Terapia cu oxigen. De ce ionii negativi îți fac de fapt bine?

terapie oxigen ioni negativi

Aproximativ tot aerul pe care îl respiri conține o anumită cantitate de ioni. Ionii sunt particule încărcate în aer; unele încărcate negativ (ioni negativi) și unele încărcate pozitiv (ioni pozitivi), dar termenii „pozitiv” și „negativ” sunt înșelători în ceea ce privește efectele ionilor asupra sănătății. Terapia cu oxigen încărcat cu ioni negativi are efecte anti-aging și redă fermitatea pielii.

Deși pare complet contraintuitiv, nu există nimic negativ sau nesănătos în ceea ce privește ionii negativi. Ionii negativi sunt benefici pentru corpul uman, în timp ce ionii pozitivi sunt cei care pot avea efecte dăunătoare.

De fapt, vei găsi cele mai mari concentrații de ioni negativi în aerul proaspăt din natură. Acel aer care te reîncarcă cu energie și-ți îmbunătățește aproape instant starea de spirit.

Ce sunt ionii negativi?

Ionii sunt particule invizibile din aer – fie molecule, fie atomi – care poartă o sarcină electrică. Unele particule sunt încărcate pozitiv, iar altele sunt încărcate negativ. Mai simplu spus, ionii pozitivi sunt molecule care au pierdut unul sau mai mulți electroni, în timp ce ionii negativi sunt de fapt atomi de oxigen cu electroni cu încărcare extra-negativă. Ionii negativi sunt abundenți în natură, în special în jurul cascadelor, pe suprafața oceanului, pe plajă, în munți și păduri.

Efectele ionilor negativi asupra corpului

Deși poate nu te-ai gândit, ionii – atât cei negativi, cât și cei pozitivi – au efecte semnificative asupra corpului uman.

Ionii negativi îți fac corpul să se simtă reîncărcat și întinerit. Motivul pentru care te simți atât de reîmprospătat când ești expus la ioni negativi este faptul că aceștia purifică aerul și astfel corpul tău beneficiază de o cantitate semnificativ mai mare de oxigen, fără particule impure.

Ionii negativi au rol în:

Neutralizarea radicalilor liberi.

Revitalizarea metabolismului celular.

Îmbunătățirea funcției imunitară.

Purificarea sângelui.

Echilibrarea sistemului nervos.

Îmbunătățirea somnului și a digestiei.

Cel mai important beneficiu al ionilor negativi este acela că purifică aerul de alergeni, cum ar fi polenul, sporii mucegaiului, bacteriile și virusurile. În plus, curăță aerul de praf, fire de păr de la animale de companie și chiar îndepărtează fumul de țigară.

Cu toate acestea, mediul în care trăim astăzi are mult mai multe surse de ioni pozitivi, creând un dezechilibru electric în aer și asupra corpului uman.

De aceea, sunt căutate surse care să îmbunătățească aportul corpului de ioni negativi, atât din natură, cât și artificial.

Terapia cu oxigen. Sursele ionilor negativi

Cel mai bun mod de a obține ioni negativi este să mergi acolo unde ei există în mod natural. Puțini oameni pot spune să nu petreci puțin timp în aer liber. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile ionilor negativi, ai face bine să:

Ieși afară în ploaie.

Vizitezi o cascadă, un pârâu, un  râu sau o plajă.

Petreci timp lângă o fântână în parc.

Însă călătoria în aer liber nu este singura cale de a obține o concentrație mare de ioni negativi. Împreună cu a petrece mai mult timp în natură, iată câteva alte activități pe care le poți face pentru a genera ioni negativi chiar de acasă sau în proximitatea urbană:

Te înconjori de plante. Acestea curăță aerul prin absorbția dioxidului de carbon și prin respirația oxigenului proaspăt și a multor ioni negativi. Unele plante eliberează niveluri mai ridicate de ioni negativi decât altele (cele mai bune alegeri sunt crizantema, nuca de cocos, gerbera și planta păianjen.)

Aprinzi lumânări din ceară de albine. Curăță aerul, produc ioni negativi și ajută la reducerea alergiilor și a astmului.

Folosești o lampă cu sare de Himalaya.

Te așezi în fața focurilor de tabără sau de vatră. Și acestea creează ioni negativi.

Încerci terapia cu oxigen îmbunătățit cu ioni negativi. Terapia este atât pentru față, cât și pentru corp. Ședințele au de obicei un efect imediat de hidratare și ajută în combaterea rozaceei și a celulitei.

În cele mai multe cazuri, atunci când nu poți ajunge în natură pentru a-ți relaxa corpul, alternativa cea mai eficientă este terapia cu oxigen îmbogățit cu ioni negativi.

Terapia cu oxigen îmbogățit cu ioni negativi

Întrucât terapia este mult mai intensă și focalizată, efectele sale sunt mult mai vizibile. Astfel, fie că alegi terapia facială cu oxigen îmbogățit cu ioni negativi, fie că alegi tratamentul corporal, vei vedea rezultate semnificative încă de la primele ședințe.

Terapia facială cu oxigen încărcat cu ioni negativi are efecte anti-aging, redă fermitatea pielii, activează enzimele responsabile cu producerea de colagen, crește pH-ul pielii și hidratează tenul. În plus, chiar dacă vorbim despre un tratament facial, terapia cu oxigen încărcat cu ioni negativi are efecte și asupra sistemului imunitar, întârindu-l.

Tratamentul corporal cu oxigen îmbogățit cu ioni negativi tratează atât afecțiuni de la nivelul pielii, precum alergiile sau celulita, cât și afecțiuni ale metabolismului, precum migrenele, hiperaciditatea gastrică sau lipsa de energie și de concentrare.

În plus, a fost dovedit că ionii negativi produc efecte semnificative în ceea ce privește calitatea somnului, prelungind durata acestuia și îmbunătățind calitatea generală a somnului.

Ionii negativi sunt esențiali pentru a-ți menține sănătatea, iar terapia cu oxigen îmbogățit cu ioni negativi este un efort activ pentru a te asigura că obții o cantitate vitală care poate face diferența.

Asigură-te că te bucuri de doza ta de sănătate cu tratamentul cu oxigen îmbogățit cu ioni negativi Dermio Care®.

Te așteptăm!