Te vopsesti acasa? Uite la ce riscuri te supui

barber bathrobe bathroom 4614

Pare sa fie o optiune mult mai accesibila ca pret si care te ajuta sa economisesti si timp. Totusi, recomandam tuturor sa aleaga sa se vopseasca la salon, pentru ca altfel apar unele riscuri destul de greu de evitat.

Care sunt acestea si de ce e mai indicat sa te programezi la salon pentru vopsire? Iti dam cateva exemple in randurile urmatoare, care te vor convinge ca aceasta optiune este calea de urmat pentru a obtine rezultatele dorite.

Produse profesionale

Un prim motiv, evident de altfel, este faptul ca in cadrul saloanelor se folosesc doar produse profesionale. Atunci cand alegi sa te vopsesti acasa te privezi de acestea si – la fel cum face majoritatea persoanelor – achizitionezi produse din comert. Nu e de mirare ca rezultatele ajung sa nu fie deloc pe masura asteptarilor.

Expertiza

Odata ce ai ajuns la salon, stii ca ajungi pe mainile unui expert. Acesta lucreaza zilnic cu o paleta de culori vasta, stie cum sa le amestece pentru a obtine nuanta dorita si stie cum sa aplice vopselele de par in asa fel incat culoarea sa fie uniforma si armonios distribuita.

Eviti afectarea firului de par

Chiar daca vopsitul acasa pare sa fie o varianta mai atractiva, este insotita si de un risc major. Firul de par poate fi afectat, atacat de substante utilizate incorect, precum cele pentru decolorare spre exemplu.

Vopsirea parului implica supunerea acestuia la un tratament cu substante chimice puternice care pot sa afecteze nu doar firele de par, ci si scalpul, daca nu sunt utilizate corespunzator. Odata ce alegi insa sa te vopsesti la salon, astfel de riscuri sunt minimizate.

In majoritatea cazurilor specialistii recomanda trecerea treptata la culoarea dorita, in special daca este vorba despre o schimbare radicala, pentru a nu agresa in niciun fel firul de par. Daca se prefera vopsirea parului acasa, acest risc este destul de greu de evitat.

Elimini riscurile cu privire la culoarea obtinuta

Daca alegi sa te vopsesti acasa, te poti expune fara sa vrei unor riscuri precum:

– nuanta obtinuta nu e deloc cea pe care ti-ai fi dorit-o

– la radacina obtii o culoare, pe lungimea firului de par o alta, iar varfurile ajung sa aiba o alta nuanta

De ce se intampla aceste lucruri?

Cu privire la culoarea obtinuta, un specialist va sti cum sa aleaga mixul de vopsele potrivit pentru a obtine exact ceea ce isi doreste clienta. Va tine cont de culoarea naturala a parului, caz in care obtinerea culorii dorite este mai usoara. In egala masura, va potrivi mixul de culori pentru a oferi rezultatul asteptat clientei care are deja parul vopsit si vine la salon pentru a-l revopsi.

In ceea ce priveste uniformizarea nuantei, tot hairstylistul va sti cum sa aplice corect vopseaua pentru a obtine un rezultat pe masura asteptarilor. De la radacina si pana la varfuri, parul vopsit va avea nuanta dorita si inflexiunile care sa il puna in valoare. Specialistul va tine cont in acest sens de fizionomia clientei, vopsind si decolorand, combinand tonuri deschise cu altele mai inchise de vopsea, pentru a crea profunzime, umbre sau chiar un efect de volum al podoabei capilare dupa vopsire.

 

Fara doar si poate vopsirea parului acasa ar trebui evitata, pentru a nu te supune acestor riscuri. Daca vrei sa iti vopsesti parul, fie ca faci o schimbare radicala de look sau este vorba doar de o revopsire, cu siguranta iti doresti sa il pastrezi sanatos si stralucitor.