Epilarea la bărbați: De ce și cum trebuie efectuat acest proces

Epilarea la bărbați

Este luna femeilor. Cum deja începe să se încălzească afară – mai e puțin și ne trezim că vine vara – trebuie să ne facem puțin timp să avem grijă de aspectul nostru și mai ales de pielea noastră. Însă, deși este luna femeilor, noi vrem să le acordăm puțină atenție bărbaților. Să nu-i uităm nici pe ei. Desigur, aspectul bărbaților este la fel de important și merită la fel de multă atenție. Îngrijirea pielii și a corpului în general nu trebuie lăsate la o parte. Epilarea la bărbați nu mai este un subiect tabu.

Cât de importantă este epilarea la bărbați

Pe lângă obiceiuri de exfoliere și hidratare a pielii la bărbați, o arie destul de controversată în ceea ce privește ritualurile de îngrijire masculină este epilatul. Mulți se întreabă de ce se epilează bărbații?

Iar răspunsurile la această întrebare sunt de obicei generatoare de dezbateri care împart publicul în două tabere adverse. Cei văzuți drept „nonconformiști”, care acceptă libertatea fiecăruia de a alege modul în care arată, și cei „conformiști” versus cei care consideră că epilatul este dedicat femeilor, la fel ca luna martie.

Din păcate, acești conformiști își fac din ce în ce mai observată prezența. În societate s-a născut un oarecare stigmat referitor la obiceiul bărbaților de a se epila.

Iată câteva motive care ar putea să elimine acest stigmat și câteva răspunsuri simple la întrebarea „De ce se epilează bărbații?”.

Trei motive simple pentru care se epilează bărbații

  1. Bărbații trebuie să se epileze din motive ce țin de igienă

Să recunoaștem: e mult mai ușor să menții igiena corporală atunci când nu trebuie să te lupți cu o mulțime de fire de păr.

Iar argumentul este simplu. La nivelul pielii, în zonele în care pilozitatea este mai mare. Firele de păr creează cel mai potrivit mediu în care bacteriile. Particulele de piele moartă, resturile de la deodorant, săpun sau creme și orice altă murdărie, pot să persiste și să prospere.

Din cauza firelor de păr, toate aceste particule sunt mai dificil de îndepărtat. Te poți alege astfel cu iritații, alergii sau alte probleme la nivelul pielii.

De aceea, pentru zone sensibile, cum ar fi axilele sau zona inghinală, este recomandată îndepărtarea părului. Pielea este ajutată să respire.

  1. Evoluția face ca părul să fie inutil

Știm cu toții că strămoșii noștri aveau mult mai multă nevoie ca pielea lor să fie acoperită de fire de păr. Părul se dovedea a fi foarte util și mai ales necesar în astfel de vremuri. Firele dese de păr îi protejau de frig, păstrând căldura corpului. Însă firele de păr mai ajutau și la menținerea mirosurilor naturale ale corpului, necesare pentru a atrage un partener.

În prezent, putem să ne dăm seama foarte ușor că astfel de nevoi nu mai există.

Mirosurile care atrag acum sunt departe de a fi cele naturale și produse de corpul uman. Pentru acest motiv folosim orice, de la gel de duș la deodorante și parfumuri pentru a scăpa de mirosurile naturale emanate de corp.

Iar nevoia de a-ți păstra căldura pe care corpul tău o produce este mai puțin importantă, odată cu dezvoltarea industriei textile. E mai ușor să te încălzești cu ajutorul unei haine, decât să încerci să-ți păstrezi căldura proprie.

Așa că natura nu poate fi un motiv concret care să te țină în loc, atunci când vrei să te epilezi.

Natura a rămas în urmă.

  1. Ești mai eficient atunci când ești epilat

Nu, nu am găsit secretul productivității încă. Din păcate, dacă te epilezi nu îți rezolvi mai repede task-urile de la locul de muncă.

Însă este demonstrat că devii mai eficient și mai rapid atunci când practici un sport, precum înotul, boxul sau ciclismul.

Eliminarea firelor de păr de pe corp crește viteza cu aproximativ o zecime (mai exact 0,06-0,07%).

Primul exemplu pe scară largă a unui înotător care s-a epilat, a fost un australian pe nume Jon Henricks. În 1953 a câștigat o serie de titluri naționale australiene după ce a fost încurajat de tatăl său Clyde Henricks să se epileze.

Interesul pentru astfel de efecte ale epilatului la bărbați a crescut. Studiile efectuate au ajuns la concluzia că epilatul influențează cu siguranță rapiditatea în sport.

Care sunt zonele de pe corp pe care și le epilează cel mai frecvent bărbații?

Fiecare persoană are un nivel de pilozitate diferit. Când vine vorba de obiceiuri de epilare la bărbați, ne putem gândi la câteva zone ale corpului care sunt cel mai des vizate. Alături de acestea, îți vom împărtăși câteva sfaturi pentru ca epilarea în fiecare zonă a corpului să fie cât mai eficientă și mai puțin dureroasă.

de ce se epileaza barbatii

 

  1. Epilarea la bărbați: Axilă

Deorece nu produce prea multe controverse, față de epilarea altor zone a corpului, epilarea axilei este unul dintre cele mai frecvente obiceiuri de îngrijire corporală la bărbați.

Din fericire, axila este o zonă care nu implică atât de multe dificultăți când vine vorba de epilare. Cu toate acestea, există câteva sfaturi de care ar fi bine să ții cont pentru a evita situații neplăcute, cum ar fi tăieturile, iritațiile sau epilarea ineficientă.

În primul rând, dacă vrei să te epilezi, indiferent de tehnica pe care o alegi, este indicat să ai pielea exfoliată. Este necesar pentru a îndepărta orice particule care ar putea duce la inflamații sau iritații ulterioare.

De asemenea, este indicat ca epilarea să fie realizată doar pe pielea curată. Dar mai ales pielea trebuie să fie uscată și neatinsă de produse de îngrijire personală, cum ar fi deodorantul.

Dacă vrei să scazi cât mai mult din durere, este indicat să tunzi părul cu o foarfecă înainte de a-l epila. Cu toate acestea, ai grijă să-l lași la o lungime de cel puțin 1 cm, indiferent de tehnica de epilare pe care o folosești, pentru a putea fi eficient.

Nu în ultimul rând, este important ca după epilare să acorzi atenție îngrijirii pielii. Astfel, vei evita iritații sau erupții pe piele.

  1. Epilarea la bărbați: Piept

Pentru unii bărbați (sau femei), părul de pe piept este o dovadă a masculinității. Există multe situații în care acesta reprezintă o incomoditate și este necesară îndepărtarea sa.

Pentru epilarea pieptului, cel mai adesea este utilizată îndepărtarea firelor de păr cu ajutorul benzilor de ceară. Însă există și alte metode la fel de eficiente pe termen scurt, cum ar fi cremele depilatoare sau lama de ras.

Indiferent de metoda de epilare aleasă, este indicat să păstrezi pielea curată înainte de epilare, exfoliată. Important e să îndepărtezi cât se poate din lungimea părului.

De asemenea, pentru a calma durerea, este util să ai la îndemână puțină gheață sau o compresă rece.

Nu uita nici de îngrijirea pielii după epilare. Este la fel de importantă și în zona pieptului.

  1. Brațe

Pentru epilarea la bărbați a brațelor, cel mai bine ar fi să apelezi la ajutorul unor profesioniști și să te epilezi la salon. Asta deoarece pe brațe, există multe zone în care, dacă alegi să te epilezi singur, este posibil să nu fii foarte eficient.

Dacă mergi la un salon, este recomandat să faci o exfoliere cu o zi înainte, pentru a fi sigur că pielea ta este pregătită pentru epilare.

De asemenea, evită să folosești creme de mâini, uleiuri sau balsamuri de corp înainte să te epilezi pe brațe.

La fel ca și în cazul celorlalte zone descrise până acum, dacă vrei să reduci din durere, poți alege să tunzi din lungimea firelor de păr de pe brațe. Ai grijă însă să îl lași la o lungime acceptabilă pentru a putea fi epilat.

După ce ai terminat sesiunea de epilare, ai grijă să nu expui pielea la efort care ar putea produce transpirație excesivă.

  1. Epilarea la bărbați: Spate

Dacă te incomodează părul de pe spate, epilarea acestuia este simplă. Pentru că nu va trebui să o faci tu. Te poți lăsa pe mâna profesioniștilor. Dar asta nu înseamnă totuși că tu nu mai ai nicio responsabilitate.

Dacă vrei să te epilezi pe spate, asigură-te că pielea ta este curată și uscată. Și pe cât posibil fără probleme, cum ar fi coșurile sau leziunile de piele. Desigur, dacă ai coșuri pe piele, te poți epila, însă în acest mod, ești mai predispus la inflamarea pielii.

După ce te-ai epilat pe spate, ai grijă să nu depui foarte mult efort. Pielea ta trebuie să aibă timp să-și recapete elasticitatea și pentru a evita transpirația excesivă.

  1. Omoplați

Desigur, te poți epila pe spate, însă mulți bărbați aleg să epileze doar zona superioară a spatelui, mai precis pe omoplați.

În acest caz, regulile sunt la fel de simple. Responsabilitățile tale sunt programate înainte, dar și după procesul în sine de epilare. Așa că trebuie să te asiguri că pielea ta este pregătită de epilare și să ai grijă de ea odată ce procesul a fost încheiat.

  1. Epilarea la bărbați: Abdomen

În cazul abdomenului, pilozitatea este de obicei destul de mare. Acest lucru poate reprezenta un inconvenient pentru mulți dintre bărbați.

Dacă vrei să epilezi părul de pe abdomen, păstrează regulile pe care le-ai învățat până acum: asigură-te că ai pielea curată.

Dar aici, mai ai o regulă în plus: atenție la zonele sensibile. Vei putea evita rănile dacă acorzi atenție sporită zonei din jurul buricului și zonei abdomenului inferior.

  1. Inghinal / Linie Bikini

Un pas în plus pentru igiena intimă în cazul bărbaților este epilarea în zona inghinală. Indiferent de cât de mult vrei să elimini din părul din zona pubiană, trebuie să fii foarte atent. Riscurile sunt mai mari, iar accidentele sunt mai dese.

Din aceste motive, este recomandat să apelezi la ajutorul unor profesioniști. Te vei asigura că eviți neplăcerile produse de eventuale tăieturi, tehnici ineficiente sau reacții ale pielii după epilare.

Epilarea la bărbați: Tu ce crezi? Ești pregătit să te epilezi?

Dacă nu te-ai pregătit încă, urmează pașii pe care i-am expus mai devreme sau sună-ne pe noi, pentru sfaturi de la specialiști. Apoi, vei fi gata și să-ti faci o programare!

Ne găsești în saloanele noastre din strada Tunari și bulevardul Ferdinand.

Te așteptăm!