Laminare sprâncene: tot ce trebuie să știi

laminare sprancene

Dacă ți-au tot apărut postări pe feed despre laminarea sprâncenelor și sună bine, dar ai nevoie de mai multe informații, ți-am pregătit un rezumat.

Începând cu ce este laminarea sprâncenelor, până la ce produse se folosesc și ce efect are asupra firului de păr după tratament, află toate informațiile de care ai nevoie despre procedură.

 

Ce este laminarea sprâncenelor?

Laminarea relaxează sprâncenele și permite reașezarea firului de păr și menținerea în direcția aleasă. Astfel, poți acoperi goluri în sprâncene prin firele deja existente și poți obține un aspect plin al acestora. Chiar dacă ai părul ondulat și vrei să restabilești forma sprâncenei sau doar vrei să acoperi aceste goluri, avantajul la laminare este că vine cu o soluție naturală de a-ți așeza sprâncenele cum îți place. Asta, tocmai pentru că se folosește și de lungimea firului de păr, nu doar de grosime.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rebel + Beauty (@rebelandbeauty)

 

Ce produse se folosesc?

Pentru a „bloca” firul de păr în direcția dorită, se folosesc două tipuri de soluții. Una înmoaie genele pentru a deveni mai maleabile, iar, cea de-a doua, permite fixarea lor.

 

Voi mai putea să îmi mișc firul de păr ulterior?

După încheierea procedurii cosmetice, sprâncenele încă sunt maleabile. Chiar dacă alegem să ridicăm firul de păr pentru un aspect mai gros, natural, ele tot pot fi pieptănate într-o altă direcție.

 

Cât de des trebuie să-mi laminez sprâncenele?

Aspectul obținut este vizibil pentru 5-8 săptămâni de la procedură, depinzând de grosimea firului de păr. Cu cât ai părul mai aspru, cu atât efectul durează mai puțin. Dar vei avea, oricum, rezultate pentru cel puțin o lună.

La fel ca în cazul firului de păr al genelor, părul sprâncenelor trece prin cicluri de creștere care durează între 6-8 săptămâni. După ce se încheie un astfel de ciclu, vei observa consistența sprâncenelor revenind la formula inițială. Atunci este recomandat să refaci laminarea, pentru a favorizarea creșterea cât mai sănătoasă a firului de păr.

La fel, în cazul în care îți laminezi sprâncenele și hotărăști că nu este pentru tine, ele vor reveni la normal după cele 6-8 săptămâni. Între timp, pot fi repieptănate în funcție de gust.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hannah English (@ms_hannah_e)

 

Există riscuri?

Ideal este să te asiguri că mergi la un salon, pentru a avea siguranța că soluțiile nu sunt aplicate pentru mai mult timp decât ar trebui. Dacă sprânceana este supusă la soluție prea mult, poate începe să se cârlionțeze. În funcție de grosimea firului de păr și tipul acestuia, timpul de aplicare trebuie adaptat de la client, la client.

 

 

Cum întrețin aspectul, după laminare?

Simplu. Este recomandat să nu faci dușuri fierbinți, să nu te demachiezi agresiv și să nu folosești produse aspre pentru demachiere în următoarele 24 de ore. Fiind încă sunt maleabile după procedură, trebuie să le lași să se așeze de la sine.

 

Și nu, nu doare deloc. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beauty by Nastja (@makebrowup__skien)