Ten strălucitor în mod natural: tips&tricks

Ten strălucitor

Dacă te-ai săturat de fond de ten zilnic, dacă nu mai vrei să îți acoperi porii și să urmezi rutine de skincare obositoare și cu excesiv de multe etape, atunci află că nu trebuie să faci asta! Îngrijirea pielii nu trebuie să fie o povară, zi de zi, și dimineața, și seara. Pentru un ten strălucitor în mod natural încearcă să urmezi câțiva pași simpli.

În plus, un ten radiant se obține nu numai cu ajutorul unor creme miraculoase și a unor tratamente aplicate cu atenție. Pielea transpune, într-o manieră cât se poate de fizică și de vizibilă, ceea ce nu este în regulă la nivelul organismului tău, fie că este vorba despre nereguli în alimentație, de stres sau lipsă de hidratare corespunzătoare!

Hai să vedem ce putem face, direct sau indirect, pentru a preveni un ten „răzbunător”.

 

1. Asigură-te că te odihnești suficient

Odihna este de aur, și nimic nu poate înlocui 6-8 ore de somn pe noapte. Desigur, ritmul vieților noastre este alert, și nimeni nu este străin față de cearcăne, dar încearcă să acorzi o atenție sporită acestui aspect. Vei vedea, în scurt timp, că odată odihnită, pielea ta va părea mai proaspătă și mai puțin uscată!

 

2. Mănâncă sănătos pentru un ten strălucitor

Alimentele procesate, zahărul, tutunul și alcoolul toate afectează cât se poate de direct tenul. Chiar dacă aceste consecințe nu sunt imediate, își pot face simțită prezența odată cu trecerea timpului…

Secretul este cumpătarea. Apelează cu încredere la fructe și la legume proaspete – efectele se simt și se văd! O dietă bogată în vitamina C și scăzută în grăsimi și zaharuri te va face nu numai să arăți strălucitoare, ci și să te simți astfel, din interior!

 

3. Pentru un ten strălucitor, hidratează-te corespunzător

Nu pot accentua importanța unei hidratări corespunzătoare destul! Pielea prea uscată este cauza multora dintre imperfecțiunile uzuale ale tenului, iar o piele hidratată este, de la sine, luminoasă.

De asemenea, apa este cea mai bună prietenă a ta în combaterea acneei. Îți detoxifică întregul organism, reglează temperatura corpului tău și îți încarcă în mod natural bateriile! Recomandat este să bei peste 2 litri de apă pe zi. Pentru a reuși acest lucru, asigură-te că ai mereu prin preajmă o sticlă de apă, sau îți poți seta o alarmă pe telefon.

 

4. Evită să îți atingi coșurile

Nici nu se pune problema de spart coșuri. Dacă vrei un ten curat și fără imperfecțiuni, trebuie să lași în pace orice tentație. În plus, în această manieră nu îți vor rămâne semne de la extracții necorespunzătoare.

În fapt, nu este recomandat să pui mâna pe față dacă nu te speli pe mâini imediat înainte. Tenul este foarte sensibil și trebuie protejat de bacterii și praf, pe cât posibil.

   

5. Protejează-te împotriva soarelui

Știi deja. Toată lumea vorbește despre crema cu factor de protecție solar – și au dreptate! Nu numai că expunerea directă la soare trebuie evitată, dar indicat este să nu ieși din casă fără să aplici cremă cu SPF, indiferent de anotimp.

Acest lucru previne apariția ridurilor premature, a petelor pe piele și, în cazuri extreme, chiar a cancerului.

 

6. Combate stresul

Poate părea contra-productiv și sec, însă tu ești în control față de timpul tău liber. Chiar dacă slujba și responsabilitățile de zi cu zi te conduc, încet dar sigur, spre burnout, nu lăsa stresul să câștige!

Poți să meditezi, să încerci masajul relaxant, să practici un sport sau un hobby care îți face plăcere în timpul tău liber. De asemenea, totul este despre perspectivă. Până și cele mai mici gesturi și rutine te pot echilibra în timp.

 

Un ten strălucitor așa cum îți dorești

Uneori, aceste dovezi ale unui trai sănătos și echilibrat pot conta mai mult decât cremele aliniate pe raftul de la baie. În orice caz, felul în care îți tratezi întregul corp se reflectă pe fața ta, și este un bun punct de plecare, dacă îți dorești rezultate de durată.

O rutină specializată de îngrijire a pielii este, desigur, mereu valoroasă, dar schimbarea pornește din interior!