Tratamentul facial cu oxigen: ce este și ce beneficii are

tratament facial cu oxigen hiperbaric - cinnamon beauty salon

Fetelor, știm. Este extrem de dificil să ai grijă de tenul tău. Nicio misiune nu pare mai imposibilă de atât. Ți se întâmplă mereu să îți mai iasă câte un coș – care sperăm să nu se transforme în acnee –, să ai zone pigmentate sau cicatrici postacneice. Mai mult, nu poți să controlezi zonele extrem de uleioase, iar atunci când ți se usucă tenul, e iadul pe pământ. Tratamentul facial cu oxigen poate fi soluția.

Pentru toate aceste probleme specifice există și soluții specifice pe care ți le recomandă medicul tău dermatolog, însă și câteva indicații care te ajută în general. Igiena corectă, demachierea, hidratarea și mai ales protecția UV sunt indispensabile pentru un ten sănătos. Pe lângă acestea, există tratamente care să repare problemele, dacă deja au apărut.

Unul dintre acestea, despre care am voi vorbi, este tratamentul cu oxigen. Ce este mai exact tratamentul cu oxigen și cu ce ne ajută? Voi încerca să-ți povestesc în continuarea acestui articol.

Ce este tratamentul facial cu oxigen?

Tratamentul facial cu oxigen este conceput pentru a-ți hrăni pielea și pentru a stimula producția de colagen. Tratamentul implică pulverizarea moleculelor de oxigen foarte concentrate chiar în epidermă, adică pe stratul exterior al pielii.

Oxigenul aplicat pe față și pe gât este infuzat cu vitamine, minerale, substanțe nutritive esențiale și extracte botanice. Vedetele, inclusiv Madonna, folosesc această tehnică pentru o piele mai fină și fortifiată, însă este clar că tratamentul cu oxigen nu le este adresat doar lor.

Cum funcționează tratamentul facial cu oxigen?

Acest tratament include în general trei etape:

 1. Tratamentul cu lumină

În timpul acestei prime etape, o lumină este utilizată pentru a introduce oxigen în piele, pe toată fața și în jurul gâtului. Acest lucru netezește și calmează pielea feței.

 1. Tratamentul cu ser

Acesta este pasul crucial din întregul proces. Serul conține acid hialuronic, minerale, vitamine și o mulțime de antioxidanți. Acestea fortifiază pielea, o fac strălucitoare și elimină ridurile și liniile fine.

 1. Masajul

Acesta este ultimul pas în care pielea ta urmează să fie masată cu loțiuni și creme care îți hrănesc pielea și o sigilează astfel încât efectele tratamentului să dureze mai mult. Cremele speciale infuzate cu oxigen sunt utilizate pentru a-ți masa, curăța și exfolia pielea.

Este acum evident că acest tratament este unul foarte util și simplu ca procedură. Mai mult, este noninvaziv, iar pielea are numai de câștigat din urma infuziei cu oxigen. Dar hai să ne uităm puțin la beneficiile concrete ale tratamentului facial cu oxigen.

10 beneficii ale tratamentului facial cu oxigen

Celulele pielii tale au nevoie de oxigen pentru a rămâne sănătoase și hrănite. Acest tratament facial furnizează oxigen în straturile cele mai adânci ale pielii și o face să strălucească. Iată câteva dintre beneficiile sale:

 1. Stimulează producția de colagen

Colagenul este proteina care face ca celulele să rămână unite, oferind rezistență și elasticitate pielii. Când colagenul slăbește, de obicei odată cu vârsta, apar ridurile.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale oxigenului este creșterea de colagen pe care o oferă pielii, făcând-o fermă și reducând liniile și ridurile fine.

 1. Acționează ca un detoxifiant pentru piele

Tratamentul facial cu oxigen ajută pielea să se foloească de nutrienții și vitaminele infuzate în oxigen. Acest lucru stimulează procesul de detoxifiere a pielii, diminuează efectele poluării, expunerii la soare, schimbărilor de dietă și ajută la repararea și regenerarea celulelor pielii.

 1. Hidratează și hrănește pielea

Expunerea constantă la soare, praf și poluare răpește pielii conținutul său natural de umiditate. Acest lucru face ca pielea să devină extrem de uscată și ternă. Iar dacă ai pielea uscată, poți ajunge mai ușor la probleme mai grave. Tratamentul facial cu oxigen hidratează profund pielea, redându-i echilibrul pH-ului și protejând-o de daunele provocate de soare.

 1. Grăbește procesul de producție a celulelor

Celulele pielii noastre au o durată de viață limitată. Unele celule mor, fiind înlocuite de celule noi. Oxigenul este crucial pentru regenerarea celulelor. Crește rapiditatea procesului de producție a celulelor noi, ceea ce ajută și la vindecarea cicatricilor – de la acnee, spre exemplu. Tratamentul cu oxigen oferă o doză suplimentară de oxigen celulelor pielii, ajutând astfel la o producție mai rapidă a celulelor.

 1. Oferă strălucire pielii

Acest tratament facial elimină toate impuritățile din epidermă, sporind conținutul de oxigen. De asemenea, îndepărtează celulele moarte de pe stratul superior, deschide porii înfundați și elimină roșeața nedorită din obraji.

 1. Tratează acneea

Acneea se formează atunci când celulele pielii sunt înfundate și păstrează murdăria și uleiurile în ele, determinând mărirea porilor. Tratamentul cu oxigen ajută la micșorarea porilor și nu lasă pielea să acumuleze praf și murdărie. Drept urmare, pielea rămâne strălucitoare mai mult timp și nu vei avea coșuri sau forme mai grave ale acneei.

 1. Tratează pielea pigmentată

Serul utilizat pentru oxigenul facial este bogat în acid hialuronic, peptide, vitamine și extracte botanice care tratează tonul inegal al pielii și îți fac fața să arate strălucitoare.

 1. Rezultate instante

Vei observa rezultate instante după o ședință de tratament facial cu oxigen. Problemele de care vei scăpa aproape imediat cu ajutorul oxigenului includ acneea, ridurile și petele, lăsându-ți pielea să respire și oferindu-i un aspect mai tânăr și mai strălucitor.

 1. Nu prezintă efecte secundare

Acest proces este extrem de delicat pentru pielea ta și nu provoacă efecte secundare, cum ar fi iritații, roșeață, umflături, usturime și senzație de arsură. Este potrivit pentru persoanele care au pielea sensibilă și pentru cei care doresc să evite tratamentele chimice de înfrumusețare.

 1. Timp de recuperare foarte scurt

De obicei, în cazul altor proceduri și tratamente ale pielii, trebuie să aștepți o anumită perioadă înainte de a te putea întoarce la regimul obișnuit de îngrijire a pielii. Dar, în cazul tratamentului cu oxigen, nu există un timp de recuperare. Poți începe să aplici creme, loțiuni sau chiar machiaj pe piele aproape imediat după tratament.


tratament cu oxigen 1

Un click pe poză te va conduce spre oferta noastră pentru tratamente cu oxigen.

Terapiile Oxigen DERMIO faciale și corporale n-au fost niciodată mai accesibile și mai aproape de tine.

Fă-i pielii tale un cadou special!