Coafura la salon: Cum mi-am învins această fobie

Cinnamon Beauty Salon

Un factor important pentru ca o femeie să se simtă bine în pielea ei este, în mod cert, ca părul ei să arate bine. De aici și toată atenția oferită părului, cu zeci de tratamente, șampoane, balsam și măști de îngrijire speciale. Nu mai știi cum să le combini ca să ajungi la acel nivel de perfecțiune pe care ți-l imaginezi. Îți voi povesti în acest articol despre coafura la salon și despre cum mi-am învins această fobie.

În îngrijirea părului, este esențială și tăierea din lungime pentru a permite firului de păr să se regenereze și să crească sănătos și suplu. Dar să recunoaștem, e dificil să-l tunzi și să nu-ți pară rău. Ți-e frică să nu taie prea mult, sau mai rău, ți-e teamă ca nu cumva să taie strâmb.

Cam așa mă gândeam și eu până de curând. Din fericire, natura m-a înzestrat cu un păr destul de nepretențios, cu o culoare naturală plăcută. Desigur, m-a înzestrat și cu câteva probleme de cădere sau rupere.

Frica de a merge la salon

Având firele de păr subțiri și cu tendință de rupere, mă vedeam destul de des în situația în care trebuia să mai tai din lungime. Doar ca să nu mai arate atât de nesănătos și să-i pot da răgaz rădăcinii să hrănească în mod adecvat firele deja fragile de păr. Cu toate acestea, nu mergeam niciodată la salon din frică să ies de acolo mai rău decât am intrat.

Deși nu am trecut pragul prea multor saloane – în general, mergeam la salon când eram copil –, moștenirea unei astfel de credințe că un profesionist mi-ar distruge părul venea de la câteva voci nemulțumite din diverse motive de munca unor frizeri.

Așa că fără să cercetez puțin situația, am avut un blocaj. Timp de ani de zile mă tundeam doar la rudele mele. Nu aveau vreo experiență în adevăratul sens al cuvântului de a tunde.

Din fericire pentru părul meu, cu ajutorul și recomandările unor prietene, am ajuns la salon. Și bine am făcut! Coafura la salon a fost o experiență cu adevărat plăcută.

Coafura la salon: experiență, rezultate, profesioniști

Ca să înțelegi mai bine situația, părul meu arăta cam așa, cu momente mai bune sau mai rele, în funcție de cât de mult mă îndepărtam de momentul în care a fost tuns.

par degradat

 

Când am ajuns la salon, era poate chiar mai rău.

Cu toate că îmi știam foarte bine temerile, m-am lăsat cu încredere pe mâna profesioniștilor, fără vreo emoție, așteptând să văd rezultatul.

Cu o delicatețe nemaipomenită și o atenție la fiecare fir de păr, domnișoara căreia îi încredințam întreaga situație, m-a salvat, dar m-a și tuns. Atenția și grija oferită au încadrat întreg procesul aproape de perfecțiune.

tuns cinnamon beauty salon

Pe lângă asta, minunata Tania, a cărei misiune a fost să redea puțină vitalitate părului, a avut răbdarea și calmitatea să mă învețe orice. Mi-a explicat ce trebuie și ce nu trebuie să fac în funcție de tipul de păr pe care îl am și de problemele cu care mă confrunt și răspundea cu bunăvoință la fiecare întrebare pe care o puneam.

Și cel mai important, nu-mi dădea sfaturi ca să vândă. Vorbind despre părul meu, putea oricând să-mi spună să fac orice tratament complicat și costisitor. M-a învățat cum să mi-l îngrijesc acasă, singură. Și chiar m-a sfătuit să nu-mi vopsesc părul, având deja o culoare plăcută. Mulțumesc!

Am vorbit până și de trend-uri în ale tunsului și vopsitului părului, iar conversația nu a fost intruzivă, nici din partea mea, nici din partea ei.

Coafura la salon: Tips&Tricks pentru păr sănătos

Din toată discuția, las câteva tips&tricks și pentru tine, cu explicații cu tot:

Nu-ți usca părul cu prosopul. Atunci când părul este încă ud, îl poți ajuta să obțină puțin volum. Dacă rămâi cu prosopul înfășurat pe cap după ce l-ai spălat, riști ca părul să se usuce și să devină  dens și fără volum.

Nu lăsa părul să se usuce de la sine. Dacă ai probleme cu excesul de sebum, ai putea să renunți la obiceiul de a lăsa părul să se usuce în voie. În mediul umed, sebumul se formează mult mai rapid și astfel, vei aveai părul mult mai gras în mult mai scurt timp. Chiar dacă ai impresia că uscătorul de păr îți degradează părul, încearcă să-l usuci măcar la rădăcină, pentru a evita producerea de sebum în exces.

Pentru mai mult volum, usucă-ți părul stând cu capul în jos. Practic, atunci când îți usuci părul, cu cât mai messy înseamnă cu atât mai bine.

Ce fel de produse trebuie să folosești

Nu folosi niciodată conditioner sau balsam pe rădăcinile firului de păr. Conditionerul și balsamul sunt create pentru a hrăni părul în lungime. Atunci când le folosești la rădăcină, stimulezi producerea de sebum, iar părul tău se va îngrășa mult mai ușor.

Folosește o singură picătură de ulei pentru vârfuri. După ce totul este curat și uscat, este recomandat să folosești o picătură de ulei pentru păr pe vârfurile acestuia și să le masezi ușor. Atenție! Nu folosi mai mult de o picătură. Îți vei îngrășa mult prea mult părul și va trebui să-l speli din nou.

Învață ce tip de păr ai și ce fel de produse trebuie să folosești. Produsele de îngrijire a părului pe care le folosești îți pot fi dăunătoare atunci când nu le alegi cum trebuie. La fel ca în cazul pielii, scalpul tău are nevoi specifice pe care le poți îndeplini doar cu anumite produse. E recomandat să încerci să observi ce tip de scalp și ce tip de păr ai pentru a le acorda atenție personalizată.

 Bonus: Do’s and Don’ts la Cinnamon Beauty Salon (sau în relație cu hairstylistul tău):

Pentru o experiență cât mai plăcută pentru toată lumea, atunci când mergi la salon, ar fi bine să:

  • Acorzi încredere profesionistului. Nu are degeaba atâta experiență.
  • Nu-l stresezi cu sfaturile tale în aria lui de expertiză. Uneori credem că le știm pe toate. Nu le știm.
  • Nu-i spui povestea vieții tale. A auzit 20 de povești doar astăzi. Îl obosești.
  • Te bucuri de relaxare și de răsfăț! Parcă e mai bine când te spală altcineva pe păr.
  • Să-l complimentezi sincer! Dacă-ți place cum a ieșit tunsoarea, spune-i. Cu siguranță îi vei face ziua măcar puțin mai bună!

Cam așa a arătat parcursul procesului în urma căruia m-am convinsă că e mult mai bine să îți lași deoparte fobiile, credințele care nu-ți aparțin și neîncrederea în oameni. Și am fost extrem de mulțumită de rezultat! Tania știe.