PRO ȘI CONTRA
TE VOPSEȘTI ACASĂ SAU LA SALON?
Vopsitul acasă pare o opțiune mai accesibilă ca preț, dar nu te ajută neapărat să economisești timp și bani. Dacă te-ai vopsit o dată ai văzut cât de greu e să respecți procedurile, câte telefoane le dai prietenelor și până la urmă îți dai seama că nu prea ți-a ieșit culoarea pe care ți-ai dorit-o.
De ce ajungi până la urmă tot la salon, și încerci să repari ce mai poate fi reparat? Dacă nu ți-ai dat seama până acum, iată beneficiile pe care le ai atunci când te lași pe mâna unui profesionist.
1. Produse profesionale
Un prim motiv, evident de altfel, este faptul că în cadrul saloanelor se folosesc doar produse profesionale. Atunci când alegi să te vopsesti acasă te privezi de acestea și – la fel cum face majoritatea persoanelor – achizitionezi produse din comert. Nu e de mirare ca rezultatele ajung să nu fie deloc pe măsura așteptarilor.
Calitatea produselor dictează rezultatele.
2. Expertiza
Odată ce ai ajuns la salon, știi că ajungi pe mainile unui expert. Acesta lucrează zilnic cu o paletă de culori vastă, știe cum să le amestece pentru a obține nuanța dorită și știe cum să aplice vopseaua de păr în așa fel încât culoarea să fie uniformă și armonios distribuită.
Un hair stylist are mii de ore de lucru și investește permanent în pregătirea lui, prin cursuri de specializare. Tu ai YouTube-ul și conferința pe Zoom cu prietenele tale. Care poate fi foarte fun, evident!
3. Eviți afectarea firului de păr
Chiar dacă vopsitul acasă pare să fie o variantă la îndemână, este însoțită și de un risc major. Firul de păr poate fi afectat, atacat de substanțe utilizate incorect, precum cele pentru decolorare, spre exemplu.
Vopsirea părului implică supunerea acestuia la un tratament cu substanțe chimice puternice care pot sa afecteze nu doar firele de păr, ci și scalpul, dacă nu sunt utilizate corespunzător. Odată ce alegi însă să te vopsești la salon, astfel de riscuri sunt minimizate.
În majoritatea cazurilor, specialiștii recomandă trecerea treptată la culoarea dorită, în special dacă este vorba despre o schimbare radicală, pentru a nu agresa în niciun fel firul de păr.
Dacă alegi vopsirea părului acasă, poți să sari niște etape care sunt necesare. Și poate că nici nu ai toate tratamentele disponibile în salon, care ajută părul să se adapteze mai ușor la schimbări.
4. Elimini riscurile cu privire la culoarea obținută
Dacă alegi să te vopsești acasă, ți se pot întâmpla următoarele lucruri:
– nuanța obținută poate să nu fie deloc cea pe care ți-ai fi dorit-o
– la rădăcină obții o culoare, pe lungimea firului de păr o alta, iar vârfurile ajung să aibă o altă nuanță
De ce se întâmplă aceste lucruri?
Pentru că nu ai ales mixul de vopseluri potrivit pentru a obține exact ceea ce îți doreai. Un specialist va ține cont de culoarea naturală a părului tău, caz în care obținerea culorii dorite este mai ușoară. În egală măsură, va potrivi mixul de culori pentru a oferi rezultatul așteptat clientei care are deja părul vopsit și vine la salon pentru a-l revopsi.
În ceea ce privește uniformizarea nuanței, tot hairstylistul va sti cum să aplice corect vopseaua pentru a obține un rezultat pe măsura așteptărilor. De la rădăcină și până la vârfuri, părul vopsit va avea nuanța dorită și inflexiunile care să îl pună în valoare.
Acasă, în oglindă și la lumina de interior nu prea poți controla asta.
5. Culoare adaptată tendințelor și stilului tău personal
Specialistul va ține întotdeauna cont de de fizionomia ta, vopsind și decolorând, combinând tonuri deschise cu altele mai închise de vopsea, pentru a crea profunzime, umbre sau chiar un efect de volum al podoabei capilare, după vopsire. Va ști ce tip de culoare ți se potrivește, în funcție de vârsta, jobul tău, în funcție de anotimp sau de ultimele tendințe în beauty.
S-ar putea ca o culoare care i se potrivește lui Kim Kardashian să nu meargă și la tine.
Nu ai timp să ajungi la salon, dar vrei, totuși, să te vopsești acasă? Iată 5 lucruri de care să ții cont!
Știi că atunci când pregătești un fel de mâncare delicios, și vrei să îți impresionezi prietenii sau partenerul, te asiguri că ai totul la îndemână? Cam așa trebuie să procedezi și când începi să te vopsești. Asta dacă nu vrei să intri în panică și să nu ai lucrul de care ai mare nevoie chiar lângă tine.
- Asigură-te că ai mănuși din latex, pensulă și cleme de păr
- Testează, testează, testează! Niciodată nu aplica vopseaua pe tot părul, ci ia o șuviță și vezi cum îți iese.
- Pentru o putere maximă de acoperire, aplică vopseaua de la rădăcină.
- Ia întotdeauna mai multă vopsea: mai bine să îți rămână, decât să nu mai ai atunci când ai cea mai mare nevoie!
- Citește instrucțiunile cu mare atenție, de două, trei, patru ori, cum crezi că îți e mai bine!
Succes! Sperăm să obții ce îți dorești, fie că mergi la salon, fie că te vopsești acasă!