Microneedling: Ce este și ce beneficii are?

microneedling 1

Pe scurt, microneedling este o procedură anti-îmbătrânire, minim invazivă, de regenerare a pielii prin mezoterapie cu microace. 

Asta presupune că, atunci când pielea de la nivelul feței, al gâtului și al decolteului simte acest înțepături microscopice, începe să vindece în mod natural tăieturile, altfel invizibile cu ochiul liber, rezultând într-un strat nou, mai ferm și mai radiant de piele. Acest proces de rejuvenare și regenerare a pielii stimulează formarea unor noi straturi de colagen și elastină.

Dar care sunt beneficiile reale ale procedurii microneedling?

microneedling 2

1. Stimularea producției de colagen

În termeni cât mai accesibili, îmbătrânirea începe odată ce producția de colagen de la nivelul pielii încetinește. Astfel, colagenul este proteina principală responsabilă pentru conferirea unui aspect tânăr al pielii, iar inducția de colagen sau neocolageneza este principalul motiv pentru care terapia cu microace are efect anti-îmbătrânire. Așa că, dacă vrei să uiți de riduri și să îți recapeți un aspect al tenului prin care nu transpar orele în plus de muncă sau stresul de zi cu zi, producera microneedling este scurtătura ideală pentru a ajunge acolo.

2. Reducerea liniilor fine și a ridurilor

Formarea unor noi straturi de elastină permite pielii să se întindă, ceea ce reduce semnificativ ridurile de expresie sau de îmbătrânire, dar și liniile fine de la nivelul feței. Dacă stimularea producției de colagen favorizează efecte vizibile de lungă durată și previne apariția unor noi riduri, elastina se ocupă de cele deja existente.

3. Reducerea cicatricilor acneice și a semnelor de hiperpigmentare

Principalul ingredient folosit în terapia prin microace este amestecul de acid hialuronic, cu masă molecură mică, vitamine, vitamine, minerale, oligoelemente și extracte din plante. Procedura microneedling asigură că aceste substanțe sunt absorbite sunt absorbite profund și în cantitate cât mai mare în piele, ceea ce crește eficacitatea tratamentului.

4. Îmbunătățirea radicală a texturii pielii

Un efect mai puțin cunoscut al microneedling-ului este că ajută la formarea unor noi vase de sânge, îmbunătățind astfel alimentarea esențială cu sânge a pielii. Asta garantează o piele cu un aspect radiant, mult mai hrănită și oxigenată decât înaintea procedurii.

microneedling

 

Întrebări frecvente:

Atâta timp cât terapia prin microace este efectuată de un specialist, nu are efecte secundare nedorite. Cât despre rezultate, este încep să se observe la câteva zile după efectuarea tratamentului, urmând să ajungă la efect maxim în aproximativ șase-opt săptămâni.

Deși microneedling-ul poate suna dureros, în teorie, tratează straturile profunde ale pielii fără să îndepărteze și stratul superficial, ca în cazul laserului sau peeling-ului chimic. Prin urmare, nu numai că nu există semne pe piele după efectuarea procedurii, dar fiind un tratament non-ablativ, disconfortul este minim. În plus, înaintea folosirii microacelor se aplică o cremă anestezică locală, pentru a asigura confortul clientei.

 

Ești curioasă cum arată procedura?

@cinnamonbeautysalon microneedling / procedură anti-age care stimulează producția de colagen🤍 #beautytok #salondeinfrumusetare #fyp ♬ Ibiza