Lupta cu celulita: 6 alimente care o combat

lupta cu celulita

Fiecare dintre noi se gândește cu spaimă la celulită, dar ce poți face, concret, pentru a minimiza riscurile și a avea un corp cât mai sănătos? Totul începe de la alimentație, desigur! Alimentele care cresc hidratarea, stimulează antioxidanții și elimină toxinele pot reduce celulita. Lupta cu celulita nu e pierdută. Iată ce ar fi recomandat să mănânci și ce să eviți. Îți prezentăm mai jos o listă întocmită de specialistul Cinnamon Beauty Salon

 

lupta cu celulita

lupta cu celulita

Cel mai bun: șofranul

Șofranul conține ingrediente antiinflamatoare care descurajează expansiunea celulelor adipoase, fiind un condiment esențial al unei diete sănătoase și echilibrate. Acest fapt reduce celulita prin creșterea circulației între țesuturi și creșterea tonusului muscular sub piele, pentru a oferi pielii un aspect mai neted și mai puternic.

Poți adăuga șofran la preparatele cu pui, orez și legume la tigaie, de exemplu! Este un ingredient care oferă un gust gourmet, o aromă și o culoare frumoasă oricărui fel de mâncare.

 De asemenea, poți face un ceai sănătos și răcoritor folosind fire de șofran, apă și ghimbir proaspăt.

 

fructe in lupta cu celulita

fructe în lupta cu celulita

Cele mai bune în lupta cu celulita: fructele de pădure 

Soiurile  de fructe precum afinele și murele îmbunătățesc producția de colagen, încurajând creșterea noilor țesuturi cutanate. Pe lângă că sunt delicioase, acest lucru îmbunătățește textura și tonusul pielii. Conțin antioxidanți, care pot reduce inflamația care face celulita mai vizibilă.

De asemenea, consumul fructelor de pădure poate ajuta la prevenirea semnelor de îmbătrânire precum uscăciunea și ridurile. Poți adăuga afine la ovăzul meu peste noapte pentru o aromă naturală dulce”, spune Appel. „Sau aruncați o mână într-o salată, un smoothie sau clătite din cereale integrale.”

 

cioco

Cea mai bună: ciocolata neagră

Cu cât ciocolata consumată este mai închisă la culoare, cu atât este mai bine, pentru că obții mai multă cacao, care este componenta sa cea mai benefică.

Ciocolata neagră este o sursă bună de nutrienți precum magneziu și fier. Cacaua ajută la susținerea sistemului cardiovascular, care este esențial pentru fluxul de sânge în jurul corpului. Ciocolata neagră poate fi consumată singură sau alăturată unor alimente sănătoase și delicioase, precum iaurtul, ovăzul sau bananele.

 

lupta cu celulita

lupta cu celulita

Cel mai bun: grapefruitul 

Orice alimente care furnizează nutrienți antiinflamatori și hidratare vor ajuta la combaterea celulitei. Ele vor îmbunătăți, de asemenea, integritatea pielii. Grapefruitul este un exemplu de top în acest sens, și funcționează în aproape orice salată. 

 

avocado

Cel mai bun: avocado

Avocado nu este doar la modă, ci cu adevărat o oază de sănătate. Avocado este bogat în grăsimi bune și fibre. Fibrele ajută organismul să echilibreze nivelul de glucoză și să elimine toxinele care formează celulita.

În plus, fie că este într-o salată, în formă de guacamole sau ca smoothie, este delicios și revitalizant!

 

somon

Cel mai bun: somon

Consumul de somon – și alți pești grasi, cum ar fi macroul, tonul și păstrăvul – va îmbunătăți starea generală și aspectul pielii. Asta se datorează gamei de nutrienți din pește. Cantități mari de acizi grași omega-3 (grăsimi sănătoase) ajută la reducerea inflamației, care poate afecta aspectul pielii tale

În plus, vitamina D și niacinamida din somon îți pot reduce riscul de cancer de piele, iar niacinamida ajută, de asemenea, să îți menții pielea hidratată. Somonul este o mâncare versatilă și există o mulțime de moduri de preparare delicioase!

 

pepene

Cel mai bun în lupta cu celulita: pepene verde

Licopenul este un antioxidant puternic care dă pigmentul roșu pepenelui verde. Licopenul îmbunătățește circulația sângelui și poate ajuta la netezirea celulitei în timp. În timp ce licopenul este un antioxidant, ajută la prevenirea îmbătrânirii și poate ajuta la combaterea bolilor.

Conținutul ridicat de apă al fructelor cu conținut scăzut de calorii ajută la hidratarea pielii. Hidratarea corespunzătoare este cheia pentru combaterea apariției celulitei.

  

Cea mai rea: pâinea albă

Produsele din făină albă (pâine, chifle, biscuiți), orezul alb, cartofii albi și multe cereale pentru micul dejun sunt carbohidrați rafinați. Aceste alimente cu indice glicemic ridicat alimentează producția de produse avansate de sfârșit de glicație, care stimulează inflamația.

Când cumperi pâine, este indicat să alegi o pâine integrală sau neagră, mai ales dacă te îngrijorează celulita.

 

Cel mai rău: brânză de vaci

În ciuda reputației sale sănătoase, brânza de vaci conține multă sare. Tot acel sodiu poate determina organismul să rețină lichide și să facă celulita mai vizibilă. Retenția de apă agravează aspectul celulitei, iar sarea poate face acest lucru să se întâmple foarte repede.

Doar o cană de brânză de vaci are peste 800 mg de sodiu, în medie. Dacă ți-e poftă de brânză de vaci, încearcă o varietate care nu are sare adăugată. Sau mănâncă în schimb iaurt grecesc simplu și aromatizează-l singură, astfel încât să poți controla porțiile de ingrediente. Este o alternativă bună, cu conținut scăzut de sare și bogat în proteine.

 

Cel mai rău: sosul

Cu siguranță este mai sănătos să îți faci mâncarea la grătar decât să o prăjești, dar nu și dacă îți îneci carnea în sos cu zahăr. Există o legătură între zahăr, îmbătrânirea pielii și deteriorarea vaselor de sânge, cauzate de inflamație și glicație. În timp, poate deteriora colagenul și elastina, dând pielii un aspect îmbătrânit, fragil și plictisitor.

De asemenea, slăbește și vasele de sânge, ceea ce duce la retenția de apă și circulația deficitară.

 

Se poate lupta cu celulita!

Acumularea de grăsime, retenția de apă, glicația și inflamația contribuie toate la formarea celulitei.Este recomandat să citești etichetele alimentelor pentru a găsi versiuni mai scăzute în zahăr, sodiu și calorii ale elementelor pe care vrei să le consumi. Evită-le pe cele cu cuvinte îndoielnice pentru zahăr, cum ar fi siropul de porumb, fructoza, dextroza, siropul de malț și zaharoza.