Cum să alegi între manichiură cu ojă semipermanentă și manichiură cu gel

manichiura semi vs gel

Înainte să te decizi care este tipul de manichiură care ți se potrivește, informează-te care sunt beneficiile și diferențele pentru fiecare dintre aceste două proceduri și identifică procedura care li se potrivește cel mai bine unghiilor tale.

Acestea sunt întrebările pe care trebuie să ți le pui pentru a lua o decizie și pentru a face programarea care are cel mai mult sens pentru a ajunge la manichiura ta ideală.

 

Cât de sănătoase sunt unghiile tale naturale?

Când să alegi oja semipermanentă? Diferența de a alege între o ojă semipermanentă și o reconstrucție cu gel constă în starea în care se află unghiile tale naturale. Dacă ai unghii sănătoase și puternice, și aspiri să ai unghii colorate fără stresul care vine cu fragilitatea unei manichiuri clasice (care rezistă puțin), atunci oja semipermanentă este perfectă pentru tine.

De altfel, dacă unghia ta naturală nu are defecte structurale sau forme de corectat și este uniformă în lungime, optarea pentru ojă semipermanentă este chiar recomandată. Diferențele dintre gel și semi nu sunt de natură estetică (atunci când manichiura este bine realizată), ci în funcție de câtă corecție au nevoie unghiile tale.

 

Care este lungimea dorită de unghii?

Dacă unghiile tale naturale nu au încă lungimea dorită, poți apela cu încredere la construcția cu gel pentru a le lungi. Însă, dacă ești dispusă să aștepți să îți crească în ritm natural, oja semipermanentă este un protector tot atât de capabil, care îți întărește unghiile și previne ruperea acestora.

 

11 semi

DĂ CLICK PE IMAGINE PENTRU A VEDEA OFERTA COMPLETĂ

  

Vrei să depinzi de mersul la salon pentru reaplicarea sau îndepărtarea ojei?

Dacă timpul nu îți permite să ajungi la salon periodic pentru reîmprospătarea manichiurii tale, o variantă mai de încredere ar fi oja semipermanentă. De ce? Una dintre diferențele fundamentale dintre cele două proceduri este modul de îndepărtare.

Poți înlocui o manichiură semi și singură, fără a apela la intervenția profesionistului. Pe de altă parte, gelul are nevoie de un tratament mai lung și mai tehnic pentru îndepărtare și nu toată lumea este dispusă să aștepte.

 

Cât timp ești pregătită să dedici manichiurii tale?

Nu este un secret faptul că procedura de aplicare a unghiilor cu gel este mai lungă și presupune mai mulți pași decât cea a unghiilor semipermanente. Oja semipermanentă este recomandată celor care caută o durabilitate mai mare decât în cazul manichiurii clasice, dar nu vor să opteze pentru ceva mai solicitant, precum unghiile cu gel.

 

Lucrezi mult cu mâinile?

Dacă mâinile tale iau contact cu substanțe chimice, unghiile cu gel au o „barieră protectivă” care nu afectează culoarea și gelul aplicat, în timp ce oja semipermanentă este mai sensibilă.

Din punct de vedere al rezistenței în cazul activităților de zi cu zi, diferențele nu sunt sesizabile, întrucât ambele manichiuri rezistă peste 20 de zile fără a fi nevoie de o programare nouă.