Masajul cu pietre calde, de la tratament la momente de relaxare

masaj cu pietre calde

Câteva minute de masaj pot face să dispară toată tensiunea acumulată de-a lungul întregii zile. Iar pentru a-ți relaxa complet mușchii și corpul, masajul cu pietre calde este de-a dreptul miraculos și trebuie să-l încerci.

Ce este masajul cu pietre calde?

Masajul cu pietre calde este o formă de masaj terapeutic în timpul căruia îți sunt plasate de-a lungul mușchilor pietre netede, plate și încălzite. Pietrele sunt de obicei realizate din bazalt, un tip de rocă vulcanică care reține căldura.

În general, pietrele pot fi așezate de-a lungul coloanei vertebrale, pe abdomen, pe piept, pe față, în palme și chiar pe picioare sau între degetele de la picioare.

Terapeuții care practică masajul cu pietre calde folosesc diferite tehnici pentru a eficientiza întreg procesul de relaxare a mușchilor, iar în funcție de zone, vei simți mișcări circulare sau lungi, vibrații, pulsații sau fricțiune.

Uneori, sunt folosite în mod alternativ și pietre reci în timpul unui masaj cu pietre calde. Pietrele reci pot fi folosite pentru a calma vasele de sânge dilatate și pentru a calma pielea.

Căldura localizată și greutatea pietrelor încălzesc și relaxează mușchii, permițând terapeutului să aplice o presiune mai profundă în acele zone fără a provoca disconfort.

La ce să te aștepți de la masajul cu pietre calde?

În timpul masajului, terapeutul plasează pietre pe anumite zone ale corpului. Deși zonele pot varia în funcție de punctele de tensiune musculară și de istoricul de sănătate al pacientului, pietrele sunt plasate în general de-a lungul ambelor părți ale coloanei vertebrale, în palmele mâinii, pe picioare, abdomen sau chiar între degetele de la picioare.

După ce pietrele sunt așezate pe corpul tău, poate dura câteva minute până când căldura va pătrunde prin cearșaf sau prosop, astfel încât să poți să-ți dai seama dacă pietrele sunt prea fierbinți.

Ofertele lunii octombrie

click aici masaj

 

Terapeutul va aplica ulei de masaj pe piele și va deplasa pietrele folosind mișcări de alunecare de-a lungul mușchilor. Terapeutul va folosi tehnici de masaj suedez pe spate, picioare, gât și umeri, în timp ce pietrele sunt la locul lor sau după ce au fost îndepărtate.

Durata unui masaj tipic cu pietre calde este între 60 și 90 de minute.

Pentru a profita la maximum de masajul tău, ar fi bine să:

  • Consulți un terapeut profesionist instruit în masajul cu pietre calde.
  • Să nu mănânci chiar înainte de masaj.
  • Te hidratezi înainte și după masaj.
  • Să anunți terapeutul dacă pietrele sunt prea calde sau presiunea prea intensă.

Dacă pietrele sunt prea fierbinți sau inconfortabile, asigură-te că îi spui imediat terapeutului, pentru a evita eventualele arsuri.

Cu toate acestea, nu trebuie să te sperii de căldură. Pietrele calde permit terapeutului să lucreze asupra țesuturilor profunde, dacă este necesar.

În timp ce masajul cu pietre calde este în general considerat sigur atunci când este efectuat de un terapeut instruit și autorizat. Acesta nu este totuși potrivit pentru toată lumea. Copiii și viitoarele mămici ar trebui să evite masajul cu pietre fierbinți.

Beneficiile masajului cu pietre calde

În general, cei care au experimentat cel puțin o dată acest tip de masaj, îl descriu ca fiind reconfortant și profund relaxant. Căldura este liniștitoare pentru persoanele care tind să aibă o sensibilitate la temperaturi scăzute. Căldura pietrelor relaxează mușchii. Terapeutul poate să lucreze mai profund în timp ce folosește o presiune ușoară.

Masajul cu pietre calde este folosit și are adesea rezultate în cazul problemelor de anxietate, al durerilor de spate. Dar și la persoanele cu simptome de depresie sau la persoanele care suferă de insomnie.

1. Masajul cu pietre calde ajută la ameliorarea tensiunii musculare și a durerii

Căldura a fost folosită de mult timp pentru a ușura tensiunea musculară și durerea. Aceasta ajută la creșterea fluxului de sânge în zona afectată. De asemenea, poate reduce spasmele musculare și poate crește flexibilitatea și raza de mișcare. Terapia la rece ajută la ameliorarea inflamației. În funcție de simptome, alternarea pietrelor calde și reci în timpul masajului poate fi de ajutor.

2. Reduce stresul și anxietatea

Terapia prin masaj poate fi eficientă pentru ameliorarea stresului. Un studiu din 1997 a constatat că masajele de 15 minute la locul de muncă au redus semnificativ stresul comparativ cu o pauză de 15 minute fără masaj.

Un studiu din 2015, a constatat că persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală colorectală abdominală au avut mai puțină durere, tensiune și anxietate după ce au primit masaj postoperator.

3. Promovează somnul

Mai multe studii au conchis că masajul poate fi o alternativă la somniferele pentru adulții care suferă de insomnie. Cercetările au arătat că masajul la spate a contribuit la promovarea relaxării și a somnului. De altfel, sugarii cu probleme de somn cărora părinții le fac un masaj de 15 minute adorm mult mai repede decât în cazurile în care masajul lipsește.

4. Poate stimula imunitatea

Masajul poate da un impuls sistemului imunitar. Potrivit unui studiu din 2010 Trusted Source, o singură sesiune de terapie suedeză de masaj a avut un impact pozitiv și acut asupra imunității. Probele de sânge prelevate înainte și după masaj au arătat o scădere a argininei-vasopresinei, un hormon care ajută la reglarea tensiunii arteriale și a retenției de apă.

Pentru a te asigura că vei avea o experiență pozitivă la sesiunea de masaj cu pietre calde, asigură-te că apelezi doar la terapeuți profesioniști, instruiți să lucreze cu pietre calde. De aceea, te așteptăm la o ședință de masaj cu pietre calde oferită cu drag de către echipa Cinnamon.

P.S. Dacă vii la noi în luna octombrie pentru un masaj, ți-am pregătit o mare supriză!