Îngrijirea unghiilor iarna – 8 obiceiuri bune

ingrijirea unghiilor iarna

Îți dorești să ai mâini perfect îngrijite pe tot parcursul anului. Dar descoperi că, de îndată ce apare chiar și un indiciu de frig în aer, unghiile tale încep să se exfolieze și să se rupă? Odată cu schimbarea temperaturilor, sezonul de iarnă poate fi dur pentru unghii. Expunerea la vremea rece poate face ca unghiile să se usuce și să devină casante. Dar nu trebuie să fie așa. Având grijă de mâinile tale în lunile mai reci, îți poți păstra unghiile în stare perfectă. Am învățat de la experții noștri câteva trucuri pentru îngrijirea unghiilor iarna. Iată unele dintre cele mai importante lucruri pe care poți să le faci pentru a-ți păstra unghiile puternice și sănătoase.

1. Îngrijirea unghiilor iarna: Lasă-ți unghiile să respire

Lacul de unghii aplicat în mod continuu nu este grozav pentru unghii, deoarece o mulțime de lacuri conțin o serie de substanțe chimice toxice.

De obicei există între trei și opt substanțe chimice în fiecare lac de unghii care nu sunt neapărat benefice pentru unghiile tale.

Acestea includ formaldehida, care este folosită ca agent de întărire.

Dar acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să porți lac de unghii. Există o mulțime de mărci bune care încep să scape de astfel de substanțe și vin cu formule noi, mai prietenoase și mai naturale.

Ți-am recomandat câteva dintre ele aici.

Asigură-te doar că unghiile tale revin la starea lor naturală din când în când.

Purtarea lacului de unghii tot timpul tinde să limiteze orice expunere la lumina UV bună, care îți hrănește unghiile.

2. Folosește un produs de îndepărtare a ojei fără acetonă

Când ești gata să oferi unghiilor tale o pauză de la lacul de unghii, asigură-te că folosești un agent de îndepărtare fără acetonă.

În cultura populară, acetona este singurul termen folosit pentru a spune de fapt „produs de îndepărtare a lacului de unghii”. Probabil a fost mai simplu așa.

Însă la fel cum lacul de unghii conține substanțe chimice dăunătoare unghiilor tale, la fel conțin și produsele de îndepărtare a lacului de unghii pe care scrie „acetonă”. Vestea bună este că există alternative.

Acetona poate fi dură pentru unghii și le poate face să se usuce. În schimb, un agent de îndepărtare a lacului de unghii care nu conține acetonă este mai blând cu unghiile. Acesta ajută la prevenirea exfolierii și ruperii.

3. Ai grijă de cuticulele tale

Uleiul de cuticule este cheia rutinei tale de îngrijire a unghiilor în timpul sezonului rece.

La fel ca pielea noastră, unghiile devin mai sensibile odată cu apariția vremii reci, așa că trebuie menținute hidratate.

Un ulei pentru cuticule va pătrunde în straturile mai profunde ale pielii și va oferi un plus de hidratare.

Investește într-un ulei bun pentru cuticule și folosește-l în mod regulat. Sfatul este să-ți faci un obicei din aplicarea zilnică pentru a observa cele mai bune rezultate.

Nu numai că zona cuticulei va arăta și se va simți mai bine, dar mișcarea de masaj va ajuta la stimularea creșterii unghiilor, crescând nivelul de circulație a sângelui și nutrienților pentru a menține unghiile sănătoase.

4. Hidratează-ți mâinile

Dacă tot am amintit de piele, ceea ce uităm adesea este că patul unghiilor noastre este cel mai predispus la deshidratare în lunile de iarnă. De aceea, există tendința ca unghiile noastre să devină decojite, exfoliate sau cu margini uzate.

Este o problemă care poate fi exacerbată prin aplicarea frecventă de dezinfectant pentru mâini, așa că aplică o cremă hidratantă și răsfață-te cu o mască săptămânală de tratament pentru mâini la domiciliu.

Eu țin cu mine o cremă de mâini și când sunt în deplasare. Investiția într-o mască bună pentru mâini și picioare adaugă și o protecție suplimentară pentru unghii.

5. Fii blând cu pila ta de unghii

Pentru a reduce riscul de rupere a unghiilor în timpul lunilor de iarnă, este mai bine să păstrezi unghiile la o lungime rezonabilă.

Însă, în același timp, este important să nu fii prea dură în ceea ce privește folosirea unei pile de unghii.

Folosește mișcări lungi de măturare dintr-o parte în centru, apoi din cealaltă parte în centru, pentru a modela ușor unghiile. Evită să mergi adânc în colțuri, deoarece acest lucru tinde să slăbească unghiile.

6. Îngrijirea unghiilor iarna: Poartă mănuși

ingrijirea unghiilor iarna - manusi

Așa da.

Dar ghici ce! Dacă tot vorbim de vremea rece, un plus de protecție adus unghiilor tale vine și de la mănușile calde și pufoase pe care le porți să te protejezi de frig.

Mănușile nu sunt doar la modă în această perioadă a anului, dar acoperirea mâinilor în aer liber le va proteja împotriva vântului și a aerului uscat.

Și noaptea, purtarea unui set de mănuși de bumbac peste un tratament hidratant poate ajuta la vindecarea fisurilor și a altor pete aspre.

ingrijirea unghiilor iarna - manusi

Și așa da.

În cele din urmă, poartă întotdeauna mănuși de cauciuc atunci când lucrezi cu substanțe chimice dure pentru a proteja unghiile de efectele de uscare ale acestora.

7. Alege mai degrabă oja semipermanentă

Dacă vrei să ai manichiura făcută, știi deja că ai mai multe opțiuni: poți alege varianta clasică de lac de unghii, poți alege să-ți faci unghiile cu gel sau cu ojă semipermanentă.

Ei bine, dacă despre lacul de unghii clasic ți-am spus deja că este dăunător. Situația cu gelul de unghii este cam evidentă. Este o metodă invazivă care îți poate afecta unghiile, mai ales dacă le ai deja subțiri.

Opțiunea de mijloc – ca să nu folosești prea des oja clasică (și acetona), dar nici gelul pentru unghii – este să alegi o manichiură cu ojă semipermanentă.

Asta pentru că oja semipermanentă te scapă de chinul reaplicării lacului de unghii de fiecare dată când acesta se crapă sau se decojește.

Oja semipermanentă rezistă cam 4 săptămâni, în funcție de cât de des îți expui unghiile la factori dăunători, cum ar fi apa, substanțele de curățare sau dezinfectanții. În timpul acesta, unghiile tale sunt protejate de acești factori dăunători de către un strat de ojă semipermanentă.

8. Consumă alimente bogate în vitamine

Alimentele bogate în vitamine și minerale asigură nu doar sănătatea organismului tău, ci și sănătatea pielii și a unghiilor tale.

Cum am spus-o întotdeauna, alimentația sănătoasă și hidratarea corectă sunt factori vitali în ceea ce privește bunăstarea ta completă. Crează-ți obiceiuri sănătoase pentru a-ți păstra sănătatea ta și a unghiilor tale în condiții optime.

Îngrijirea unghiilor iarna: Dincolo de prevenție

Dacă este prea târziu pentru aceste măsuri preventive, este timpul pentru o vizită la un salon pentru o sesiune de recuperare.

Programează-te pentru manichiură cu parafină pentru a obține mâini și unghii suple în cel mai scurt timp.

Dar nu uita să refuzi cu respect orice tăietură a cuticulelor, care poate provoca infecții.

Nu-ți face prea multe griji în legătură cu asta, totuși. Un real profesionist nu-ți va recomanda niciodată tăierea cuticulelor.