Maseur la Cinnamon Traian: Aurelia

Aurelia Banner Cinnamon 1

Chit că vorbim despre un masaj anticelulitic care ia fața oricăror tratamente de remodelare corporală sau vorbim despre masaj ca formă de terapie… vorbim despre Aurelia, tehnician maseur din echipa Cinnamon Traian.

Aurelia face parte de doi ani din echipa Cinnamon, însă s-a făcut remarcată încă de la primele schimburi de replici cu colegele ei. O mamă, o colegă și o profesionistă extrem de serioasă în tot ceea ce face, Aurelia este și acea persoană care are mereu la ea un sfat practic despre un stil mai bun de viață.

„Ziua mea ideală? Una petrecută pe plajă, ascultând muzică și citind o carte bună”.

Deși cel mai important lucru pentru Aurelia va rămâne mereu familia, asta nu înseamnă că își neglijează pasiunile. Îi place să călătorească, să asculte o muzică care te pune în mișcare și, mai ales, să înoate.

Întrebată ce așteptări are de la restul echipei Cinnamon, Aurelia răspunde tare și clar „Să rămâneți la fel!”. Același lucru l-am avut și noi de spus despre ea.

„Ne înțelegem foarte bine și nu văd niciun motiv ca relația noastră să stea altfel”

Cinnamon Beauty Salon

Cinnamon Beauty Salon – vă pune la dispoziție trei saloane de înfrumusețare în București.

Primul este situat pe Str. Tunari nr. 6, Sector 2, deschis în 2010, fiind cel mai vechi și cel mai apreciat salon din zonă. Complet reamenajat, și-a păstrat toată energia și zâmbetele miilor de clienți care i-au trecut pragul.

Cel de-al doilea se află pe Bd. Ferdinand I, nr. 116, Sector 2, deschis la începutul anului 2016. Acesta și-a impus repede prezența în zonă, printr-un design proaspăt și cu ajutorul unei echipe motivate.

Al treilea sediu Cinnamon a fost deschis pe Str. Traian, nr. 85, Sector 3, în iulie 2021. S-a remarcat prin profesionalism, prin varietatea serviciilor oferite și printr-o atmosferă plăcută, personală și veselă.

Cinnamon Beauty Salon – vă oferă o gamă largă de servicii, precum:
– Coafat
– Vopsit
– Manichiură
– Pedichiură
– Epilare Doamne
– Epilare Domni
– Cosmetică
– Make-up
– Masaj
– Extensii Gene
– Vopsit
– Terapie fiole SP/Nashi/Nioxin
– Program de nutriție și masaj
– Terapii cu oxigen

Ședință de masaj, prima la „Salonul simțurilor“- Cinnamon Tunari

ședință de masaj

După ce am terminat ședința de terapie Oxigen (ședința Dermio facial) și tratamentul cu produse Weyergans, am continuat relaxarea în salon cu o ședință de masaj.

Jurnalul unei cliente fericite

Mă așteptam să dau peste un om bine întremat. De fapt, fac cunoștință cu „o mână de om”, ce nu părea să aibă mai mult de 23 de ani. Să aflu că are vreo 36 de ani și trei copii. What?! Aici au descoperit cumva izvorul „tinereții fără bătrânețe”?! Vegetarian și pur și simplu cel mai pozitiv și sufletist om pe care l-am întâlnit în ultima vreme. Acesta este Vlad, fizioterapeutul cu mâini „de aur” de la Cinnamon Tunari.

Ședință de masaj ca la carte

Am vorbit cu el ca și cum ne știam de o viață. Cu omul acesta chiar ai ce să vorbești. De la parenting, la nutriție, la psihoterapie, la energii pozitive și negative, la nici nu mai știu. Timpul s-a scurs într-o clipă. Stați liniștiți, nu se fac ședințe de spiritism sau ezoterism! Se face masaj ca la carte. Cu o muzică ambientală foarte relaxantă, într-un mediu foarte plăcut și într-o liniște monumentală. Doar dacă nu doriți să conversați cu Vlad, și asta este tot o relaxare.

Vlad mi-a spus că multă lume îl întreabă „ce fel de masaj practici?”. Iar el le răspunde „păi, ce fel de problemă aveți? ”. Pentru că dincolo de masajul anticelulitic, destul de benefic și acesta, masajul este de fapt o terapie pentru minte, trup și suflet. Cel puțin așa se întâmplă în acest salon, și Doamne ajută că este așa! De la tălpi, până în creștetul capului, de la durerile de spate, până la celulită, toate se îmbină într-un mod atât de plăcut aici. Nu știu cum au trecut minutele. Dar știu că nu mă mai doare spatele la fel de tare ca înainte, iar durerile de cap sunt mult mai puțin intense și pe durată mai mică.

Iar cuvintele, cuvintele schimbate cu omul ăsta sunt ca într-o ședință de psihoterapie. Nu numai atât, parcă te-ai revedea cu un prieten drag și v-ați povesti ce ați mai făcut în ultimul timp. Acolo unde omul este pasionat de ceea ce face, unde a mai și învățat pentru a fi specialist, lucrurile nu au cum să nu fie bine. Iar aici chiar este bine!

Mai multe detalii despre masaj la Cinnamon Tunari, aici.

Iulia

 

click aici masaj

5 motive pentru care masajul îți face FOARTE bine

physiotherapy 567021 1280

Toți suntem multifuncționali, ultraeficienți, hiperactivi, corect? Permanent. În consecință, suntem și cvasi-permanent obosiți, cu diferite neplăceri de sănătate și prea puțină energie. Stresați, deci. Dacă te regăsești în această descriere, uite doar câteva din multele motive pentru care ai nevoie de masaj periodic. Dacă crezi că ți-ar prinde bine să te simți mai bine, adică.

  • Relaxarea e o necesitate fizică, nu doar o plăcere. Pe scurt, masajul ajută întregul corp (musculatură, articulații, circulație sangvină, sistem limfatic, nervos și imunitar, digestie, etc) să funcționeze mai bine. Masajul ajută la diminuarea și deseori rezolvarea unor probleme fizice cronice sau ocazionale, care afectează întreaga funcționare a corpului: contracturi musculare (frecvente mai ales în zona cervicală și a coloanei vertebrale din cauza posturilor defectuoase la computer, volan sau din cauza telefonului mobil), irigare insuficientă a musculaturii, dureri de cap, mobilitate redusă, dureri musculare și articulare, congestie limfatică.
  • Starea psihică și performanțele intelectuale sunt mai bune atunci când corpul e mai relaxat. Sunt numeroase studiile care arată asta. Așadar – vrei minte mai clară, eficientă, creativă? Dacă da, atenție și la alimentație, dar și la reechilibrarea periodică a corpului, de exemplu prin masaj. Despre efectele benefice uriașe ale endorfinelor (”hormonii fericirii”) îți putem povesti până mâine.

 

click aici masaj

 

  • Somn regenerator, cine mai dorește? Indiferent cum arată programul tău zilnic, energia ta fizică și intelectuală depinde în mare măsură de calitatea somnului (mai mult decât de durata lui). Mulți dintre noi sunt ori prea activi seara, ori se mobilizează greu dimineața – exact invers față de cum ar trebui. Masajul poate stimula un somn mai bun (adică odihnitor și regenerator) pentru toate structurile corpului și ale creierului. Rezultat: o stare generală mai bună.
  • Stimularea imunității și reducerea micro-inflamațiilor. Aceste două efecte benefice ale masajului au mare legătura una cu cealaltă. Inflamațiile de nivel redus, dar constante, din zona digestivă (provocate de o alimentație dezechilibrată, de fumat, alcool, excesul de zahăr sau medicamente), din articulații (fie după traumatisme, fie în urma unor poziții defectuoase, de exemplu în zona cervicală sau la genunchi) sau cele legate de probleme precum durerile menstruale, diferite dureri cronice, boli inflamatorii sau infecții repetate afectează sistemul imunitar general. Dacă ai astfel de probleme, sau pur și simplu vrei o protecție imunitară mai bună față de răceli, s-a demonstrat că masajul contribuie la o mai bună funcționare a sistemului imunitar, de care depinde capacitatea de vindecare a corpului.
  • O viață mai bună. Indiferent ce înseamnă ”o viață bună” pentru tine, cu siguranță definiția ta include să te simți cât mai bine în corpul tău și din punct de vedere mental și emoțional. Dacă te simți mai bine în corp și minte/ suflet, poți face orice vrei. Dacă nu te simți bine… e mai greu. Noi te putem ajuta cu mai multe tipuri de masaj, și îți putem explica ce efecte are asupra ta. Apoi te așteptăm să ne spui tu cum te simți. 

Vă promitem că viața în acest unic corp pe care îl avem e mult mai bună fără aceste probleme. Facem pariu.

Vizita la masaj: 7 lucruri pe care trebuie să le știi

Vizita la masaj

Dacă te bate gândul să încerci masajul, dar ți-e teamă că nu știi care este conduita, nu trebuie să te mai stresezi! Aceasta este lista întocmită de experții Cinnamon, un mic ABC al primei tale întâlnirii cu terapia masajului. Parcurge cele 7 sfaturi și, în scurt timp, vei fi un inițiat în ale masajului. Vizita la masaj trebuie să fie o experiență de neuitat pentru a reveni de fiecare dată cu plăcere. Află cum să te pregătești înainte de masaj.

1. Nu mânca imediat înainte sau după masaj

Este bine să nu mănânci cu o oră și 30 de minute înainte sau după şedinţa de masaj. În schimb, este chiar recomandat să bei multă apă înainte, după şi chiar în timpul masajului dacă te simți deshidratat/ă.

Fiindcă orice tip de masaj este o detoxificare, în mod natural trebuie consumată o cantitate mai mare de lichide pentru eliminarea toxinelor.

2. Vizita la masaj: Discută deschis cu terapeutul

Înaintea unei prime programări, este indicat să îți rezervi un scurt timp pentru a veni mai devreme la salon. S-ar putea să fie nevoie să completezi un scurt chestionar, sau vei discuta cu terapeutul atât despre orice problemă de sănătate, cât şi rezultatele pe care vreţi să le obţineţi.

3. Pregătește-ți corespunzător organismul

Este de preferat să se facă un duș, şi o pauză de 30 de minute de relaxare înainte de masaj, pentru a pregăti organismul corespunzător și pentru a intensifica rezultatele masajului cu o stare de relaxare și confort total.

 

4. Fii sincer/ă

Este extrem de important să comunici terapeutului orice disconfort pe care-l simţi în timpul masajului.

Există persoane care rabdă fără să zică nimic, deşi sunt deranjate de intensitatea masajului, ceea ce este contra-productiv în procesul de relaxare și vindecare a organismului. Maseurul tău va aprecia că îl ghidezi spre a-ți oferi experiența ideală!

 

5. Încearcă să te relaxezi fără să adormi

Este de preferat să nu adormi în timpul masajului pentru a te putea bucura pe deplin de el.

Bineînțeles că poți beneficia de timpul de relaxare în ce manieră îți dorești, însă o experiență completă, percepută de creierul tău prezent, întrece considerabil starea de somnolență în ceea ce privește senzațiile.

6. Nu sta pe telefon

Pentru a te deconecta de toate problemele cotidiene, este indicat să nu folosești telefonul sau alte mijloace de comunicare în timpul şedinţei de masaj. Profită de acest timp ca fiind dedicat exclusiv ție și nevoilor tale, fără distrageri din exterior și rutina obositoare!

 

7. Continuă relaxarea și după vizita la masaj

Pentru a intensifica beneficiile masajului, dar şi pentru relaxarea şi calmarea musculaturii, se recomandă o baie cu sare epsom (sare amară) şi ulei de eucalipt la sfârşitul şedinţei. Sunt numeroase căi de a păstra proaspătă starea de bine ulterioară masajului: încearcă să nu te încarci cu probleme imediat ce ședința de relaxare s-a încheiat.

După masaj…

Fiecare experimentează terapia prin masaj în felul său propriu. În principiu, este indicat să nu lași anxietatea și stresul să altereze aceste clipe de evadare din cotidian. Sinceritatea și lejeritatea conduc spre confortul tău, iar o interacțiune deschisă cu terapeutul va construi încredere și detensionare.

În timp, îți vei descoperi propriile reguli și propria rutină în ceea ce privește masajul – și se va simți grozav!

Tehnici de automasaj în confortul propriei case

automasaj

Un automasaj ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a te simți imediat ușurat de durerea de gât sau durerea în zona lombară a spatelui. În acest articol îți vom prezenta câteva tehnici de automasaj în confortul casei tale.

Începem cu un avertisment însă: deși s-ar putea să te simți mai tânăr după un automasaj, deoarece crește fluxul de sânge către zonele masate, reține că efectele nu sunt permanente.

Automasajul provoacă doar ameliorarea trecătoare a simptomelor, ignorând în același timp sursa majorității problemelor.

Așa că dacă vrei să apelezi la automasaj, nu-ți face așteptări extraordinar de mari – nu-ți va vindeca problemele și cauza durerilor de spate, ci doar te va ajuta să-ți relaxezi mușchii.

Pentru a trata sursele durerilor pe care este posibil să le experimentezi, contactează un medic specialist.

Dar dacă doar cauți puțin zen și ești perfect în regulă cu o ușurare temporară, iată cum să faci un automasaj acasă.

Pregătește-ți spațiul

La fel cum atunci când mergi la sală, nu te apuci direct de ridicat greutăți, cam așa este și în cazul automasajului: trebuie să faci puțină muncă de pregătire înainte de a începe un automasaj.

Setează atmosfera activând melodiile tale preferate de relaxare, aprinzând câteva lumânări sau conectând difuzorul de uleiuri esențiale.

Trebuie să simți că este locul tău sigur, că acesta este momentul tău de îngrijire de sine.

Odată ce ai stabilit ~ starea de spirit ~, este timpul să-ți pregătești instrumentele de automasaj.

Alege-ți o loțiune calmantă sau un ulei de masaj.

În cele din urmă, respiră profund și stai nemișcat pentru un moment înainte de a-i oferi corpului tău automasajul de care are nevoie.

Ține cont de câteva lucruri

Înainte de a trece la treabă și de a începe să-ți masezi gâtul cu ardoare, câteva cuvinte de luat în considerare.

Încearcă să masezi fiecare zonă timp de 30 de secunde până la un minut, ceea ce va reduce șansele de a simți dureri mai târziu.

Dacă știi că ai pielea sensibilă, redu timpul de masaj la 20 de secunde pentru a preveni iritarea țesutului.

Și nu masa zona atât de tare pe cât îți permit mușchii antebrațului. Este posibil să aplici prea multă presiune într-un loc dureros și să-l faci mai inflamat, așa că masează cu grijă.

În plus, nu toate zonele dureroase pot fi masate. Ține-ți degetele și instrumentele de masaj departe de proeminențe osoase și zonele cu durere acută, în special la nivelul coloanei vertebrale.

Uneori, un nerv spinal este prins sau iritat, iar împingerea asupra lui poate înrăutăți lucrurile.

Iar dacă ai răcit, păstrează-ți timp pentru automasaj – sau orice masaj – atunci când vei fi complet recuperat.

Nu numai că masarea poate fi dureroasă, deoarece corpul tău este foarte sensibil atunci când este bolnav, dar presiunea, căldura și mișcarea implicate într-un masaj pot, de asemenea, să micșoreze capacitatea corpului tău de a lupta împotriva unei infecții.

În cuvinte simple: Corpul tău s-ar putea să nu se vindece la fel de repede cum ar face-o în mod normal.

Ești pregătit de masaj

Acum că ai reținut toate aceste lucruri, iată cum să faci un automasaj în șase zone ale corpului cu dureri frecvente.

 

Automasaj pentru gât

automasaj: gat

Tehnica 1

Dacă durerea este pe partea stângă a gâtului, adu mâna stângă la baza gâtului, acolo unde gâtul se întâlnește cu umărul.

Apasă degetul arătător și degetul mijlociu pe gât. Menținând presiunea, glisează degetele până la baza scalpului și din nou în jos.

Continuă timp de 20 până la 30 de secunde. Repetă și pe partea opusă a gâtului.

Tehnica 2

Adu ambele mâini în spatele capului, cu palmele îndreptate înainte.

Așază ambele degete mari la baza craniului și masează într-o mișcare circulară.

Continuă timp de 30 de secunde până la 1 minut.

Tehnici de automasaj pentru umeri

automasaj: umeri

Dacă ai dureri în partea stângă a gâtului sau a umărului stâng, pune-ți mâna dreaptă pe umărul stâng sau invers.

Prinde-ți ușor umărul cu mâna și masează într-o mișcare de frământare, ca și cum ai frământa pâine.

Continuă să frămânți partea superioară a umărului și înapoi fă același lucru pe partea laterală a gâtului.

Continuă mișcarea timp de 20 până la 30 de secunde. Repetă pe partea opusă a gâtului și a umărului.

Tehnici de automasaj pentru partea superioară a spatelui

automasaj: zona cervicala

Tehnica 1

Echipament: minge de tenis și șosetă.

Introdu mingea de tenis în șosetă. Așază șoseta pe podea.

Întinde-te pe podea, cu pieptul în sus, cu șoseta cu minge de tenis între omoplați.

Folosind mișcarea corpului, rotește încet mingea în zona de tensiune din partea superioară a spatelui.

Ține mingea în zona de tensiune timp de trei respirații adânci sau până când tensiunea se eliberează, oricare dintre acestea survine mai întâi.

Repetă și pe alte zone de tensiune.

Tehnica 2

Echipament: Thera Cane

Începe într-o poziție în picioare, ținând Thera Cane cu cârligul îndreptat spre dvs.

Dacă masezi partea dreaptă a spatelui, treceThera Cane peste umărul stâng sau invers. Prinde mânerul de sus cu mâna stângă și pune mâna dreaptă pe partea de jos a Thera Cane, sub mânerul de jos.

Așază vârful Thera Cane pe țesutul moale de lângă omoplat, între omoplat și coloana vertebrală.

Împinge mâna stângă în jos și mâna dreaptă înainte (departe de corp) pentru a crește presiunea.

Aplică presiune constantă timp de 5 sau 10 secunde, eliberează, relaxează-te și repetă după cum este necesar.

Tehnici de automasaj pentru partea inferioară a spatelui

automasaj: zona lombara

Pune o rolă de spumă pe podea.

Întinde-te pe rola de spumă, cu fața în sus, cu rola sub mijlocul spatelui.

Ridică șoldurile de pe sol și pune-ți mâinile în spatele capului.

Rotește-te încet spre partea inferioară a spatelui, apoi întoarce-te înapoi la mijlocul spatelui.

Continuă timp de 20 până la 30 de secunde.

Tehnici de automasaj pentru gambe

automasaj: gambe

Pune-ți o rolă de spumă pe podea.

Întinde-te pe rola de spumă, cu fața în sus, cu rola sub fund. Pune-ți mâinile pe podea în spatele tău.

Rotește-te încet spre genunchi, apoi întoarce-te înapoi la poziția inițială, sub fesieri.

Continuă timp de 20 până la 30 de secunde.

Tehnici de automasaj pentru picioare

automasaj: picioare

Tehnica 1

Înmoaie picioarele în apă caldă cu sare Epsom și/sau uleiuri esențiale timp de 15 până la 20 de minute.

În poziție șezând, adu piciorul până la genunchiul opus și plasează-l deasupra piciorului.

Începând de la degetele de la picioare, masează partea inferioară a piciorului frecându-l într-o mișcare circulară cu degetele mari.

Continuă să masezi cu degetele mari într-o mișcare circulară peste arcul piciorului, până la călcâi.

Inversează direcția și repetă timp de 20 până la 30 de secunde.

Repetă pe piciorul opus.

Tehnica 2

Echipament: minge de lacrosse, minge de tenis, minge de golf, sticla de apă înghețată.

Înmoaie picioarele în apă caldă cu sare Epsom și/sau uleiuri esențiale timp de 15 până la 20 de minute.

Pune unealta pe care o alegi pe podea. Dacă utilizezi o sticlă de apă înghețată, poziționeaz-o perpendicular pe picior.

În timp ce stai așezat, plasează arcul piciorului deasupra instrumentului. Rotește până la partea de jos a călcâiului și înapoi în vârful arcului.

Continuă timp de 20 până la 30 de secunde.

Repetă pe piciorul opus.

 

click aici masaj

 

Ce să faci după un automasaj

Odată ce ți-ai terminat automasajul și ești relaxat, calm și adunat, este recomandat să bei un pahar cu apă, care va ajuta la transportul oricăror deșeuri generate în sistemul limfatic, unde vor fi eliminate din corp.

Și după ce ai ieșit din transa indusă de automasaj, rezervă o întâlnire cu un profesionist dacă poți. La urma urmei, niciun tratament de înfrumusețare DIY care necesită efort și atenție proprii nu poate fi vreodată la fel de satisfăcător ca terapia profesionistă.

Beneficii ale masajului de relaxare asupra corpului iarna

beneficiile masajului

Corpul uman suferă stres fiziologic în timpul iernii. Mai jos vă prezentăm câteva beneficii ale masajului de relaxare pe timpul iernii.

Modul în care corpul tău răspunde la acești factori de stres depinde de cât de sănătos este în acel moment organismul tău. Dacă răspunsul corpului tău nu este pozitiv, poți suferi mai ușor de probleme de sănătate, cum ar fi răceală și gripă, degerături, hipotermie, atacuri de cord, depresie și multe altele.  Știai că poți evita aceste afecțiuni prin masaj? Terapia prin masaj poate fi benefică organismului indiferent de anotimp. Cu toate acestea, este deosebit de importantă în timpul iernii. Ajută la prevenirea cedării organismului la efectele dure ale vremii reci. Care sunt beneficiile masajului iarna?

1. Îmbunătățește circulația

În timpul sezonului rece, poți suferi de o circulație proastă a sângelui și de o tensiune arterială mai mare. Temperaturile mai scăzute provoacă îngustarea vaselor de sânge. Vei simți mult mai aprig frigul, având mereu mâinile reci. Există și riscul de a experimenta dureri sezoniere sau chiar un atac de cord.

Terapia prin masaj în lunile mai reci ajută la circulația sângelui proaspăt oxigenat în tot corpul, trecând prin zonele congestionate. Acest lucru îți va încălzi mușchii și va face ca sângele să aibă cale liberă de circulație.

2. Beneficii ale masajului de relaxare: Previne îmbolnăvirile subite

În timp ce răceala și gripa nu sunt cauzate de vremea rece, ci de un virus, este mai ușor să te îmbolnăvești în timpul iernii, mai ales dacă ești mereu închis înăuntru și dacă nu faci mișcare.

Acest lucru se datorează faptului că temperatura rece scade răspunsul imunitar al corpului într-o oarecare măsură, făcându-te mai expus riscului unei răceli.

Obținerea unui masaj regulat te poate ajuta să eviți astfel de îmbolnăviri, deoarece masajul întărește sistemul imunitar. Masajul ajută la stimularea celulelor albe din sânge, cele responsabile de lupta împotriva infecțiilor din organism.

3. Beneficii ale masajului de relaxare: Te menține în formă

Majoritatea dintre noi preferă să stea în pătuțul cald în timpul iernii, distrugându-ne planul de a merge la sală și de a face mișcare. Cu toate acestea, este important să fim activi.

Poți rămâne în formă și activ făcând antrenamente în interior sau făcând un masaj regulat. Nu numai că un masaj îți întinde mușchii, ci menține și articulațiile în cea mai bună formă, funcționând corect.

4. Previne creșterea în greutate

Vremea rece poate determina schimbări ale obiceiurilor noastre alimentare, crescând probabilitatea de a apela la alimente reconfortante. Cu toate acestea, poți combate creșterea în greutate prin masaj.

Pe lângă îmbunătățirea circulației sângelui, masajul poate stimula metabolismul, menținând un nivel sănătos de aport de nutrienți.

5. Îți menține pielea hidratată

Aerul uscat și rece poate face ravagii pentru piele, deoarece aspiră umezeala din ea. Acest lucru îți poate face pielea să fie uscată și descuamată.

Masajul te poate ajuta să-ți menții pielea hidratată, deoarece implică utilizarea unor uleiuri și loțiuni care hrănesc și hidratează pielea.

De asemenea, ajută la îmbunătățirea elasticității pielii prin stimularea producției de colagen.

 

6. Beneficii ale masajului de relaxare: Îmbunătățește sănătatea mintală

Unii oameni se simt dezamăgiți sau nemotivați în timpul iernii. Alții chiar suferă de depresie sau tulburare afectivă sezonieră.

Masajul încurajează schimbări pozitive în sistemul endocrin în care sunt creați hormonii. Aceste modificări scad nivelul de cortizol (un hormon legat de stres) și măresc nivelurile de oxitocină (hormonul fericirii) ceea ce duce la eliberarea de serotonină și endorfine, ameliorând stresul și îmbunătățind starea de spirit.

Trezirea când este întuneric și întoarcerea acasă de la serviciu atunci când este și întuneric poate adăuga un plus de stres în viața noastră. O perioadă liberă pentru un masaj te poate ajuta cu adevărat să-ți crești nivelul de bunăstarea și să-ți restabilești echilibrul în viață, ajutând la eliberarea stresului.

De asemenea, masajul te va ajuta să-ți îmbunătățești somnul, oferindu-ți mai multă energie în lunile aglomerate de iarnă.

7. Facilitează mișcarea și activitățile de zi cu zi

Există multe activități distractive de care te poți bucura în timpul lunilor de iarnă. Poți merge cu sania, la schi sau poți să te dai cu snowboard-ul.

Îți va fi mai ușor să faci toate aceste activități distractive dacă mergi în mod constant la sesiuni de masaj. Articulațiile și mușchii tăi vor fi în formă excelentă.

Desigur, masajele te pot ajuta să faci mult mai ușor și activități care nu sunt atât de distractive, dar care trebuie făcute, cum ar fi curățarea aleii de zăpadă atunci când ninge.

8. Calmează durerile de iarnă

Vremea rece de iarnă poate exacerba orice durere sau răni existente pe care le poți avea, provocând disconfort cronic.

Printre cele mai frecvente, durerile de spate pot interfera cu viața noastră de zi cu zi, făcând intolerabile chiar și mișcările de bază.

Dacă suferi de dureri de spate sau te recuperezi după o accidentare, efectuarea unui masaj poate ajuta la creșterea fluxului sanguin și a circulației, slăbirea mușchilor și lubrifierea articulațiilor.

Terapia prin masaj relaxează țesutul muscular, reducând spasmele și contracțiile musculare dureroase.

Masajul ajută, de asemenea, la reducerea compresiei nervoase, permițând nutrienților să se deplaseze către țesuturile corpului și să îmbunătățească funcția mușchilor și articulațiilor.

Beneficii ale masajului de relaxare: Cuvântul de pe urmă

Sunt atât de multe beneficii pe care ți le oferă masajele iarna. Deși mulți dintre noi nu vor să înfrunte frigul, o rezervare pentru masaje regulate în lunile de iarnă te va menține în stare optimă de sănătate. Nu numai că te va proteja de germenii obișnuiți de iarnă, dar îți va îmbunătăți și sănătatea mintală, oferindu-ți o stare generală de bine.

Pentru ca întreaga experiență să fie perfectă, recomandăm ca masajul să fie făcut de un profesionist. Mergi la salon – scapă de atmosfera de acasă cu care te-ai obișnuit deja prea mult și intră într-o stare de relaxare completă. Atmosfera intimă, luminile obscure, lumânările, decorul și toate miresmele te vor face să te relaxezi și să te bucuri de la început până la sfârșit de sesiunea ta de masaj.

Păstrează căldura în corp și în suflet în această iarnă și ai grijă de sănătatea ta cu un masaj regulat, ca parte a rutinei de îngrijire a sănătății și a iubirii de sine.

Relația dintre terapia prin masaj și psihic

terapia prin masaj

Probabil știai că, pe lângă rolul în recuperare și alte beneficii fizice ale masajului, o vizită regulată la terapia prin masaj îmbunătățește inclusiv sănătatea psihică și emoțională.

Dar, care este relația dintre masaj și psihicul tău?

 

1. Un corp relaxat duce la o minte relaxată

Când ne relaxăm, bătăile inimii, presiunea sângelui, consumul de oxigen și nivelul de cortizol din salivă sunt reduse. Asta implică, de asemenea, reducerea stresului și a anxietății, care sunt doi factori principali ai depresiei. 

Numeroase studii arată că, pentru a te bucura de acest beneficiu al masajului, nu trebuie să faci un obicei din a merge part-time la masaj. Aceste schimbări psihologice apar încă după primele 10-15 minute dintr-o ședință. 

 

2. Înlocuiește melatonina sau valeriana cu un masaj

Masajul nu ajută doar la relaxare temporară, ci este demonstrat ca având un impact direct asupra obiceiurilor și programului de somn în copii, adolescenți și adulți care suferă de insomnii, migrene, fibromialgie etc. 

Cei care se bucură de 30 de minute de masaj, de două ori pe săptămână, au raportat o reducere semnificativă în apariția durerilor fizice, ceea ce conduce la mai puține tulburări ale somnului.

masaj beneficii

 

3. Atenuează simptomele bolilor cronice

Oamenii care suferă de boli cronice experimentează nivele foarte ridicate de stres. Cu cât stresul crește, cu atât șansele de agravare a condiției suferite sunt mai ridicate. Deși terapia prin masaj nu vindecă direct astfel de boli, îmbunătățește calitatea de viață a oamenilor în cauză prin reducerea stresului. 

Pe scurt, efectele secundare sunt ameliorate, incluzând durerea fizică, anxietatea sau depresia. Și, implicit, reducerea lor ajută la reîncărcarea bateriilor pentru a putea combate mai departe boala. 

 

4. Un motiv în plus să zâmbești

Terapia prin masaj este cunoscută pentru reducerea nu doar a stresului sau anxietății, ci și a iritabilității generale. Promițând un plus de serotonină și dopamină, masajul duce la o stare mai pronunțată de bine. 

Deși terapia prin masaj nu înlocuiește un psiholog, este un cadou pe care îl poți oferi ție sau celor dragi, pentru o sursă în plus de liniște și echilibru, atât fizic, cât și psihic. 

masaj

Bronzarea naturală, un „sport” sănătos și estetic – dacă știi cum să îl practici!

NL CINNAMON iulie

Deoarece suntem în plin sezon de vară, avem așteptări mari de la pielea noastră, căutând să o menținem cât mai hidratată și să-i oferim o strălucire plăcută, ca sărutată de soare. Totuși, orice sesiune de bronzare naturală trebuie făcută cu măsuri de protecție adecvate și cu bună cunoaștere a propriului tip de piele.

In ceea ce privește sănătatea și frumusețea corpului, măsura și echilibrul sunt cheia. Cu cât te expui mai mult la radiațiile ultraviolete (UV), cu atât mai mult se produce foto-îmbătrânirea și deteriorarea pielii. Acestea sunt cauza ridurilor, petelor întunecate, influențează lăsarea pielii și alte semne de îmbătrânire prematură, dar mai important este riscul de a dezvolta o formă a cancerului de piele.

Bronzarea naturală poate fi o modalitate plăcută și benefică de a ne bucura de soare, dacă respectăm câteva recomandări simple.

  1. Expunerea moderată și controlată la soare este benefică organismului, pielea obișnuindu-se treptat cu razele UV. Melanina, pigmentul produs de piele pentru a se apăra, conferă strălucire și uniformizează tonul epidermei.
  2. Bronzul se menține prin expunere de scurtă durată de 2-3 ori pe săptămână.
  3. Pentru un rezultat armonios, începe cu ședințe scurte de soare (10-15 min) și crește durata treptat. Aplică cremă solară cu SPF 30-50 cu cel puțin o oră înainte de expunere, ideal o cremă cu spectru larg, care să protejeze atât de razele UVA, cât și de cele UVB. După expunere, hidratează pielea cu produse care conțin uleiuri naturale.
  4. Evită perioadele cu raze UV intense (11-16) și alege zonele la umbră.
  5. Hidratarea pielii nu se realizează doar din exterior – bea minimum 2 litri de apă pe zi, evitând alcoolul in timpul expunerii la soare. De asemenea, optează pentru haine vaporoase, in culori deschise, care lasă pielea să respire.
  6. Poartă întotdeauna ochelari de soare certificați UV pentru a proteja ochii.
  7. Mănâncă alimente care conțin beta-caroten și licopen pentru a accelera procesul de îmbrunzire a pielii.

 

Aceste sfaturi și indicații sunt important de respectat pentru a evita arsurile, supraexpunerea la razele soarelui și accelerarea procesului de degradare al pielii. Mai mult, este bine să avem în vedere măcar 3 aspecte pro și contra bronzării naturale, atunci când ne pregătim pentru ședințele de sunbathing, precum:

Avantaje: 

✨ Este gratuit și natural – nu implică costuri suplimentare, în afara șezlongului pe care să te relaxezi!

✨Stimulează producția de vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor și sistemului imunitar.

✨Poate crește dispoziția în timpul verii, datorită eliberării endorfinelor în urma expunerii solare moderate.

Dezavantaje:

✨Perioada de expunere trebuie controlată pentru a evita arsurile solare și riscul apariției cancerului de piele.

✨Procesul de bronzare este mai lent decât la cabinele cu raze UVA.

✨Expunerea excesivă poate accelera îmbătrânirea pielii pe termen lung, favorizând ridurile și petele.

 

Este unanimă opinia medicilor dermatologi, conform căreia bronzarea la solar este mai degrabă dăunătoare. Bronzarea artificială presupune expunerea – chiar dacă de scurtă durată – la o doză mare de radiații UVA, asociate cu un risc crescut pentru toate formele de cancer de piele. Studiile de specialitate demonstrează că această modalitate de bronzare crește riscul de a dezvolta cele mai comune două tipuri de cancer de piele – carcinomul cu celule scuamoase și carcinomul bazocelular.

Ca alternativă, ia în considerare folosirea produselor autobronzante, formate din ingrediente care interacționează cu proteinele din straturile exterioare ale pielii. Astfel, creează un pigment aderent care generează culoarea specifică de piele bronzată. Dar, pentru că procesul de colorare are loc numai în straturile superficiale ale pielii, (auto)bronzul durează doar cât acele straturi rămân la nivelul pielii.

Bronzarea naturală, controlată, cu expunere la soare poate aduce organismului numeroase efecte pozitive, atâta timp cât știm cum să ne expunem corect și să includem măsuri de protecție adecvate. O piele îngrijită este semnul că ne-am bucurat cu moderație de razele generoase ale verii, fără a risca sănătatea pe termen lung.

Kit de supraviețuire pe timp canicular – despre creme de protecție

Cover Cinnamon Facebook 8

Vara, razele UV puternice pot cauza arsuri și chiar îmbătrânirea prematură a pielii, dacă nu ne protejăm corespunzător. Protecția solară adecvată devine extrem de importantă pentru menținerea unei pieli sănătoase, catifelate și rezistente.

Alegerea cremei solare potrivite este vitală pentru a ne bucura în siguranță de razele soarelui, fără a risca sănătatea pielii noastre. De aceea, vom explora principalele tipuri de creme solare și modalitățile optime de utilizare a acestora, pentru ca pielea să rămână protejată pe tot parcursul sezonului cald.

Cremele cu factor de protecție 30-50+ sunt cele mai potrivite pentru protecție maximă. Factorul indică durata maximă de expunere fără arderea pielii. Factorul de protecție înalt (SPF 50+) protejează atât împotriva razelor UVB, cât și UVA.

Pentru pielea sensibilă și a copiilor, alege creme waterproof, rezistente la transpirație și contact cu apa 4-6 ore. Verifică să conțină oxizi de zinc sau dioxid de titan bio. Aceste filtre solare minerale sunt cele mai potrivite pentru pielea sensibilă.

Pentru zilele însorite, cremele cu textură uleioasă fac protecția să țină mai bine. Pe timp ploios se preferă variantele non-comedogene, care nu încarcă și nu obosesc pielea.

Pentru zonele delicate (ochi, buze, urechi), folosește stick-uri, balsamuri sau creme cu aplicator pentru protecție suplimentară la iritație.

Există anumite ingrediente pe care este bine să le evităm în cremele solare, mai ales pe timp de vară:

  • Parabenii sunt conservanți sintetici care pot fi comedogeni și iritanți pentru pielea sensibilă.
  • Alcoolul deshidratează pielea, poate exacerba arsurile solare sau dermatita atopică.
  • Uleiul mineral poate bloca porii și favoriza apariția acneei în cazul pielii grase.
  • Etanolul este un iritant puternic, mai ales dacă pielea este deja afectată de arsură solară.
  • Formaldehida/formalina conține agenți de conservare cu potențial cancerigen.
  • Alcoolul benzil-paraluzie este un otrăvitor puternic care poate irita ochi și piele.
  • Parfumurile sintetice pot provoca reacții alergice, mai ales vara când pielea este sensibilizată.
  • Petrolatumul poate obstrucționa porii dacă crema nu se clătește bine.

cremaSPF

Tips:

➡️ Testează întotdeauna crema pe o mică zonă, pentru a verifica eventualele reacții. Alege o cremă testată dermatologic, fără concentrații ridicate de conservanți.

➡️ Refă stratul de cremă odată la 2 ore dacă transpiră excesiv sau dacă te îmbăiezi.

➡️ Protejează-te mai ales între orele 11-17, când acțiunea soarelui atinge cote maxime.

 

Este indicat să se aleagă variantele minim procesate, fără aceste ingrediente contestate, pentru a proteja pielea în mod natural. Alegeți întotdeauna o cremă din flacon închis la culoare, cu simbolul de protecție solară și data durabilității minimale inscripționate clar.

Protejându-ne corect pielea vara, ne putem bucura fără griji de soarele mult așteptat și să acumulăm vitamina D pe măsura nevoilor noastre!

Bronzul la solar: cum te pregătești pentru o sesiune la solar

Bronzul la solar

Suntem în plin sezon de vară, iar asta înseamnă că avem așteptări de la pielea noastră, căutând să-i oferim o strălucire plăcută, ca sărutată de soare. Însă dacă nu ai apucat să mergi încă la mare sau la piscină și nu vrei să pierzi plăcerea oferită de un bronz strălucitor, ce opțiuni ai la dispoziție? O soluție simplă este bronzul la solar.

Totuși, este nevoie să-ți face temele înainte să mergi la solar. În acest scop, am compilat o listă atent pregătită de sfaturi pentru un bronz minunat la solar pentru începători. Dar și pentru cei care sunt deja obișnuiți cu bronzul la solar, însă sunt curioși să învețe.

Pregătirea de dinainte de bronzul la solar

Înainte de a merge la solar pentru sesiunea de bronzare, trebuie să te asiguri că faci câteva lucruri pentru a-ți pregăti pielea, astfel încât să beneficiezi de o experiență optimă.

Nerespectarea acestor elemente și trecerea peste acești pași va avea ca rezultat un bronz mai puțin uniform și mai nesănătos, de multe ori chiar periculos.

Cu siguranță, un prim pas este să iei în cosiderare ce tip de piele ai și astfel, să fii atent la cât de rapid sau dificil te bronzezi.

Tip de piele

Pentru a-ți proteja cel mai bine pielea și sănătatea, trebuie mai întâi să știi care este tipul tău de piele.

Diferite persoane au toleranțe variate la lumina soarelui și razele UV, datorită nivelurilor diferite de melanină din corpul lor.

Melanina este pigmentul din piele care este afectat de razele UV. Atunci când razele UV îți pătrund pielea și îți „activează” melanina, rezultatul este un ton mai închis al pielii.

Conform scalei Fitzpatrick, există 6 tipuri de piele:

bronz la salon - scala fitzpatrick

  • Tipul I: Persoanele cu pielea de tip 1 tind să aibă pielea foarte albă și se luptă să se bronzeze fără să se ardă.
  • Tipul II: Persoanele cu pielea de tipul doi se pot bronza, dar bronzul se dezvoltă lent și, de obicei, după o arsură solară.
  • Tipul III: Persoanele cu pielea de tip trei tind să fie arse de soare atunci când sunt supraexpuse, dar se pot bronza destul de ușor.
  • Tipul IV: Persoanele cu pielea de tip patru se pot bronza ușor și rareori vor avea arsuri solare.
  • Tipul V: Oamenii cu pielea tip cinci tind să aibă tonuri de piele bronzată în mod natural. Se bronzează cu ușurință în timp întâmpină foarte rar arsuri solare.
  • Tipul VI: Persoanele cu pielea tip șase nu au aproape niciodată arsuri solare datorită pielii lor cu ton închis sau negru. Pielea lor se poate întuneca totuși atunci când este expusă la raze UV ​​intense.

Cunoașterea tipului de piele înainte de a te bronza te poate ajuta să faci acest lucru în siguranță și mai ales, să-ți atingi obiectivele de bronzare.

Deci, ce zici de aceste obiective atunci?

Obiectivele de bronzare

Pentru a construi o rutină de bronzare, trebuie să știi clar care este obiectivul final pentru bronzare.

De exemplu, dacă obiectivul tău este să obții un bronz profund și exotic, dar începi având o piele deschisă, ar trebui să te aștepți să dureze destul de mult timp până când îți vei atinge obiectivul în siguranță și fără arsuri.

Pe de altă parte, dacă te situezi pe treapta întâi a scalei Fitzpatrick și pur și simplu speri să obții un bronz simplu atins de soare, trebuie să începi încet. Dar nu va dura atât de mult până să-ți atingi obiectivul final.

Asigură-te că vorbești despre obiectivele tale de bronzare cu specialiștii din salonul de bronzare. Aceștia pot oferi adesea sfaturi solide cu privire la o rutină de bronzare optimizată pentru a te ajuta să-ți atingi obiectivul.

Pregătește-ți pielea înainte de bronzul la solar

Dacă vrei să te asiguri că obții un bronz de calitate, trebuie mai întâi să te asiguri că pielea ta este pregătită corespunzător pentru sesiunea de bronzare.

Razele UV nu pot pătrunde în mod uniform în piele dacă această este uscată sau murdară. Înainte de a te bronza, fă un duș și exfoliază-te cu atenție. Vrei să fii sigur că nu există altceva decât loțiune de bronzare între piele și lămpile de bronzare.

Îndepărtează orice machiaj sau alte loțiuni și parfumuri pe care le porți. Acum, vei fi gata de prima sesiune de bronz!

Sesiunea ta de bronzare

Acum ești pregătit să  începi să te bronzezi … Sau ești?

E timpul să faci câteva alegeri în ultimul moment, astfel încât să poți obține acel bronz mult visat.

Ce să porți la solar?

Mulți oameni preferă să poarte costum de baie sau lenjerie în solar, în timp ce alții preferă bronzul nud.

Ceea ce porți în timpul bronzului va afecta rezultatele.

Evident, dacă porți un costum de baie, vei obține linii de bronz. S-ar putea să nu fie o problemă dacă acesta este costumul de baie pe care intenționezi să-l porți pe plajă sau la piscină pe tot parcursul verii. Dar dacă nu este cazul, este posibil să te deranjeze urmele de bronz.

Dacă alegi să te bronzezi nud, ar trebui să iei în considerare acoperirea celor mai sensibile zone. Acestea vor arde mult mai repede decât pielea expusă în mod obișnuit la soare.

Bronzul la solar: cum să te protejezi

În plus față de ceea ce porți pe corp, ar trebui să iei în considerare și alte lucruri care trebuie protejate.

Razele UV emise de lămpile din solar pot provoca daune pielii. Așa că asigură-te că porți întotdeauna protecție pentru ochi. Majoritatea saloanelor de bronzat oferă ochelari de bronzat. Nu ar trebui să-ți faci griji că ratezi acest pas.

De asemenea, ar trebui să porți balsam de buze cu factor de protecție solară. Buzele sunt mai sensibile și ard ușor, iar acest lucru poate fi extrem de dureros.

Loțiuni de bronzare

Bronzarea îți va face probabil pielea uscată, așa că utilizarea unei creme hidratante este crucială. De asemenea, folosirea loțiunilor formulate special pentru utilizarea la solar te poate ajuta să te bronzezi mai rapid. Precum și să te asiguri că bronzul rămâne mai mult.

După sesiunea de bronzare

Acum că s-a terminat cronometrul și ședința ta de bronzat, ce faci mai departe?

Îngrijirea pielii

Bronzarea îți usucă pielea, deși sperăm că ai folosit o loțiune de bronzare înainte. Asigură-te că îți hidratezi din nou pielea odată ce ai terminat sesiunea. De asemenea, bea multă apă pentru a reda organismului tău ceea ce a pierdut prin transpirație în timpul sesiunii.

Curăță patul de bronzat

Mediul cald va atrage bacteriile. În timp, aceste bacterii pot duce la erupții cutanate, mâncărime și infecții.

Fie că te bronzezi într-un salon sau că folosești un pat personal de bronzat acasă la tine, trebuie să fii sigur că dezinfectezi și cureți patul după fiecare utilizare.

Bronzul la solar: cuvânt final

Ei bine, până acum ar trebui să fii complet echipat pentru a obține cea mai bună și mai sigură bronzare pentru tipul și cerințele pielii tale.