Manichiura la salon: de ce am ales să apelez la profesioniști

manichiura la salon

În general, sunt tipul de persoană care învață să se descurce pentru a face orice singură, singurică. Până acum ceva timp, asta se întâmpla și în cazul manichiurii. De fiecare dată când sesizam că unghiile mele nu sunt tocmai într-o condiție excelentă, apelam la câteva instrumente clasice pentru a repara situația. Încercam să învăț cum se îngrijesc cuticulele și să folosesc o forfecuță de unghii. Mă uitam la ce nuanțe de lac de unghii îmi plac și mai reparam situațiile dezastruoase în care mi se rupea o unghie. Dar asta era tot. În acest articol, vă voi spune de ce am ales manichiura la salon și de ce am apleat la profesioniști.

Ușor, ușor, am început să observ că unghiile mele erau din ce în ce mai degradate. Cuticulele erau mai îndrăznețe și mai rezistente decât de obicei. Nivelul meu de pricepere și de îndemânare scădea. Mai mult, mi-am pierdut și răbdarea să îmi fac unghiile. Dacă tot nu-mi ieșea bine, de ce să mă mai chinui?

Într-un final, am avut nevoie de un moment de curaj să renunț la ideea că le pot face pe toate singură. Așa că am apelat la profesioniști. Și pot spune în mod sigur că nu regret. Ei se descurcă mult mai bine decât mine și fac mereu o treabă minunată.

Dar dacă încă ai incertitudini legate de beneficiile unei manichiuri făcute ca la carte, o să-ți povestesc despre câteva avantaje de care beneficiezi atunci când alegi manichiura profesionistă. Le-am descoperit pe toate în procesul meu de renunțare la serviciile proprii. Am acceptat gândul că nu știu să fac totul pe lumea asta și sunt oameni care fac lucrurile mai bine. Inclusiv manichiura.

  1. Cel mai important: salvezi timp

manichiura la salon

manichiura la salon

Oricât ai crede că tu te descurci să-ți faci manichiura mai repede acasă și că nu vrei să pierzi timp în drum spre salon, adevărul e total invers.

Și spun asta pentru că și eu credeam că salvez timp dacă aleg să mă ocup singură de îngrijirea unghiilor. Apoi îmi luam trusa formată minimal din câteva instrumente simple – pe care oricum nu știam să le folosesc cum trebuie – și începea aventura. Îmi pregăteam cuticulele, îmi făceam curaj să mi le îndepărtez, mă chinuiam să nu mă rănesc. Și asta nu-mi ieșea aproape niciodată. Îmi dădeam o nouă formă unghiilor, tăiam, pileam și retușam unghia până ca măcar să mă gândesc să o dau cu lac.

Desigur, toate acțiunile acestea aveau un efect îngrozitor asupra unghiilor mele. Erau tehnici intruzive care îmi afectau sănătatea unghiilor. Nu e de mirare că de multe ori mă alegeam cu dureri sau infecții din cauza rănilor. Să nu mai spun de efectul pe care l-au avut asupra creșterii sănătoase a unghiilor mele.

Ei bine, tot acest proces, pe lângă faptul că era în mare măsură dureros, îmi lua câteva ore bune din zi. Distracția era și mai mare dacă alegeam un lac de unghii colorat.

  1. Este un moment pentru tine

Așa cum poate ți-ai dat seama din ce am povestit până acum, când îmi făceam unghiile singură, treceam prin niște momente de chin. Ar fi putut fi foarte ușor momente plăcute, în care să nu am niciun stres. Desigur, poate mai resimți durere dacă ai vreun punct sensibil chiar și când îți faci manichiura la salon. Eu mi-am declanșat foarte multe după toate rănile pe care mi le-am făcut acasă. Însă este destul de clar că atunci când alegi să mergi la salon pentru ca altcineva să-ți facă manichiura, te poți bucura de momente de relaxare.

Nu mai ești tu cea care trebuie să fie atentă la unghiere și forfecuțe. Un profesionist se ocupă de manichiura ta, tu te poți bucura de relaxare. Dacă mergi și cu o prietenă, cu atât mai bine, aveți timp să povestiți.

  1. Manichiura la salon înseamnă îngrijire și tratament

manichiura profesionala cinnamon beauty salon bucuresti

Ții minte că ți-am spus că unghiile mele erau degradate când am făcut în sfârșit pasul cel mare și am ales manichiura profesionistă? Era normal să fie așa.

Când am ajuns la prima mea programare la salon, evident că nu înțelegeam foarte bine termenii. Trebuia să aleg dintre manichiura clasică, cea cu gel sau semipermanentă. Eu nu aveam nici cea mai mică idee care e diferența. P.S. am ales clasică, din precauție, dar apoi mi-am făcut temele și mi-am făcut curaj pentru semipermanentă.). Pe lângă asta, nu înțelegeam nici ce produse sunt folosite și am fost surprinsă să aflu că da, unghiile au nevoie de tratament ca să reziste.

Am avut discuții lungi și pline de întrebări – din partea mea, desigur – despre ce tratamente sunt utile unghiilor și ce beneficii au ele. Am înțeles că orice manichiură bine realizată pune accent pe sănătatea unghiilor în primul rând. Abia apoi se axează pe aspectul lor – deși cei doi termeni sunt interconectați.

Iată că primisem și explicația pentru toate straturile de tratament aplicate atent înainte ca manichiura mea să ia o formă. Și desigur, primisem și un mare indiciu care rezolva misterul unghiilor mele ajunse într-un stadiu îngrijorător.

  1. Alegând manichiura la salon, elimini riscul unui eșec

manichiura profesionala cinnamon beauty salon bucuresti1

De fiecare dată când îmi luam inima-n dinți să mă ocup de aspectul unghiilor mele și alegeam un lac de unghii mai colorat. Știam că risc ca după ore de efort și dedicare să ajung să-mi șterg lacul de pe unghii și să renunț. Ajungeam foarte ușor la eșec – evident, nu eram prea îndemânatică.

La prima mea întâlnire cu o manichiură cu adevărat profesionistă, am avut surpriza plăcută să observ ușurința cu care specialiștii lucrează. Nu cred că este necesar să spun de câte ori ștergeam și încercam din nou acasă. Degetele mele erau mai colorate decât unghiile. Nu e de mirare surpriza pe care am avut-o când am văzut că domnișoara de la salon trecea de la o unghie la cealaltă fără probleme.

Mă simțeam cu adevărat rușinată că am pierdut atât timp. Am depus atât efort, în timp ce exista soluția care să mă salveze de acest risc.

  1. Tu nu ai toate instrumentele necesare, ei da

manichiura la salon

manichiura la salon

Pot spune clar că forfecuța cu care mă jucam eu înainte să vin la salon pentru o manichiură profesionistă, nu era nici pe departe la egalitate cu arsenalul de instrumente pe care le-am văzut la salon. Desigur, am început din nou valul de întrebări care să mă lămurească ce este acel instrument sau celălalt instrument. Iar angajații salonului au avut mereu răbdarea să comunice cu mine și să-mi răspundă cu amabilitate.

 

Poate este evident că salonul la care am mers și despre care am vorbit este Cinnamon Beauty Salon. Dacă ai fost măcar o dată pe la ei, cu siguranță îi poți recunoaște când vorbesc de profesionalism și amabilitatea personalului.

Interesant este că tot la ei, în luna martie, găsești o ofertă în care primești manichiură clasică gratuit. Vezi ce trebuie să faci ca să beneficiezi de ofertă pe site-ul Cinnamon.

Spor la programări!