Coafuri pentru păr lung – top 7 cele mai frumoase idei pentru 2021

coafuri pentru păr lung

Anul 2021 este încă la început. Asta înseamnă că are destul timp să aducă o mulțime de schimbări în viețile noastre. Schimbări utile și benefice, desigur. Însă în timp ce așteptăm ca 2021 să-și facă magia și să-și lase amprenta în viața noastră, putem să alegem să facem singuri niște schimbări. Pot fi unele minore, dar de efect. Important e să aducă puțin farmec în viața noastră de zi cu zi.  Și ce mod mai simplu de a face o schimbare decât a alege o nouă tunsoare sau o nouă culoare a părului? Coafurile se schimbă odată cu anotimpul sau odată ce plictiseala ajunge în viețile noastre. Și pentru că știm acest lucru, am decis să te ajutăm, oferindu-ți câteva idei care să te inspire pentru viitoarea ta coafură. Îți vom prezenta o selecție a celor mai populare coafuri pentru păr lung, ca să poți alege mai ușor.

  1. Coafuri pentru păr lung: Easy Waves

top 7 coafuri 2021 - bucle

Sursa: Unsplash

Când ai părul drept, fie el la orice lungime, e ușor să te plictisești și să te gândești la diverse moduri de a-i da puțin farmec. Încerci mai multe tunsori. Îl prinzi în diferite feluri. Alegi coafuri îndrăznețe sau culori intense. Cu toate acestea, dacă vrei să-i păstrezi suplețea și să faci o schimbare discretă, noi recomandăm buclele ușoare.

Sunt o modalitate simplă de a-ți schimba puțin look-ul. Reprezintă o coafură delicată potrivită pentru orice fel de ocazie, fie că vorbim de o zi de mers la birou sau de ieșit în oraș cu prietenele, fie că e vorba chiar de un mic party.

Mai mult, buclele ușoare sunt o soluție pentru orice tip de păr și orice lungime a acestuia. Arată minunat orice ar fi.

  1. Modern Diana

top 7 coafuri 2021 - modern diana

Credit: @cutlersalon / Instagram

În situațiile în care optezi pentru o schimbare mai drastică și vrei să tunzi din lungimea părului, Modern Diana este coafura potrivită a anului 2021. Dacă ai deja părul scurt și vrei sa-i dai o nouă formă, e și mai bine.

Prințesa Diana este un model al frumuseții și delicateții. Anul acesta, tunsoarea celebră pe care Prințesa Diana alegea să o poarte este din nou una dintre cele mai populare.

Pe lângă simplitatea coafurii, forma finală pe care o ia părul este extrem de discretă și naturală. De aceea, chiar dacă vrei să treci de la păr lung la tunsoarea în stil Modern Diana, vei ști că nu vei da greș.

  1. Strong Bob

top 7 coafuri 2021 - strong bob

Credit: @spokeandweal / Instagram

Dacă tot am ajuns să vorbim de părul scurt, clasica alegere atunci când vrei să faci o schimbare și să tunzi din lungimea părului, este să recurgi la stilul bob. Și anul acesta este o alegere bună să faci asta. Recomandarea hairstyliștilor este să faci ca alegerea ta să iasă în evidență.

Strong bob arată cu siguranță că ai curaj și că alegerea ta a fost asumată. Pe lângă asta, părul va arăta cu siguranță îndrăzneț, cu unghiuri ascuțite și lungimi mai degrabă scurte.

Desigur, strong bob nu este o alegere dedicată doar celor nonconformiști. Coafura arată atât de bine încât merită încercată de oricine.

  1. Coafuri pentru păr lung: Blunt Bangs, adică un breton mai năzdrăvan

coafuri pentru păr lung

Sursa: Unsplash

Încă o schimbare îndrăzneață în materie de tunsori este cu siguranță bretonul. Ai la dispoziție mai multe tipuri de breton, însă în 2021 hairstyliștii recomandă stilul de breton „messy” sau „blunt”.

Bretonul blunt este o coafură simplă. Este și o soluție pentru cele dintre voi cărora le place stilul jucăuș atunci când vorbim de alegerea coafurii.

  1. Curtain Bangs

top 7 coafuri 2021

Credit: Frazer Harrison / Getty

Tot la capitolul breton, o alegere potrivită în ton cu tendințele anului 2021 în materie de coafuri este să-ți faci Curtain bangs. Bretonul în stil Curtain bangs este și el din ce în ce mai căutat când vine vorba de schimbări de stil și de tunsoare.

Dacă îți doresți să-ți faci breton, Curtain bangs este soluția sigură, cu care nu poți da greș. Asta deoarece este un tip de breton „cuminte”, care-ți ghidează părul pe ambele părți ale feței, oferind contur și suplețe frunții tale.

În plus, acest tip de breton se potrivește nemaipomenit cu diferite coafuri pe care ai putea să le încerci la ocazii specifice. Poți alege să combini Curtain bangs cu un coc lejer pentru zilele de birou, sau cu un ponytail simpatic în zilele mai relaxate.

  1. Coafuri pentru păr lung: Mermaid Shag

coafuri pentru păr lung

Credit: Vera Anderson / Getty

Dacă îți plăceau sirenele în copilărie, cu siguranță îți amintești cum arăta părul lor: păr lung, puțin răvășit de la apa mării și în bucle cu aspect natural. Dacă îți dorești să păstrezi lungimea părului tău, însă simți nevoia de o schimbare, Mermaid shag este stilul potrivit ție.

Această coafură păstrează naturalețea părului chiar și după ce ai ieșit de la salon. În plus, rezistă foarte bine, fiind de la început o coafură care nu solicită prea mult efort de îngrijire.

Desigur, poți opta pentru stilul Mermaid shag dacă ai părul lung. Însă chiar și la lungime medie, Mermaid shag este o coafură potrivită, care poate oferi farmecul pe care îl căutai părului tău.

  1. Shaggy Layers

coafuri pentru păr lung

Sursa: Jon Kopaloff / Getty

Din câte poți observa dacă ai citit până aici, în 2021 se poartă părul care lasă impresia de naturalețe. Așa ca o coafură puțin „dezordonată” se va încadra de minune în topul celor mai populare stiluri de tunsori ale anului.

Tot în această categorie se încadrează și stilul Shaggy layers. Hairstyliștii îl recomandă întrucât îți va oferi un contur natural feței. Părul tău va fi și el conturat în straturi cu bucle perfecte.

Un exemplu de Shaggy layers îl vedeți în imaginea de mai sus.

 

Știm că ți-am promis doar șapte idei, însă nu putem să ne limităm, așa că în final îți arătăm o variantă bonus.

  1. Tunsori Low-Maintenance

top 7 coafuri 2021 - tunsori low-maintenance

Sursa: Unsplash

Întrucât anul 2021 pare să pună accent pe simplitate în ceea ce privește coafurile, am ales să-ți prezentăm și o opțiune mult mai simplă și mai naturală: tunsorile low-maintenance.

Tunsorile low-maintenance sunt specifice pentru fiecare tip de păr. Însă ce au în comun este simplitatea. Cu toate acestea, nu le lipsește nici farmecul.

Așadar, după sfaturile hairstyliștilor, dacă ai părul drept, este recomandat ca tunsoarea să aibă o tăietură dreaptă, pentru a face părul să pară mai des și cu mai multă voluptate.

Pentru părul puțin ondulat, tunsoarea trebuie să aibă câteva straturi, pentru a da tăieturii o formă. Iar în cazul părului creț natural, este necesar să ții cont de modelul de buclare pentru a menține coafura ușor de întreținut și după ce ieși din salon.

Câteva sfaturi

În final, nu uita că la Cinnamon Beauty Salon luna martie este dedicată întreținerii părului. Avem pregătite câteva oferte speciale pentru tine, cu ajutorul cărora poți să-ți oferi schimbarea dorită.

P.S.: Tot în luna martie avem și câteva surprize, care vin la pachet cu oferta pentru îngrijirea părului. Îți recomandăm să ne urmărești pentru a fi la curent cu micile noastre cadouri pentru tine.