Tratamente naturale pentru unghii sănătoase și frumoase

Tratamente naturale pentru unghii sănătoase și frumoase

Estetica și sănătatea unghiilor nu sunt sinonime! Ca să mai avem pe ce pune gelul, este nevoie să ne îngrijim unghiile cu adevărat. Soluția – tratamentele naturale din plante.

Una dintre grijile noastre lunare este să ne facem programare la manichiură/pedichiură. Asta ne spune clar că iubim să avem unghii cât mai frumoase și îngrijite. De aceea, punem mare preț pe aspectul lor estetic și suntem tipicare când vine vorba de forma, culoarea și modelul unghiilor. Pentru o variantă estetică mai blândă cu unghia, vezi manichiura noastră cu ojă non toxică, aici.

Dar cât de mult preț punem pe sănătatea și rezistența unghiilor noastre? Estetica unghiilor a ajuns să fie mai importantă pentru noi decât sănătatea lor. Prin urmare, de multe ori ne trezim cu diferite probleme, cum ar fi unghiile casante, deteriorate sau îmbolnăvite. Starea unghiilor poate oferi indicii valoroase despre sănătatea generală a unei femei. Unele semne și modificări ale unghiilor pot fi asociate cu anumite afecțiuni sau deficiențe nutriționale.

Așadar, este important să acordăm îngrijirea cuvenită pentru a avea unghii cu adevărat frumoase și sănătoase. Putem face asta acasă, folosind tratamente naturale care ajută la vindecarea și hrănirea unghiilor.

Tratamente naturale pentru unghii sănătoase și frumoase

  • Uleiul de cocos este minunat pentru hidratarea și hrănirea unghiilor. Îl poți folosi ca atare sau ca bază pentru o mască, făcând un amestec cu puțin turmeric sau suc de lămâie. Lasă masca pe unghii timp de 15-20 minute, iar apoi clătește cu apă călduță. Repetă de 2-3 ori pe săptămână pentru unghii mai puternice.
  • Oțetul de mere diluat cu apă funcționează ca un dezinfectant natural, prevenind infecțiile fungice. În plus, ajută la îndepărtarea cuticulelor. Îl poți folosi să-ți înmoi unghiile timp de câteva minute, de 2-3 ori pe săptămână.
  • Uleiul de oregano este foarte eficient pentru prevenirea și tratarea ciupercii unghiilor. Aplicat pe unghia afectată are un efect antiinflamator și vindecător. Folosește-l de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de câteva săptămâni sau până când observi o îmbunătățire semnificativă.
  • Uleiul de ricin sau uleiul de măsline este renumit pentru efectul de întărire și hidratare a unghiilor, prevenind exfolierea. Aplică o picătură pe fiecare unghie de 2 ori pe zi, masând ușor
  • Ceaiul verde bogat în antioxidanți poate fi folosit pentru băi de unghii săptămânale. Pune 2-3 pliculețe la 150 ml apă clocotită și lasă unghiile să se înmoaie 15 minute. Va ajuta la întărirea și lustruirea naturală a unghiilor.
  • Uleiul de rozmarin – Stimulează circulația sangvină spre unghii, hrănindu-le. Se aplică pur sau în combinație cu ulei de cocos.

Iar pentru un boost de vitamine, ia zilnic un complex de vitamine din grupa B, în special biotină, care ajută la menținerea unghiilor, părului și pielii sănătoase.

 

7 beneficii care arată de ce tratamentul Natulique este favoritul saloanelor în 2023

tratament natulique

Ai observat că părul tău este rupt, uscat și fără viață? Este posibil să fi suferit deteriorări cauzate de vopsirea frecventă, expunerea la căldură, poluare sau alți factori care afectează structura firului de păr. Dar există o soluție!

 

Tratamentul NATULIQUE BioActive Bond Repair este un sistem revoluționar în 3 pași pentru repararea avansată a părului deteriorat. Acesta conține un complex activ patentat, 100% pe bază de plante, care penetrează în profunzimea firului de păr pentru a reface legăturile interioare deteriorate.

tratament natulique

 

Principalele beneficii ale tratamentului NATULIQUE BioActive Bond Repair

  • Repară legăturile interioare ale firului de păr, făcându-l de până la 3 ori mai puternic
  • Adaugă keratină vegetală și creează noi legături în cortexul interior al părului
  • Poate fi folosit pe orice tip de păr, chiar și cel vopsit sau decolorat
  • Conferă părului un aspect vizibil mai sănătos, mai mătăsos și mai strălucitor
  • Reduce considerabil ruperea vârfurilor
  • Hidratează și disciplinează părul, făcându-l ușor de pieptănat
  • Cu ingrediente 100% naturale, acest tratament revoluționar repară părul din interior spre exterior, spre deosebire de majoritatea măștilor care doar îmbunătățesc temporar aspectul exterior. Rezultatele sunt clinice dovedite.

natulique

 

NATULIQUE BioActive Bond Repair, în 3 pași

Pasul 1 – Aditivul reparator care se adaugă în vopsea sau decolorant pentru a proteja părul în timpul colorării
Pasul 2 – Mască intensivă reparatoare care se aplică după colorare
Pasul 3 – Tratament de întreținere pentru acasă, pentru prelungirea rezultatelor salonului

 

Așadar, dacă vrei un păr sănătos, puternic și strălucitor, încearcă noul tratament revoluționar NATULIQUE BioActive Bond Repair. Vei observa diferența încă de la prima utilizare!

Microneedling: Ce este și ce beneficii are?

microneedling 1

Pe scurt, microneedling este o procedură anti-îmbătrânire, minim invazivă, de regenerare a pielii prin mezoterapie cu microace. 

Asta presupune că, atunci când pielea de la nivelul feței, al gâtului și al decolteului simte acest înțepături microscopice, începe să vindece în mod natural tăieturile, altfel invizibile cu ochiul liber, rezultând într-un strat nou, mai ferm și mai radiant de piele. Acest proces de rejuvenare și regenerare a pielii stimulează formarea unor noi straturi de colagen și elastină.

Dar care sunt beneficiile reale ale procedurii microneedling?

microneedling 2

1. Stimularea producției de colagen

În termeni cât mai accesibili, îmbătrânirea începe odată ce producția de colagen de la nivelul pielii încetinește. Astfel, colagenul este proteina principală responsabilă pentru conferirea unui aspect tânăr al pielii, iar inducția de colagen sau neocolageneza este principalul motiv pentru care terapia cu microace are efect anti-îmbătrânire. Așa că, dacă vrei să uiți de riduri și să îți recapeți un aspect al tenului prin care nu transpar orele în plus de muncă sau stresul de zi cu zi, producera microneedling este scurtătura ideală pentru a ajunge acolo.

2. Reducerea liniilor fine și a ridurilor

Formarea unor noi straturi de elastină permite pielii să se întindă, ceea ce reduce semnificativ ridurile de expresie sau de îmbătrânire, dar și liniile fine de la nivelul feței. Dacă stimularea producției de colagen favorizează efecte vizibile de lungă durată și previne apariția unor noi riduri, elastina se ocupă de cele deja existente.

3. Reducerea cicatricilor acneice și a semnelor de hiperpigmentare

Principalul ingredient folosit în terapia prin microace este amestecul de acid hialuronic, cu masă molecură mică, vitamine, vitamine, minerale, oligoelemente și extracte din plante. Procedura microneedling asigură că aceste substanțe sunt absorbite sunt absorbite profund și în cantitate cât mai mare în piele, ceea ce crește eficacitatea tratamentului.

4. Îmbunătățirea radicală a texturii pielii

Un efect mai puțin cunoscut al microneedling-ului este că ajută la formarea unor noi vase de sânge, îmbunătățind astfel alimentarea esențială cu sânge a pielii. Asta garantează o piele cu un aspect radiant, mult mai hrănită și oxigenată decât înaintea procedurii.

microneedling

 

Întrebări frecvente:

Atâta timp cât terapia prin microace este efectuată de un specialist, nu are efecte secundare nedorite. Cât despre rezultate, este încep să se observe la câteva zile după efectuarea tratamentului, urmând să ajungă la efect maxim în aproximativ șase-opt săptămâni.

Deși microneedling-ul poate suna dureros, în teorie, tratează straturile profunde ale pielii fără să îndepărteze și stratul superficial, ca în cazul laserului sau peeling-ului chimic. Prin urmare, nu numai că nu există semne pe piele după efectuarea procedurii, dar fiind un tratament non-ablativ, disconfortul este minim. În plus, înaintea folosirii microacelor se aplică o cremă anestezică locală, pentru a asigura confortul clientei.

 

Ești curioasă cum arată procedura?

@cinnamonbeautysalon microneedling / procedură anti-age care stimulează producția de colagen🤍 #beautytok #salondeinfrumusetare #fyp ♬ Ibiza

5 beneficii ale epilării cu ceară pe care trebuie să le știi

epilare ceara beneficii

Fiecare femeie își dorește o piele catifelată, care să îi permită să poarte cu încredere orice fustă, oricând – dar lama de ras, deși este cea mai facilă variantă, adesea cauzează foliculită și iritații la nivelul pielii, iar în timp, devine necesară chiar și o dată la două zile, spre deosebire de alternativa cu ceară.

Dacă încă nu ai luat serios în considerare să te epilezi total cu ceară, poate este momentul să afli cel puțin câteva dintre beneficiile acestei metode de epilare.

  

1. Epilarea cu ceară exfoliază pielea

În momentul în care ceara este îndepărtată, după aplicare, ceara smulge și celulele moarte aflate la nivelul pielii tale. Prin eliminarea acestor celule, pielea capătă un aspect reîmprospătat și devine mult mai netedă la atingere. Practic, rezultatele sunt acelea ale unui 2 în 1 – epilare și exfoliere.

Însă, dacă vrei să îi faci o surprinză pielii tale, pe lângă rutina lunară de epilare cu ceară, poți înlătura excesul de piele moartă și preveni iritații ale pielii folosind un produs exfoliant de câteva ori pe săptămână, dar suficient de delicat încât să permită aplicarea zilnică. Indiferent de aroma preferată, un scrub este opțiunea ideală inclusiv dacă îți dorești să previi creșterea inversă a firului de păr, ajutând la păstrarea curată a foliculilor după epilare.

epilare ceara

  
2. Este o soluție de durată
Unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale epilării cu ceară în favoarea lamei de ras este acela că va crește mult mai încet. Spre deosebire de lamă, care taie doar acea parte a firului de păr vizibilă la suprafața pielii, ceara îl smulge din rădăcină. Dacă ciclul de creștere al părului pornind de la rădăcină și până la suprafața pielii durează aproximativ patru săptămâni, firul tăiat cu lama poate ajunge înapoi la suprafață chiar și o dată la două zile. Pe scurt, epilarea cu ceară te scapă de griji pentru următoarea lună și te scutește de tăieturile făcute cu lama, în grabă, când îți amintești abia de dimineața, înainte de muncă, să te epilezi la subraț sau pe picioare.
  
3. Firul de păr se subțiază în timp prin epilarea cu ceară

Ceara poate schimba grosimea și textura părului, odată ce reîncepe să crească. Deși nu previne definitiv creșterea părului, dacă nu ești pregătită sau doritoare să îți iei angajamentul ceva mai costisitor de a te epila cu laser, dar deja ai părul „barbă” de la lamă, rămâne o singură cale de mijloc.  Partea bună e că majoritatea femeilor care se epilează exclusiv cu ceară raportează subțierea considerabilă în timp a firului de păr. Asta implică că el devine de asemenea și mai puțin aspru și, uneori, se poate chiar deschide la culoare.

epilare ceara

  

4. Ceara poate preveni creșterea inversă a firelor de păr

Ce înseamnă creșterea inversă a firelor de păr? În loc să iasă tot mai mult la suprafață, părul își continuă creșterea înapoi în piele. Când se întâmplă asta, porul respectiv se inflamează și poate deveni dureros. Dar deși ceara are un cuvânt important de spus în prevenția unor astfel de inconveniențe, este chiar mai puțin probabil să întâmpini problema dacă, precum menționat anterior, pielea este exfoliată regulat între ședințele de epilare.  

5. Durerea scade considerabil de la o epilare la alta

Deși durerea este un factor care determină multe femei să continue să nu se despartă de lama de ras, care nu implică niciun fel de durerea, cu cât te epilezi mai des cu ceară, cu atât devine mai puțin dureros, tocmai fiindcă părul tău se subțiază și devine mult mai ușor de smuls.

  

Bonus: Dacă te gândești să treci de la lamă la ceară, pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandată exfolierea pielii cu 48 de ore înainte de epilare. Și mai important: nu folosi lama de ras cu cel puțin cinci-șapte zile înainte, lungimea cea mai bună a firului de păr înaintea îndepărtării lui cu ceară fiind de mărimea unui bob de orez.

Manichiură semi-permanentă: Avantaje și dezavantaje

manichiura semi permanenta

Manichiura semi-permanentă este tot mai populară în rândul femeilor, fiind alternativa perfectă pentru aproape aceeași durabilitate ca a unei manichiuri cu gel, dar care nu îți subțiază sau deteriorează unghia naturală.

Dar care sunt avantajele manichiurii cu ojă semi-permanentă?

 

Aspectul îngrijit

Manichiura semi-permanentă dă un aspect mult mai luminos unghiilor tale decât o manichiură tradițională. În plus, culoarea rămâne intactă până la întreținere sau creșterea unghiei. În plus, oferă alternative estetice indisponibile unei manichiuri tradiționale, cum ar fi manichiura metalică, chrome sau cea sensibilă la temperatură. Pe scurt, majoritatea manichiurilor cu gel pot fi replicate prin ojă semi-permanentă, mai puțin cele în relief.

oja semi

 

Durata și rezistența

Oja semi-permanentă rezistă cel puțin două săptămâni. Tocmai din acest motiv a devenit extrem de populară printre mame, femei de carieră sau persoane cu un program aglomerat. Specialista Roxani Kramer spune: „Luciul durează foarte mult, între două și trei săptămâni sau chiar mai mult. Depinde doar de cât de repede îți crește unghia.”

 

Uscarea imediată

Oja semi-permanentă, spre deosebire de oja clasică, se usucă imediat. Asta înseamnă că manichiura nu se deteriorează și nici nu strânge praf după ce ai ieșit din salonul de înfrumusețare, tocmai pentru că trece prin razele UV ale lămpii pentru gel. Astfel, așa cum arată când ai scos mâinile din lampă, așa va arată și peste două săptămâni.

  

Cât despre dezavantaje…

Tipul de unghie

Deși oja semi-permanentă este manichiura ideală pentru majoritatea femeilor, unele dintre ele au unghia mai subțire decât altele. Persoanelor cărora nu le este recomandată o astfel de manichiură sunt cele care suferă de probleme cu tiroida, o condiție medicală care afectează inclusiv derma, părul și unghiile. Altfel, oja semi-permanentă nu subțiază în niciun fel unghia, însă nu este recomandată îndepărtarea ojei manual sau prin pilire, fiindcă poate afecta primul strat al unghiei naturale.

manichiura semi

 

Este mai greu de îndepărtat

Spre deosebire de oja tradițională, cea semi-permanentă nu poate fi îndepărtată doar folosind acetonă. Pentru a o îndepărta, trebuie dat la o parte stratul de finish, ca mai apoi să fie folosită o soluție specială pentru îndepărtarea ojei semi-permanente, alături de folie de aluminiu. Tocmai de aceea, se recomandă ca procedura să fie făcută de un specialist, pentru a nu afecta sănătatea unghiei.

 

Pot să îmi fac o manichiură semi-permanentă acasă?

O astfel de manichiură este adesea realizată într-un salon specializat, nu doar pentru că necesită folosirea unei lămpi UV. În plus, costul redus al manichiurii cu ojă semi-permanentă o face accesibilă inclusiv în saloanele de specialitate. Fiind mai complexă decât o manichiură tradițională, este important ca fiecare strat să fie lăsat la uscat în lampă, dar cu grijă, având în vedere că produsul poată să curgă și, deci, să se usuce necorespunzător.

semi permanenta

Maseur la Cinnamon Traian: Aurelia

Aurelia Banner Cinnamon 1

Chit că vorbim despre un masaj anticelulitic care ia fața oricăror tratamente de remodelare corporală sau vorbim despre masaj ca formă de terapie… vorbim despre Aurelia, tehnician maseur din echipa Cinnamon Traian.

Aurelia urmează să facă un an alături de Cinnamon, însă s-a făcut remarcată încă de la primele schimburi de replici cu colegele ei. O mamă, o colegă și o profesionistă extrem de serioasă în tot ceea ce face, Aurelia este și acea persoană care are mereu la ea un sfat practic despre un stil mai bun de viață.

„Ziua mea ideală? Una petrecută pe plajă, ascultând muzică și citind o carte bună.”

Deși cel mai important lucru pentru Aurelia va rămâne mereu familia, asta nu înseamnă că își neglijează pasiunile. După cum poate ați dedus deja, ele sunt să călătorească, să asculte o muzică care te pune în mișcare și, mai ales, să înoate.

Întrebată ce așteptări are de la restul echipei Cinnamon, Aurelia răspunde tare și clar „Să rămâneți la fel”. Același lucru l-am avut și noi de spus despre ea.

„Ne înțelegem foarte bine și nu văd niciun motiv ca relația noastră să stea altfel.”

Cinnamon Beauty Salon

Cinnamon Beauty Salon – vă pune la dispoziție trei saloane de înfrumusețare în București. Primul este situat pe Str. Tunari nr. 6, Sector 2, deschis în 2010, fiind cel mai vechi și cel mai apreciat salon din zonă. Complet reamenajat în 2017, și-a păstrat toată energia și zâmbetele miilor de clienți care i-au trecut pragul.

Cel de-al doilea se află pe Bd. Ferdinand I, nr. 116, Sector 2, deschis la începutul anului 2016. Acesta și-a impus repede prezența în zonă, printr-un design proaspăt și cu ajutorul unei echipe motivate.

Al treilea sediu Cinnamon a fost deschis pe Str. Traian, nr. 85, Sector 3, în iulie 2021. S-a remarcat prin profesionalism, prin varietatea serviciilor oferite și printr-o atmosferă plăcută, personală și veselă.

Cinnamon Beauty Salon – vă oferă o gamă largă de servicii, precum:
– Coafat
– Vopsit
– Manichiură
– Pedichiură
– Epilare Doamne
– Epilare Domni
– Cosmetică
– Make-up
– Masaj
– Extensii Gene
– Vopsit
– Terapie fiole SP/Nashi/Nioxin
– Program de nutriție și masaj
– Terapii cu oxigen

Laminare sprâncene: tot ce trebuie să știi

laminare sprancene

Dacă ți-au tot apărut postări pe feed despre laminarea sprâncenelor și sună bine, dar ai nevoie de mai multe informații, ți-am pregătit un rezumat.

Începând cu ce este laminarea sprâncenelor, până la ce produse se folosesc și ce efect are asupra firului de păr după tratament, află toate informațiile de care ai nevoie despre procedură.

 

Ce este laminarea sprâncenelor?

Laminarea relaxează sprâncenele și permite reașezarea firului de păr și menținerea în direcția aleasă. Astfel, poți acoperi goluri în sprâncene prin firele deja existente și poți obține un aspect plin al acestora. Chiar dacă ai părul ondulat și vrei să restabilești forma sprâncenei sau doar vrei să acoperi aceste goluri, avantajul la laminare este că vine cu o soluție naturală de a-ți așeza sprâncenele cum îți place. Asta, tocmai pentru că se folosește și de lungimea firului de păr, nu doar de grosime.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rebel + Beauty (@rebelandbeauty)

 

Ce produse se folosesc?

Pentru a „bloca” firul de păr în direcția dorită, se folosesc două tipuri de soluții. Una înmoaie genele pentru a deveni mai maleabile, iar, cea de-a doua, permite fixarea lor.

 

Voi mai putea să îmi mișc firul de păr ulterior?

După încheierea procedurii cosmetice, sprâncenele încă sunt maleabile. Chiar dacă alegem să ridicăm firul de păr pentru un aspect mai gros, natural, ele tot pot fi pieptănate într-o altă direcție.

 

Cât de des trebuie să-mi laminez sprâncenele?

Aspectul obținut este vizibil pentru 5-8 săptămâni de la procedură, depinzând de grosimea firului de păr. Cu cât ai părul mai aspru, cu atât efectul durează mai puțin. Dar vei avea, oricum, rezultate pentru cel puțin o lună.

La fel ca în cazul firului de păr al genelor, părul sprâncenelor trece prin cicluri de creștere care durează între 6-8 săptămâni. După ce se încheie un astfel de ciclu, vei observa consistența sprâncenelor revenind la formula inițială. Atunci este recomandat să refaci laminarea, pentru a favorizarea creșterea cât mai sănătoasă a firului de păr.

La fel, în cazul în care îți laminezi sprâncenele și hotărăști că nu este pentru tine, ele vor reveni la normal după cele 6-8 săptămâni. Între timp, pot fi repieptănate în funcție de gust.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hannah English (@ms_hannah_e)

 

Există riscuri?

Ideal este să te asiguri că mergi la un salon, pentru a avea siguranța că soluțiile nu sunt aplicate pentru mai mult timp decât ar trebui. Dacă sprânceana este supusă la soluție prea mult, poate începe să se cârlionțeze. În funcție de grosimea firului de păr și tipul acestuia, timpul de aplicare trebuie adaptat de la client, la client.

 

 

Cum întrețin aspectul, după laminare?

Simplu. Este recomandat să nu faci dușuri fierbinți, să nu te demachiezi agresiv și să nu folosești produse aspre pentru demachiere în următoarele 24 de ore. Fiind încă sunt maleabile după procedură, trebuie să le lași să se așeze de la sine.

 

Și nu, nu doare deloc. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beauty by Nastja (@makebrowup__skien)

5 coafuri în trend ale anului 2023

coafuri trend 2023

Dacă simțeai nevoia să faci o schimbare, odată cu rezoluțiile noului an, dar nu știi ce se poartă sau ce te-ar avantaja, aruncă un ochi pe trend-urile anului 2023.

Rezumând cele mai căutate stiluri în materie de păr, echipa Cinnamon a pus cap la cap o listă de inspirații actuale de la care să pornești.

1. Tunsorile în scări

În 2023, optăm pentru volumul și textura unei tunsori în scări. Căutările Google pentru tot ce înseamnă o tunsoare sau o coafură care arată „fără efort” au crescut preponderent în popularitate în ultimele luni ale lui 2022. Fie că vorbim de scările tip „shag”, tunsoare-lup sau crearea unui efect de volum în creștetul capului, aceste servicii devin cele mai cerute în saloanele de specialitate. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bianca Hillier (@biancacolour)

2. Șuvițele blonde

Nu doar pentru că sunt mai ușor de întreținut decât un vopsit total, ci și pentru că vor fura ochi în 2023, șuvițele încep să fie tot mai atractive. Este vorba despre acele șuvițe câteva nuanțe mai deschise, care aduc mai mult a păr decolorat de soare, decât a contrast puternic. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danielle Priano (@daniellepriano)

 

DĂ CLICK PE IMAGINE PENTRU OFERTĂ

  

3. Bobul Amelie

Pe cât de suprasaturată devenise tunsoarea bob în ultimii câțiva ani, experții spun că bobul Amelie este alternativa perfectă pentru a fura startul trendurile în materie de păr ale acestui an. De asemenea, este alegerea ideală dacă părul tău se încadrează în categoriile mediu sau scurt și vrei o împrospătare. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ☾ zoë isabella poetry (@zoelaz)

 

4. Vopseaua arămie

Te gândești să-ți schimbi culoarea părului, dar nu știi cum? O variantă ar fi arămiul, purtat tot anul de vedete precum Zendaya sau Kylie Jenner, o culoare potrivită pentru toate fototipurile pielii. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scatty Lu (@lulustone_)

 

5. Accesoriile de păr

Chit că abia începe să-ți crească bretonul și vrei să renunți la el sau este pur o alegere stilistică, accesoriile de păr se poartă din nou. Este vorba de clame de păr pline de personalitate, bentițe sau agrafe care dau părului desprins o nouă strălucire. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gregory Russell (@gregoryrussellhair)

 

Tu ce coafuri ți-ai salvat pe Pinterest?

Relația dintre terapia prin masaj și psihic

terapia prin masaj

Probabil știai că, pe lângă rolul în recuperare și alte beneficii fizice ale masajului, o vizită regulată la terapia prin masaj îmbunătățește inclusiv sănătatea psihică și emoțională.

Dar, care este relația dintre masaj și psihicul tău?

 

1. Un corp relaxat duce la o minte relaxată

Când ne relaxăm, bătăile inimii, presiunea sângelui, consumul de oxigen și nivelul de cortizol din salivă sunt reduse. Asta implică, de asemenea, reducerea stresului și a anxietății, care sunt doi factori principali ai depresiei. 

Numeroase studii arată că, pentru a te bucura de acest beneficiu al masajului, nu trebuie să faci un obicei din a merge part-time la masaj. Aceste schimbări psihologice apar încă după primele 10-15 minute dintr-o ședință. 

 

2. Înlocuiește melatonina sau valeriana cu un masaj

Masajul nu ajută doar la relaxare temporară, ci este demonstrat ca având un impact direct asupra obiceiurilor și programului de somn în copii, adolescenți și adulți care suferă de insomnii, migrene, fibromialgie etc. 

Cei care se bucură de 30 de minute de masaj, de două ori pe săptămână, au raportat o reducere semnificativă în apariția durerilor fizice, ceea ce conduce la mai puține tulburări ale somnului.

masaj beneficii

 

3. Atenuează simptomele bolilor cronice

Oamenii care suferă de boli cronice experimentează nivele foarte ridicate de stres. Cu cât stresul crește, cu atât șansele de agravare a condiției suferite sunt mai ridicate. Deși terapia prin masaj nu vindecă direct astfel de boli, îmbunătățește calitatea de viață a oamenilor în cauză prin reducerea stresului. 

Pe scurt, efectele secundare sunt ameliorate, incluzând durerea fizică, anxietatea sau depresia. Și, implicit, reducerea lor ajută la reîncărcarea bateriilor pentru a putea combate mai departe boala. 

 

4. Un motiv în plus să zâmbești

Terapia prin masaj este cunoscută pentru reducerea nu doar a stresului sau anxietății, ci și a iritabilității generale. Promițând un plus de serotonină și dopamină, masajul duce la o stare mai pronunțată de bine. 

Deși terapia prin masaj nu înlocuiește un psiholog, este un cadou pe care îl poți oferi ție sau celor dragi, pentru o sursă în plus de liniște și echilibru, atât fizic, cât și psihic. 

masaj

5 remedii naturale pentru gene lungi

gene lungi naturale

Știm cum e să sapi internetul pentru câteva informații utile despre obținerea unor gene lungi, în mod natural. De obicei, e vorba de fapt de magazine online sau influenceri care te redirecționează către produse proprii. Însă, dacă ești în căutarea remediilor naturale și accesibile, citește mai departe. Cel mai probabil, pe majoritatea le ai deja în bucătărie. 

 

1. Ulei de ricin

În proporție de 90%, uleiul de ricin din acid ricinoleic, care s-a demonstrat că ajută la creșterea părului. Din același motiv, este și o alternativă bună pentru a întreține grosimea și rezistența genelor tale. 

 gene lungi

Mod de aplicare: Ai nevoie de o linguriță de ulei de ricin păstrat la rece și niște dischete demachiante. Înainte de aplicare, genele trebuie să fie proaspăt spălate și uscate. Umezește dischetele demachiante în ulei de ricin și folosește-le pentru a-l aplica de-a lungul genelor. Evită să îți ajungă uleiul în ochi. Lasă genele îmbibate în ulei de ricin așa peste noapte și spală-le bine de dimineață.

 

2. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este folosit pentru păr datorită efectului său de penetrare care ajută la prevenirea pierderii proteinelor din firul de păr. Din același motiv, poate fi folosit pentru tratarea subțierii firului de păr și stimulează creșterea mai rapidă a genelor. 

gene lungi

Mod de aplicare: Ai nevoie de o linguriță de ulei de cocos păstrat la rece și dischete demachiante. Înainte de aplicare, generale trebuie să fie proaspăt spălate și uscate. Înmoaie discheta demachiantă în ulei de cocos și aplică-l de-a lungul bazei genelor. Evită să îți ajungă uleiul în ochi. Lasă uleiul peste noapte și spală-ți bine genele de dimineață. 

 

3. Vitamina E

Vitamina E este un antioxidant puternic. Reduce oxidarea dăunătoare care cauzează pierderea părului. De asemenea, conține tocotrienol care poate ajuta la mărirea numărului de fire de păr. Astfel, ajută la obținerea genelor dorite. 

gene lungi 4

Mod de aplicare: Vitamina E poate fi aplicată local pe gene. Este chiar mai bine dacă o poți lua ca supliment oral. Dar înainte de a lua suplimentele, discută cu doctorul tău pentru a stabili dozajul recomandat. 

 

4. Ceai verde

Ceaiul verde e o sursă de polifenol care ajută direct la creșterea părului. Așa că poate ajuta și la creșterea genelor tale.

gene lungi 5

Mod de aplicare: Ai nevoie de o linguriță de frunze de ceai verde (sau un pliculeț de ceai) și o cană de apă fiartă. Lasă ceaiul la făcut pentru 5-10 minute. Bea-l cât încă e cald. De asemenea, poți răci ceaiul și îl poți aplica local la baza genelor folosind o dischetă demachiantă. Bea ceai verde de 2 ori pe zi sau aplică-l local o dată pe zi. 

 

5. Vaselină

Vaselina hidratează pleoapele și te ajută să scapi de acarieni, prevenind deteriorarea genelor. Deși nu ajută direct la creșterea genelor, e importantă menținerea genelor sănătoase, odată ce ai ajuns la formula ideală.

gene lungi 3

Mod de aplicare: Pune vaselină pe o dischetă demachiantă și aplic-o pe gene. Asigură-te că nu îți intră în ochi. Lasă vaselina pe gene peste noapte și spală-le bine de dimineață. 

 

Spune-ne cum a mers pentru tine!

WordPress PopUp Plugin