Makeup perfect iarna – Tips and tricks

makeup iarna

Pentru acelea dintre noi a căror idee de strălucire de iarnă nu implică plecarea într-o stațiune tropicală, sarcina de a ne ajusta îngrijirea pielii și machiajul – pentru a se adapta aerului uscat, rece și înțepător – poate fi o povară. Iată câteva idei de ținut minte pentru un makeup perfect iarna.

Pielea descuamată, uscată, iritată pare să fie o normă în fiecare iarnă și totuși, încă ne chinuim să găsim tehnicile de makeup care să ne facă să arătăm fabulos, chiar și iarna.

Din fericire pentru voi, am căutat și am adunat cele mai bune sfaturi și tehnici de makeup care să funcționeze în timpul iernii. De la specialiști autohtoni sau străini și chiar de la profesioniștii noștri, am strâns o scurtă listă de sfaturi utile de pus în practică.

 

1. Nu te zgârci cu cremele hidratante

Este vital pentru pielea ta să o menții plină de umiditate în timpul iernii. Majoritatea fondurilor de ten nu au o componentă hidratantă.

Prin urmare, atunci când ai chef să te machiezi, e decembrie, frig și poate – norocoși să fim – ninge, nu uita că dacă aplici fond de ten, acesta îți va deshidrata pielea.

Există modalități prin care poți adăuga cu ușurință umiditate în rutina ta de makeup. Cel mai simplu și eficient: înainte de a aplica orice machiaj pe față, folosește un primer hidratant.

2. Învață când să te hidratezi pentru un makeup perfect iarna

Hidratarea este în mod clar crucială, dar artistul de machiaj din Washington D.C. Erwin Gomez a împărtășit un truc suplimentar:

„Asigurați-vă că vă hidratați atunci când pielea este încă umedă după duș. Acesta este momentul optim pentru a oferi pielii proaspăt spălată și aburită hidratarea de care are atâta nevoie”.

3. Stai departe de orice pudră

Întregul scop al punerii unei pudre pe față este să absorbi uleiurile nedorite din piele. În lunile mai calde, aceste uleiuri pot fi o pacoste, deoarece pielea noastră este bine hidratată și nu are nevoie de ulei suplimentar.

Cu toate acestea, în timpul iernii, când pielea este cea mai uscată, aceste uleiuri naturale pe care le produce pielea noastră sunt complet necesare pentru a menține pielea sănătoasă și hidratată.

Nu încerca să scapi de ele. Îți faci o defavoare.

4. Makeup perfect iarna: Schimbă-ți primer-ul

Iarna este recomandată utilizarea unui primer luminos în locul unuia tradițional mat. Strălucirea subtilă din primer te va ajuta să oferi pielii acel efect uimitor de iluminare din interior.

Cu vânturile de iarnă de care ar trebui să-ți faci griji, orice plus de strălucire pe care o poți obține este benefică și binevenită. În plus, primerul adaugă un alt strat de hidratare.

5. Alege doar fond de ten lichid sau cremă

Singurul lucru mai rău decât fulgii este atunci când fondul de ten chiar îți scoate în evidență pielea descuamată.

Este recomandat un fond de ten cu o bază mai cremoasă, care alunecă lin pe piele.

În schimb, o formulă mată se va așeza în pielea uscată, oferindu-ți un finisaj neuniform.

6. Și highlighter lichid, desigur

Pentru un efect mai natural, este excelentă aplicarea unui iluminator lichid cu un burete umed de tip beautyblender.

Evită orice pudră de iluminare, care poate deveni uscată, creând pete strălucitoare pe fața ta.

7. Evită bronzerul pentru un makeup perfect iarna

Sezonul rece nu este perioada tocmai potrivită pentru a avea pomeții bronzați, stacojii.

Pe lângă faptul că lumina albă reflectată iarna îți va pune în evidență contrastul năucitor dintre bronzul artificial aplicat pe pomeți, bronzerul are și el efect de deshidratare, afectându-ți pielea.

Așadar, scapă de el în sezonul rece.

8. Fă-ți machiajul impermeabil

Vânturile de iarnă, lapovița, gheața și zăpada pot face ca machiajul din jurul ochilor să se topească.

Acest lucru poate provoca înroșirea ochilor și poate duce chiar la infecții oculare dacă există suficientă acumulare de-a lungul zilelor în care porți machiaj pentru ochi.

Există o soluție simplă pentru această problemă.

Cel mai eficient lucru este să folosești mascara și creion dermatograf sau eyeliner rezistente la apă, pentru a-ți păstra makeup-ul fresh și departe de a ți se scurge pe față.

Este destul de ușor să găsești și un fard de pleoape rezistent la apă.

9. Hm, am menționat că trebuie să-ți hidratezi pielea?

Lăsând gluma la o parte, iarna există o mulțime de factori de mediu care îți usucă pielea.

Dacă nu acționezi, îți va fi foarte dificil să tratezi pielea în așa fel încât să-și recapete prospețimea și hidratarea.

Așa că acționează constant. Hidratează-te constant. Bea lichide multe.

Dacă observi că pielea ta se usucă (sau machiajul tău devine cakey) de-a lungul zilei, păstrează o un mist facial în apropiere pentru a pulveriza o doză de hidratare.

10. În mod evident, nu exagera cu machiajul tău

Având pielea atât de sensibilă iarna, cel mai bine este să optezi pentru cantități mai ușoare de machiaj.

Frigul și vântul din aer liber vor adăuga cu siguranță feței tale culoare naturală.

Așadar, salvează-ți produsele și pielea, nemaiaplicând atât de mult ca de obicei.

Un truc care te salvează în lunile mai reci este să-ți concentrezi atenția asupra ochilor.

11. Credeai că am uitat de buze?

Chiar dacă rujul lichid este în prezent în trend, acesta poate fi foarte dăunător pentru buzele tale iarna. Pielea buzelor tale este foarte delicată și nu este nevoie de mult pentru ca buzele să crape și să se usuce.

Frigul le afectează și pe ele – mai ales pe ele. Protejează-le întotdeauna cu un balsam de buze. Nu ar strica să adaugi și SPF, întrucât soarele nu dispare iarna.

Deși poate arăta grozav, nu arunca pe buze cantități interminabile de ruj lichid sau mat – acest lucru va ajuta doar la deshidratare și-ți va face buzele să fie crăpate și ridate.

Dacă te simți mai festiv și vrei să adaugi culoare buzelor tale, încearcă balsamul de buze colorat. Sezonul rece se asortează perfect cu niște nuanțe roșiatice și roz pal, dar poți încerca orice variante îți dorești tu. Atât timp cât îți menții buzele hidratate.

Cuvântul de pe urmă despre un makeup perfect iarna

Oricât de stresant este sezonul rece pentru pielea ta, nu uita că o îngrijire simplă este o dovadă de respect pentru tine și corpul tău.

Ai grijă de tine din interior și adaugă un strop de strălucire din afară.

Păstrează-ți machiajul simplu, ușor și hidratant. Adaugă în mod regulat o doză în plus de hidratare ca să-ți ajuți pielea să facă față cu brio sezonului rece.

Ai grijă de tine și de frumusețea ta!