Tratament dulce pentru tenul acneic, cu miere și scorțișoară

tratament acnee acasa - masca miere si scortisoara

Acneea este mai mult decât o preocupare pentru îngrijirea pielii sau pentru frumusețe. De cele mai multe ori, acneea poate fi dureroasă, persistentă și inconfortabilă pentru persoanele care se confruntă cu astfel de probleme, fie că aceasta își face apariția în adolescență sau la vârste înaintate. Vă prezentăm astăzi un tratament dulce pentru tenul acneic, cu miere și scorțișoară.

Chiar dacă prescripțiile de medicamente pot funcționa și sunt în general cea mai întâlnită metodă, medicamentele pot conține ingrediente dure care usucă sau provoacă alte probleme pielii. Așa că cei care caută remedii naturale eficiente care să curățe pielea mai profund își pot îndrepta atenția către măștile din ingrediente naturale, făcute în casă în doar câteva minute.

O astfel de mască despre care se spune că tratează acneea este făcută din miere și scorțișoară. Deși există câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când creezi această mască, tratamentul poate fi foarte liniștitor și funcționează excelent cu rol de cleanser.

Tratament dulce pentru tenul acneic – beneficii.

tratament acnee acasa - miere

Mierea este o soluție minune a naturii, pe care albinele o făuresc din zaharuri, în principal fructoză și glucoză. Aceste zaharuri conțin proteine, aminoacizi, vitamine, minerale și enzime. De aceea, mierea este binecuoscută ca tratament medicamentos, fiind utilizată pentru a trata mătreața, psoriazisul, arsurile și infecțiile fungice.

De alftel, dacă te uiți prin magazine, printre produsele cosmetice vei vedea destul de multe creme, loțiuni, balsamuri și alte produse care au miere în compoziție.

Însă dacă acest ingredient spectaculos este utilizat împreună cu scorțișoara. E clar că bacteriile nu mai au nicio șansă, iar acneea va fi cel puțin ameliorată, dacă nu tratată în profunzime.

Mierea are multe proprietăți chimice care îi permit să distrugă bacteriile:

 • O concentrație mare de zahăr, care pune presiune pe celulele bacteriene, făcându-le mai puțin susceptibile de a se înmulți.
 • Un mediu acid în care bacteriile nu pot crește cu ușurință.
 • Propolisul compus pe care albinele îl folosesc pentru a sigila stupul are proprietăți antimicrobiene.

Scorțișoara are și ea proprietăți antimicrobiene. Potrivit unui articol din International Journal of Pharmaceutical Science Invention, scorțișoara poate ucide sau suprima microbii E. coli, Staphylococcus și Candida albican.

Scorțișoara are și proprietăți astringente. Astringenții ajută la micșorarea porilor, care pot face pielea să pară mai fină și mai uniformă.

Tratament dulce pentru tenul acneic – Cum te bucuri de efectele scorțișoarei și mierii cu o mască făcută acasă

Dacă te chinui să iei internetul la răsfoit, vei găsi o mulțime de rețete diferite pentru măști și alte tratamente care combină mierea și scorțișoara.

Unele persoane care optează pentru măștile de față cu scorțișoară și miere aplică și păstrează masca pe față timp de 30 de minute. Alții folosesc tratamentul doar pentru zonele afectate, aplicându-l drept pastă pe coșuri și pete acneice.

Există cu adevărat multe opțiuni, însă pentru cea mai simplă și eficientă mască pe care o poți face acasă, noi îți recomandăm această rețetă:

tratament acnee acasa - scortisoara

 1. Folosește 2 linguri de miere și 1 linguriță de scorțișoară. Amestecă până când devine pastă.
 2. Cu această compoziție, fă mai întâi un test și aplică puțină pastă pe mână. Ar trebui să aștepți cel puțin 10 minute pentru a te asigura că amestecul nu-ți provoacă mâncărime, roșeață sau inflamații. Acestea apar în cazul în care ai alergie la scorțișoară sau la ingredientele din miere.
 3. Dacă ai trecut cu bine de teste, aplică pe piele, cu vârful degetelor curate sau cu un tampon de bumbac, fie pe petele individuale, fie pe întreaga față.
 4. Clătește-ți fața cu apă caldă după ce ai lăsat masca peste noapte sau la 30 de minute după aplicare, în funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție și de intensitatea acneei.
 5. Evită expunerea prea îndelungată la apă excesiv de caldă, întrucât aceasta îți va usca pielea.
 6. Șterge-ți fața prin tamponare cu un prosop moale de bumbac.

Alte tratamente pentru acnee

Dacă scorțișoara și mierea sau alte remedii casnice nu funcționează pentru a-ți rezolva problema coșurilor, este indicat să te adresezi medicului tău de familie sau unui dermatolog.

Există o varietate de medicamente topice și orale care te pot ajuta pentru calmarea pielii. Poți chiar să încerci diferite terapii, cum ar fi peelingul chimic sau tratamente cu laser și lumină pentru a-ți completa tratamentul.

Metodele folosite pentru tratarea acneei sunt împărțite în trei categorii principale: medicamente orale, medicamente topice. Asta înseamnă că le aplici pe zona afectată – și alte terapii care pot trata atât erupțiile cât și cicatricile acneei.

Cum să previi viitoare erupții

Unele dintre cauzele care provoacă acneea nu pot fi controlate în totalitate de tine – vorbim aici de genetică sau schimbări hormonale. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni erupțiile:

 • Spală-ți fața, dar numai de două ori pe zi. Contactul mult prea frecvent cu agenții chimici din săpun sau cleanser poate irita pielea. Poate duce la o mai mare producție de sebum și într-un final la erupții mai grave.
 • Folosește produse care conțin peroxid de benzoil sau acid salicilic. Acestea pot ajuta la eliminarea sebumului care îți înfundă porii. Peroxidul de benzoil ajută, de asemenea, la distrugerea bacteriilor care provoacă acnee. Cu toate acestea, ai grijă să nu exagerezi în utilizarea acestor tipuri de produse, întrucât sunt foarte puternice și pot usca pielea. De asemenea, pot produce iritații, roșeață și usturime.
 • Alege-ți machiajul cu înțelepciune. Tipurile care sunt marcate „fără ulei” sau „noncomedogen” sunt mai puțin susceptibile de a înfunda porii.
 • Dacă te confrunți cu acnee și în alte zone pe corp, și nu doar pe față, încearcă să porți haine largi care lasă pielea să respire.
 • Ține-ți mâinile departe de față. Ruperea, stoarcerea și zgârierea coșurilor provocate de acnee pot duce la agravarea problemei sau la cicatrici post-acneice.
 • Aplică o cremă cu protecție solară fără ulei pe piele dimineața.
 • Aplică măști de curățare a pielii, cum ar fi o mască de miere și scorțișoară, o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a menține tenul curat.

Printre secretele mierii

Chiar dacă măștile nu sunt un tratament minune, beneficiile măștii cu scorțișoară trec dincolo de problematica acneei.

Mierea conține acid glicolic și alte câteva tipuri de acizi organici cu proprietăți unice. Aceștia „mănâncă” celulele moarte, favorizând exfolierea fără procesul obișnuit de spălare. În acest fel, îți vei întineri pielea într-un mod neinvaziv, fără frecare.

De asemenea, mierea este foarte hidratantă. Aceasta acționează prin absorbția apei din mediu și blocarea acesteia sub piele. De aceea, vei vedea deseori mierea ca ingredient principal în diferite tratamente pentru pielea uscată.

În plus, amestecul de miere și scorțișoară aplicat pe petele provocate de eczeme. Te poate ajuta să ameliorezi o parte din iritația și mâncărimea experimentate din cauza acestei afecțiuni.

Experiența proprie îți va spune cât de eficientă este pentru tine această mască. Abia așteptăm să o încerci! Oricum, te așteptăm și la salon, cu grijă și atenție pentru sănătatea pielii tale.