Relația dintre terapia prin masaj și psihic

terapia prin masaj

Probabil știai că, pe lângă rolul în recuperare și alte beneficii fizice ale masajului, o vizită regulată la terapia prin masaj îmbunătățește inclusiv sănătatea psihică și emoțională.

Dar, care este relația dintre masaj și psihicul tău?

 

1. Un corp relaxat duce la o minte relaxată

Când ne relaxăm, bătăile inimii, presiunea sângelui, consumul de oxigen și nivelul de cortizol din salivă sunt reduse. Asta implică, de asemenea, reducerea stresului și a anxietății, care sunt doi factori principali ai depresiei. 

Numeroase studii arată că, pentru a te bucura de acest beneficiu al masajului, nu trebuie să faci un obicei din a merge part-time la masaj. Aceste schimbări psihologice apar încă după primele 10-15 minute dintr-o ședință. 

 

2. Înlocuiește melatonina sau valeriana cu un masaj

Masajul nu ajută doar la relaxare temporară, ci este demonstrat ca având un impact direct asupra obiceiurilor și programului de somn în copii, adolescenți și adulți care suferă de insomnii, migrene, fibromialgie etc. 

Cei care se bucură de 30 de minute de masaj, de două ori pe săptămână, au raportat o reducere semnificativă în apariția durerilor fizice, ceea ce conduce la mai puține tulburări ale somnului.

masaj beneficii

 

3. Atenuează simptomele bolilor cronice

Oamenii care suferă de boli cronice experimentează nivele foarte ridicate de stres. Cu cât stresul crește, cu atât șansele de agravare a condiției suferite sunt mai ridicate. Deși terapia prin masaj nu vindecă direct astfel de boli, îmbunătățește calitatea de viață a oamenilor în cauză prin reducerea stresului. 

Pe scurt, efectele secundare sunt ameliorate, incluzând durerea fizică, anxietatea sau depresia. Și, implicit, reducerea lor ajută la reîncărcarea bateriilor pentru a putea combate mai departe boala. 

 

4. Un motiv în plus să zâmbești

Terapia prin masaj este cunoscută pentru reducerea nu doar a stresului sau anxietății, ci și a iritabilității generale. Promițând un plus de serotonină și dopamină, masajul duce la o stare mai pronunțată de bine. 

Deși terapia prin masaj nu înlocuiește un psiholog, este un cadou pe care îl poți oferi ție sau celor dragi, pentru o sursă în plus de liniște și echilibru, atât fizic, cât și psihic. 

masaj

1 răspunde

Comentariile sunt închise.