Laminarea sprâncenelor – un look pe care trebuie să-l încerci

Brow Sclupt

Probabil ai auzit peste tot că cel mai bun sfat pe care îl poți primi pentru a-ți crea un look expresiv și destul de low effort este să-ți îngrijești sprâncenele. Chiar și pentru femeile care trec peste rutina unui machiaj zilnic. Sprâncenele reprezintă un punct forte care nu poate fi trecut cu vederea în nicio zi, chiar dacă doar se pregătesc să meargă la cumpărături sau au o întâlnire de afaceri. Vom vorbi astăzi despre laminarea sprâncenelor.

Îngrijirea spâncenelor începe de la nelipsitul pensat, care le dă formă și curăță firele de păr răzlețe. Însă norocoșii care se pot mulțumi doar cu pensat sunt puțini. De cele mai multe ori, pe lângă acest proces se mai adaugă și vopsirea sprâncenelor, pigmentarea, microblading, tehnici de machiaj care să pigmenteze golurile din sprâncene și multe altele asemenea.

În ultima vreme însă, printre cele mai populare obiceiuri și trenduri în materie de îngrijire a sprâncenelor, se află tehnica de laminare a sprâncenelor. Și pentru că a devenit din ce în ce mai utilizată, vom încerca să-ți dezvăluim câte puțin din tainele acestei tehnici, ca să știi dacă ți se potrivește și ție.

Ce presupune laminarea sprâncenelor?

laminare sprancene

Laminarea sprâncenelor, numită și ridicare a sprâncenelor, este în esență cam același lucru cum e permanentul pentru păr. Serviciul a câștigat rapid popularitate în Marea Britanie în 2019 și și-a făcut drum spre alte state încă de la sfârșitul anului trecut. În prezent, este din ce în ce mai întâlnit. Similar cu microbladingul și nuanțarea, laminarea sprâncenelor a fost concepută pentru a oferi iluzia unor sprâncene mai complete, mai definite și mai dese.

Ceea ce diferă în mod esențial în cazul laminării sprâncenelor față de tehnicile de microblading este că în cazul laminării sprâncenelor nu este folosit pigment pentru sprâncene. Deși poți alege să adaugi o nuanță suplimentară.

În schimb, firele de păr sunt direcționate „artificial” pentru a arăta mai stufoase și mai definite, cu un aspect strălucitor. Cu siguranță ai înțeles că de aici provine termenul de laminare.

Tehnica este minunată dacă îți dorești acel aspect plin și dens, pe care anterior îl puteai obține doar dacă aveai norocul unei genetici foarte bune.

Cum funcționează acest proces

Laminarea sprâncenelor este practic un permanent pentru sprâncene, deoarece le conferă forma dorită. Aceasta va rămâne uniformă pentru o perioadă extinsă de timp. O loțiune de îngrijire ajută părul sprâncenelor să rămână periat și în poziție timp de aproximativ șase săptămâni.

Procesul real începe prin aplicarea unei creme cu efect de lifting pe frunte. Aceasta creează un proces chimic care descompune legăturile din fiecare păr, permițându-le să fie mutate în noua formă dorită. Apoi, firele de păr din sprâncene sunt periate în poziție. Se aplică un neutralizator pentru a reforma legăturile în noua lor formă. La final, se aplică pe sprâncene un ulei nutritiv. Acestea se vor menține hidratate după întreg procesul de tratament chimic.

De aici încolo, sprâncenele pot fi pensate, ceruite sau colorate, în funcție de aspectul pe care îl dorești tu.

Deși te poți aștepta ca sprâncenele laminate să dureze până la două luni, poți prelungi aspectul cu o ceară transparentă pentru sprâncene.

 

2

CLICK PE POZĂ PENTRU A TE BUCURA DE OFERTA COMPLETĂ

 

Laminarea sprâncenelor versus microblading

laminare sprancene microblading

Laminarea sprâncenelor și tatuarea acestora – sau microbladingul – sunt foarte diferite, după cum deja îți poți imagina.

Laminarea sprâncenelor este doar o direcționare a firelor de păr ale sprâncenelor. Microbladingul sau penarea sprâncenelor reprezintă o tehnică de tatuare.

Microbladingul se poate face manual cu o lamă. De aici, termenul „blade” –  sau un stilou electronic care creează o serie de tăieturi în piele. Pigmentul este apoi introdus în aceste tăieturi foarte mici pentru a da efectul permanent al firelor de păr, în funcție de aspectul pe care îl dorești.

Beneficii și atenționări

Oricât de uimitor ar putea suna laminarea sprâncenelor, există totuși câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte să mergi la salon.

Procesul nu este dureros și nici invaziv. Întrucât pielea pleoapei este mai subțire și mai delicată, prin procese repetate de laminare a sprâncenelor, poți ajunge să dezvolți o sensibilitate în zona pleoapelor.

Prin urmare, procesul necesită atenție specială. Mai ales din punctul de vedere al produselor de îngrijire pe care le folosim. Zona ochilor este deosebit de predispusă la iritații. Substanțele chimice dure utilizate în timpul procesului de laminare a sprâncenelor ar putea provoca eczeme, mâncărime sau piele uscată și inflamată.

Acum, lucrurile pe care nimeni nu ți le spune despre laminarea sprâncenelor:

Rezultatul final poate fi foarte drept – uneori sprâncenele arătă ca și cum le-ai fi îndreptat cu placa de păr.

Laminarea sprâncenelor va face sprâncenele să se așeze în sus, dar nu le vor completa. Dacă ai sprâncene rare, va trebui să le completezi folosind un produs pentru sprâncene sau vopsindu-le.

Firele tale vor cădea în timp ce dormi, așa că trebuie să le speli dimineața folosind un spoolie. Dar odată ce ai făcut asta, nu se vor mai mișca.

Laminarea sprâncenelor face ca firele de păr să se simtă ca niște paie. Nu schimbă felul în care arată, dar se simte … ciudat.

Dacă nu a fost realizat corect, este posibil să descoperi că unele dintre firele de pe sprâncene ies în unghiuri amuzante, haotice – tocmai ce voiai să eviți.

Laminarea sprâncenelor: o soluție?

Când mi-am laminat prima dată sprâncenele, toată lumea mi-a spus că arată uimitor. În retrospectivă, mă gândesc că poate mințeau.

Deoarece am firele de păr foarte lungi, atunci când sunt întinse pe frunte, laminarea mi-a creat o sprânceană foarte groasă și îndrăzneață, care arată incredibil pe Instagram sau în editoriale stilate, dar cam ridicolă în viața reală.

Adăugă o nuanță de sprâncene prea întunecată pentru tonul pielii mele și bam – A fost prea mult.

Acestea fiind spuse, am văzut câteva laminări de sprâncene incredibile. Pot fi cu adevărat grozave pentru persoanele care au sprâncene mai scurte și încăpățânate.

De asemenea, economisești muuult timp atunci când nu trebuie să-ți faci sprâncenele în fiecare zi. Ca sfat general, dacă îți propui să-ți laminezi sprâncenele, testează mai întâi aspectul. Folosește un săpun pentru sprâncene și spoolie pentru a-ți îndrepta firele de păr din sprâncene.