Tratamentul facial cu mezopen: ce este și cum ajută tratamentul

Tratamentul facial cu mezopen

Dacă nu ești foarte bine pus la curent cu tipurile de tratamente faciale, în acest articol vei afla care sunt beneficiile unuia dintre cele mai eficiente tratamente ale pielii: mezoterapia. Vei afla toate informațiile necesare pentru a putea alege tratamentul facial cu mezopen în cazul în care îți dorești o reîmprospătare a aspectului pielii sau tenului tău.

Conținutul articolului:

Ce este mezoterapia sau tratamentul facial cu mezopen?

Cum te pregătești pentru o ședință de mezoterapie?

Ce se întâmplă în timpul ședinței de tratament?

Cum are loc recuperarea după mezoterapie?

Mezoterapia și căderea părului

 

Lectură plăcută și utilă!

Ce este mezoterapia sau tratamentul facial cu mezopen?

Mezoterapia este un tip de tratament facial care folosește tehnica injectării unor vitamine, enzime, hormoni sau extracte din plante pentru a întineri și fortifia pielea, precum și pentru a elimina excesul de grăsime.

Tehnica a fost folosită inițial pentru a ameliora durerea de la nivelul cutanat și a fost dezvoltată de Michel Pistor, un medic francez, în 1952. De atunci, mezoterapia a început să fie din ce în ce mai utilizată, astăzi fiind folosită pentru a:

 • Reduce celulita
 • Elimina grăsimea din zone precum abdomen, coapse, brațe și față
 • Reduce ridurile și liniile de expresie
 • Reda elasticitatea pielii
 • Elimina pigmentarea pielii
 • Trata alopecia

Tehnica folosește ace foarte fine pentru a administra o serie de injecții în stratul mediu (mezoderm) al pielii. Mezoterapia corectează problemele de la baza lor, cum ar fi circulația slabă și inflamația care provoacă leziuni ale pielii.

Nu există o formulă standard pentru substanțele injectate în mezoterapie. Medicii folosesc multe soluții diferite, inclusiv:

 • medicamente eliberate pe bază de rețetă, cum ar fi vasodilatatoare și antibiotice
 • hormoni precum calcitonina și tiroxina
 • enzime precum colagenaza și hialuronidaza
 • extracte din plante
 • vitamine și minerale

Cum te pregătești pentru o ședință de mezoterapie?

Pentru a te pregăti de tratamentul cu mezopen, nu trebuie să faci foarte multe eforturi.

Înainte de ședința de tratament, este posibil să fie necesar să eviți aspirina și alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene timp de o săptămână înainte de procedură.

Aceste analgezice pot crește riscul de sângerare și vânătăi în timpul mezoterapiei.

Cu toate acestea, tratamentul cosmetic este mai puțin invaziv decât cel necesar pentru eliminarea grăsimilor nedorite sau a celulitei. De aceea, riscurile în cazul unui tratament facial cu mezopen sunt mult mai superficiale decât în cazul altor utilizări ale mezoterapiei.

Tratamentul facial cu mezopen: ce se întâmplă în timpul ședinței

În timpul fiecărei sesiuni, dacă este necesar, vor fi aplicate medicamente anestezice pe piele, înainte de a începe efectiv procedura.

Mezoterapia reprezintă în sine aplicarea unei serie de injecții folosind un ac fin special. Acul poate fi atașat la un pistol mecanic pentru a efectua multe injecții la rând. Acesta este numit în general „mezopen” și este sub forma unui stilou cu mai multe ace într-un capăt.

mezopen cinnamon beauty salon

Injecțiile pot fi administrate la diferite adâncimi – de la 1 la 4 milimetri în adâncimea pielii – în funcție de zona pe care o tratezi.

Probabil că vei avea nevoie de mai multe sesiuni de mezoterapie pentru a obține efectul dorit. În general, un pachet de 3-5 sesiuni este necesar pentru a observa îmbunătățiri la nivelul pielii.

La început, tratamentul cu mezopen se efectuează la fiecare 7-10 zile. Atunci când aspectul pielii începe să se îmbunătățească, tratamentele vor fi realizate o dată la două săptămâni sau o dată pe lună.

Cum are loc recuperarea după mezoterapie?

Deoarece mezoterapia folosește o tehnică noninvazivă, de obicei nu există perioade necesare vindecării, pielea nefiind afectată.

Mulți dintre pacienți pot reveni imediat la activitățile lor obișnuite. Cu toate acestea, este posibil ca alții să fie nevoiți să-și ia o zi liberă din cauza inflamației și durerii de la locul injectării.

Mezoterapia și căderea părului

Pe lângă tratamentul ridurilor și îndepărtarea grăsimilor nedorite, mezoterapia este utilizată și pentru tratarea căderii părului sau alopeciei. Tratamentul injectează în scalp extracte naturale de plante, vitamine sau medicamente precum finasterida și minoxidilul.

Persoanele care efectuează mezoterapie pentru căderea părului au observat că mezoterapia:

 • corectează dezechilibrele hormonale din și în jurul foliculului de păr
 • livrează nutrienți părului
 • îmbunătățește circulația sângelui de la nivelul scalpului

Mezoterapia este un tratament promițător pentru îndepărtarea grăsimilor nedorite și pentru rejuvenarea pielii. În plus, este un tratament util și pentru combaterea căderii părului din cauza alopeciei.

La Cinnamon Beauty Salon, tratamentul facial cu mezopen este utilizat în condiții extrem de sigure, iar ședințele durează doar 15 minute. Suficient cât să te asiguri că pielea ta va avea un aspect mai tânăr, iar celulele de la nivelul cutanat vor fi reîmprospătate.

În cazul unui tratament cu mezopen mai îndelungat, poți apela la pachetul de cinci ședințe sub forma unui abonament 4+1.

Te așteptăm să încerci tratamentul cu mezopen!