Îngrijirea pielii: 7 trucuri pentru acasă
Cel mai clar indicator al sănătății fizice și psihice este un ten impecabil, fin și fără defecte. Un stil de viață modern presupune un program neregulat, stres și o agitație continuă. De multe ori, lăsăm pe ultimul plan îngrijirea pielii. În aceste condiții, când efortul de peste zi începe să afecteze aspectul și vitalitatea pielii noastre. Când nu dispunem de timpul necesar pentru a-i acorda toată grija de care are nevoie, s-ar putea ca salvarea să stea în detalii.
Așadar, specialiștii Cinnamon Beauty Salon au întocmit o listă cu 7 trucuri simple și accesibile de acasă. Ar trebui avute în vedere în cazul în care timpul nu îți permite să recurgi la tratamente extensive și rutine de skin care care îți ocupă o parte considerabilă din zi. Nu trebuie să stai toată ziua cu felii de castraveți pe ochi pentru ca pielea ta să radieze de sănătate și prosperitate!
1. Îngrijirea pielii: Hidratează-te
Poate părea banal, însă, atunci când bei cantitatea recomandată de apă pentru corpul tău, îți faci cea mai mare favoare. Dacă deprinzi disciplina de a bea suficientă apă, vei vedea aproape imediat beneficiile.
O hidratare corespunzătoare îți menține echilibrul pH-ului din ten. Mai mult, contribuie activ la eliminarea toxinelor, care îți înfundă porii și care conduc spre boli de piele. Consumul de apă asigură deopotrivă elasticitatea și fermitatea pielii. În plus, revitalizează țesuturile. Previne în mod considerabil coșurile și acneea și din acest punct de vedere.
2. Împrietenește-te cu uleiul de cocos
Uleiul de cocos, acest ingredient miracol. Dă gust bun rețetelor și poate fi aplicat atât pe piele, cât și pe scalp pentru rezultate uimitoare în mod natural, este un must în materie de îngrijire facială naturistă. Proprietățile sale microbacteriene îți protejează pielea împotriva microorganismelor și combate anumite tipuri de acnee.
De asemenea, uleiul de cocos reduce inflamarea, îmbunătățind statutul antioxidant al pielii. În plus, hidratează pielea uscată și conferă un aspect strălucitor.
Însă, atenție, dacă ai pielea sensibilă și dacă suferi de afecțiuni ale pielii care necesită tratament, ar fi bine să încerci uleiul de cocos pe o porțiune mică a tenului tău sau în moderație. Alternativ, poți cere sfatul dermatologului tău, întrucât nu este întotdeauna indicat unui ten uleios sau cu probleme.
3. Încearcă masca facială cu scorțișoară și miere
Nu îți trebuie decât aceste două ingrediente și nu mai mult de 10-15 minute pe zi pentru a-ți ține sub control tenul!
O mască de casă făcută cu miere și scorțișoară poate ajuta considerabil la reducerea acneei active. Două lingurițe de miere, amestecate cu o linguriță de scorțișoară, și apoi clătite cu apă caldă îți pot aduce rezultatele dorite fără prea mult efort!
4. Pentru îngrijirea pielii, protejează-te de soare
Din păcate, prietenele tale pasionate de skincare nu exagerează deloc. Este adevărat că o cremă cu SPF ridicat, aplicată generos în fiecare zi (mai cu seamă dacă ieși din casă, însă nu numai), îți face numai favoruri, atât pe termen lung, cât și pe termen scurt. Ideal, aceasta trebuie reaplicată odată la câteva ore. Însă nu lăsa acest fapt să te descurajeze!
Una dintre cele mai importante moduri de a avea grijă de pielea ta este să o protejezi de soare. O viață de expunere constantă la soare poate provoca riduri premature, pete de vârstă și alte probleme ale pielii, precum și creșterea riscului de cancer de piele.
5. Limitează timpul petrecut în cadă
Apa fierbinte și dușurile sau băile lungi îndepărtează uleiurile de pe piele, ceea ce îți poate afecta sănătatea pielii. Încearcă să limitezi timpul de baie sau duș, și folosește apă caldă, mai degrabă decât fierbinte.
De asemenea, după spălare, nu uita să tamponezi ușor pielea cu un prosop, astfel încât să rămână puțină umezeală pe piele (mai ales dacă te știi cu piele uscată!).
6. Încearcă să menții o alimentație sănătoasă pentru îngrijirea pielii
O dietă sănătoasă te poate ajuta să arăți și să te simți cel mai bine. Nu neglija o alimentație constituită din multe fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe.
Asocierea dintre dietă și acnee nu este clară. Unele studii sugerează că o dietă bogată în ulei de pește sau suplimente cu ulei de pește și săracă în grăsimi nesănătoase și carbohidrați procesați sau rafinați ar putea asigura un aspect mai tânăr și mai elastic al pielii.
7. Evită produsele care conțin chimicale
Folosirea produselor de înfrumusețare și a machiajului bogat în substanțe chimice poate strica textura și calitatea pielii. De asemenea, te poate scăpa (nedorit) de uleiurile sale naturale. Înainte de a merge spre tratamente costisitoare sau de a folosi un produs pe piele, este bine să verifici cantitatea de substanțe chimice adăugate acestuia.
Optează pentru produse naturale sau pe bază de plante, deoarece nu sunt dăunătoare pielii. De la machiaj până la cremele utilizate tocmai pentru a-ți îngriji tenul, evită parabenii, parfumul și aromele sintetice, formaldehidele, ftalații, siloxanii, etanolaminele, triclosanul, oxibenzona și octinoxatul, spre exemplu.
Cuvântul de pe urmă
Recomandările pentru ten nu sunt o știință exactă, decât atunci când consulți un dermatolog.
Încearcă aceste trucuri, alese cu grijă pentru tine, însă nu uita că rutina ta de skin care trebuie descoperită testând și dându-ți seama care sunt acele lucruri care dau cele mai bune rezultate.