile subite

În timp ce răceala și gripa nu sunt cauzate de vremea rece, ci de un virus, este mai ușor să te îmbolnăvești în timpul iernii, mai ales dacă ești mereu închis înăuntru și dacă nu faci mișcare.

Acest lucru se datorează faptului că temperatura rece scade răspunsul imunitar al corpului într-o oarecare măsură, făcându-te mai expus riscului unei răceli.

Obținerea unui masaj regulat te poate ajuta să eviți astfel de îmbolnăviri, deoarece masajul întărește sistemul imunitar. Masajul ajută la stimularea celulelor albe din sânge, cele responsabile de lupta împotriva infecțiilor din organism.

3. Beneficii ale masajului de relaxare: Te menține în formă

Majoritatea dintre noi preferă să stea în pătuțul cald în timpul iernii, distrugându-ne planul de a merge la sală și de a face mișcare. Cu toate acestea, este important să fim activi.

Poți rămâne în formă și activ făcând antrenamente în interior sau făcând un masaj regulat. Nu numai că un masaj îți întinde mușchii, ci menține și articulațiile în cea mai bună formă, funcționând corect.

4. Previne creșterea în greutate

Vremea rece poate determina schimbări ale obiceiurilor noastre alimentare, crescând probabilitatea de a apela la alimente reconfortante. Cu toate acestea, poți combate creșterea în greutate prin masaj.

Pe lângă îmbunătățirea circulației sângelui, masajul poate stimula metabolismul, menținând un nivel sănătos de aport de nutrienți.

5. Îți menține pielea hidratată

Aerul uscat și rece poate face ravagii pentru piele, deoarece aspiră umezeala din ea. Acest lucru îți poate face pielea să fie uscată și descuamată.

Masajul te poate ajuta să-ți menții pielea hidratată, deoarece implică utilizarea unor uleiuri și loțiuni care hrănesc și hidratează pielea.

De asemenea, ajută la îmbunătățirea elasticității pielii prin stimularea producției de colagen.

 

1

APASĂ PE IMAGINE PENTRU OFERTĂ

  

6. Beneficii ale masajului de relaxare: Îmbunătățește sănătatea mintală

Unii oameni se simt dezamăgiți sau nemotivați în timpul iernii. Alții chiar suferă de depresie sau tulburare afectivă sezonieră.

Masajul încurajează schimbări pozitive în sistemul endocrin în care sunt creați hormonii. Aceste modificări scad nivelul de cortizol (un hormon legat de stres) și măresc nivelurile de oxitocină (hormonul fericirii) ceea ce duce la eliberarea de serotonină și endorfine, ameliorând stresul și îmbunătățind starea de spirit.

Trezirea când este întuneric și întoarcerea acasă de la serviciu atunci când este și întuneric poate adăuga un plus de stres în viața noastră. O perioadă liberă pentru un masaj te poate ajuta cu adevărat să-ți crești nivelul de bunăstarea și să-ți restabilești echilibrul în viață, ajutând la eliberarea stresului.

De asemenea, masajul te va ajuta să-ți îmbunătățești somnul, oferindu-ți mai multă energie în lunile aglomerate de iarnă.

7. Facilitează mișcarea și activitățile de zi cu zi

Există multe activități distractive de care te poți bucura în timpul lunilor de iarnă. Poți merge cu sania, la schi sau poți să te dai cu snowboard-ul.

Îți va fi mai ușor să faci toate aceste activități distractive dacă mergi în mod constant la sesiuni de masaj. Articulațiile și mușchii tăi vor fi în formă excelentă.

Desigur, masajele te pot ajuta să faci mult mai ușor și activități care nu sunt atât de distractive, dar care trebuie făcute, cum ar fi curățarea aleii de zăpadă atunci când ninge.

8. Calmează durerile de iarnă

Vremea rece de iarnă poate exacerba orice durere sau răni existente pe care le poți avea, provocând disconfort cronic.

Printre cele mai frecvente, durerile de spate pot interfera cu viața noastră de zi cu zi, făcând intolerabile chiar și mișcările de bază.

Dacă suferi de dureri de spate sau te recuperezi după o accidentare, efectuarea unui masaj poate ajuta la creșterea fluxului sanguin și a circulației, slăbirea mușchilor și lubrifierea articulațiilor.

Terapia prin masaj relaxează țesutul muscular, reducând spasmele și contracțiile musculare dureroase.

Masajul ajută, de asemenea, la reducerea compresiei nervoase, permițând nutrienților să se deplaseze către țesuturile corpului și să îmbunătățească funcția mușchilor și articulațiilor.

Beneficii ale masajului de relaxare: Cuvântul de pe urmă

Sunt atât de multe beneficii pe care ți le oferă masajele iarna. Deși mulți dintre noi nu vor să înfrunte frigul, o rezervare pentru masaje regulate în lunile de iarnă te va menține în stare optimă de sănătate. Nu numai că te va proteja de germenii obișnuiți de iarnă, dar îți va îmbunătăți și sănătatea mintală, oferindu-ți o stare generală de bine.

Pentru ca întreaga experiență să fie perfectă, recomandăm ca masajul să fie făcut de un profesionist. Mergi la salon – scapă de atmosfera de acasă cu care te-ai obișnuit deja prea mult și intră într-o stare de relaxare completă. Atmosfera intimă, luminile obscure, lumânările, decorul și toate miresmele te vor face să te relaxezi și să te bucuri de la început până la sfârșit de sesiunea ta de masaj.

Păstrează căldura în corp și în suflet în această iarnă și ai grijă de sănătatea ta cu un masaj regulat, ca parte a rutinei de îngrijire a sănătății și a iubirii de sine.