Manichiură semi-permanentă: Avantaje și dezavantaje

manichiura semi permanenta

Manichiura semi-permanentă este tot mai populară în rândul femeilor, fiind alternativa perfectă pentru aproape aceeași durabilitate ca a unei manichiuri cu gel, dar care nu îți subțiază sau deteriorează unghia naturală.

Dar care sunt avantajele manichiurii cu ojă semi-permanentă?

 

Aspectul îngrijit

Manichiura semi-permanentă dă un aspect mult mai luminos unghiilor tale decât o manichiură tradițională. În plus, culoarea rămâne intactă până la întreținere sau creșterea unghiei. În plus, oferă alternative estetice indisponibile unei manichiuri tradiționale, cum ar fi manichiura metalică, chrome sau cea sensibilă la temperatură. Pe scurt, majoritatea manichiurilor cu gel pot fi replicate prin ojă semi-permanentă, mai puțin cele în relief.

oja semi

 

Durata și rezistența

Oja semi-permanentă rezistă cel puțin două săptămâni. Tocmai din acest motiv a devenit extrem de populară printre mame, femei de carieră sau persoane cu un program aglomerat. Specialista Roxani Kramer spune: „Luciul durează foarte mult, între două și trei săptămâni sau chiar mai mult. Depinde doar de cât de repede îți crește unghia.”

 

Uscarea imediată

Oja semi-permanentă, spre deosebire de oja clasică, se usucă imediat. Asta înseamnă că manichiura nu se deteriorează și nici nu strânge praf după ce ai ieșit din salonul de înfrumusețare, tocmai pentru că trece prin razele UV ale lămpii pentru gel. Astfel, așa cum arată când ai scos mâinile din lampă, așa va arată și peste două săptămâni.

  

Cât despre dezavantaje…

Tipul de unghie

Deși oja semi-permanentă este manichiura ideală pentru majoritatea femeilor, unele dintre ele au unghia mai subțire decât altele. Persoanelor cărora nu le este recomandată o astfel de manichiură sunt cele care suferă de probleme cu tiroida, o condiție medicală care afectează inclusiv derma, părul și unghiile. Altfel, oja semi-permanentă nu subțiază în niciun fel unghia, însă nu este recomandată îndepărtarea ojei manual sau prin pilire, fiindcă poate afecta primul strat al unghiei naturale.

manichiura semi

 

Este mai greu de îndepărtat

Spre deosebire de oja tradițională, cea semi-permanentă nu poate fi îndepărtată doar folosind acetonă. Pentru a o îndepărta, trebuie dat la o parte stratul de finish, ca mai apoi să fie folosită o soluție specială pentru îndepărtarea ojei semi-permanente, alături de folie de aluminiu. Tocmai de aceea, se recomandă ca procedura să fie făcută de un specialist, pentru a nu afecta sănătatea unghiei.

 

Pot să îmi fac o manichiură semi-permanentă acasă?

O astfel de manichiură este adesea realizată într-un salon specializat, nu doar pentru că necesită folosirea unei lămpi UV. În plus, costul redus al manichiurii cu ojă semi-permanentă o face accesibilă inclusiv în saloanele de specialitate. Fiind mai complexă decât o manichiură tradițională, este important ca fiecare strat să fie lăsat la uscat în lampă, dar cu grijă, având în vedere că produsul poată să curgă și, deci, să se usuce necorespunzător.

semi permanenta