Masajul facial acasă: Tips & Tricks

facial massage

Împărtășim experiența noastră cu voi. Mini-seria de articole de la Cinnamon continuă să împărtășească experiențe, informații, trucuri și rețete pentru pentru îngrijirea sănătății și aspectului nostru acasă. Pentru că vrem să vă fim alături și atunci când nu sunteți la salon. În acest articol din seria de #Tips&Tricks: rețete cu scorțișoară, povestim, discutăm și împărtășim informații și situații despre masajul facial acasă și despre cum să ai grijă ca pielea ta să rămână sănătoasă și tânără.

Îți povestim despre câteva lucruri pe care să le pui în practică pentru a-ți păstra tenul impecabil, îți explicăm cum funcționează masajul facial, ce beneficii are și cum îl poți face chiar tu acasă.

#Tips&Tricks: rețete cu scorțișoară pentru tenul tău

Ce este masajul facial?

Avându-și originile în China, Mexic, Ungaria și Suedia, masajul facial a evoluat foarte mult de-a lungul anilor. Masajul terapeutic a început acum aproximativ 4.500 de ani și s-a extins în descoperirea masajului de lifting facial, drenaj limfatic, reflexologie, stil suedez și alte tehnici.

Masajul facial ia principiile masajului corporal și le aplică mușchilor feței. Acest lucru nu numai că reduce tensiunea feței – care contribuie la formarea liniilor fine și ridurilor –, ci contribuie și la creșterea circulației sângelui pentru a întineri pielea.

Masajul facial acasă: beneficii

Adevăratele beneficii ale masajului constau în masarea a ceea ce se află sub piele. Structura pielii este foarte simplu de înțeles dacă o comparăm cu o casă: are acoperiș (țesut epidermic), cadru (țesut dermic) și fundație (țesut subcutanat, adipos și muscular).

masaj facial acasa - structura piele

 

Problemele și afecțiunile pielii nu apar doar la nivelul acoperișului; mai degrabă, se extind până la fundație. Când aplicăm presiune activă și direcționată asupra mușchilor feței, suntem capabili să tratăm afecțiunile pielii de la fundație în sus, ducând la rezultate mai bune și mai durabile.

Dar hai să acordăm o privire mai atentă beneficiilor masajului facial:

1. Masajul facial acasă crește circulația sângelui

Un studiu din 2018 a arătat că stimularea pielii cu un masaj facial de cinci minute crește fluxul de sânge până la 10 minute. Cu un flux mai mare de sânge, pielea beneficiază de mai mult oxigen și de mai multe substanțe nutritive – ambele fiind esențiale pentru ca pielea să-și îndeplinească funcțiile cheie.

Rezultatul pe termen scurt al unui flux sanguin mai mare este o strălucire imediată; pe măsură ce sângele se ridică la suprafață, pielea este infuzată cu strălucire din interior spre exterior. Rezultatul pe termen lung este o producție mai mare și mai eficientă de colagen și elastină; în timp, acest lucru contribuie la un ten mai puternic și mai rezistent.

2. Masajul facial acasă activează sistemul limfatic

Sistemul limfatic acționează prin eliminarea „deșeurilor” și toxinelor din organism, inclusiv din țesuturile pielii.

Stilurile noastre de viață tind să împiedice sistemul limfatic să își facă treaba din cauza naturii stagnante a vieții noastre. Când sistemul limfatic devine lent, toxinele se acumulează și ne blochează ganglionii limfatici, iar pielea începe să arate umflată.

Drenajul limfatic este o tehnică ușoară de masaj care încurajează mișcarea fluidelor limfatice în tot corpul.

Acest tip de masaj vizează ganglionii limfatici de sub urechi și de pe gât, ajutând la drenarea toxinelor și eliminarea excesului de deșeuri. La rândul său, aceasta reduce la minimum senzația de umflare a pielii.

3. Efect de lifting și piele plump

Pielea feței se luptă cu o mulțime de tensiune de-a lungul întregii zile, la sprâncenele încrețite la buzele strânse și fălcile încleștate. Când mușchii de sub pielea noastră (aproape de 43, mai exact) sunt tineri și puternici, pot să-și revină rapid din tensiunea feței.

Cu toate acestea, acești mușchi își pierd tonusul în timp și „fundația” tenului va începe să alunece. Când fundația alunecă, vedem că se formează fălcile, slăbirea țesutului din jurul ochilor și un aspect general căzut al întregii fețe. Pe măsură ce aceste pliuri se adâncesc, liniile fine și ridurile pot începe, de asemenea, să se dezvolte.

Masajul facial funcționează ca un lifting facial non-chirurgical, ajutând la tonifierea mușchilor de sub piele. La fel ca restul corpului, cu cât exersezi mai mult acești mușchi, cu atât aceștia devin mai puternici. Cu timpul, masajul facial poate îmbunătăți rezistența pielii, ajutând la netezirea ridurilor și menținându-l strâns, ferm și ridicat.

4. Îmbunătățește absorbția produselor cosmetice

Masajul ajută, de asemenea, la creșterea nivelului de penetrare al ingredientelor active din produsele cosmetice pe care le folosești.

Căldura creată prin activarea mușchilor faciali face pielea mai susceptibilă la absorbția produsului. Acest lucru crește eficiența și eficacitatea ingredientelor cheie, deoarece acestea pot ajunge mai ușor la straturile mai adânci ale pielii (fundația).

Masajul facial acasă în opt pași

Te-ai convins de beneficiile masajului facial? Urmează acești pași pentru a-ți putea oferi chiar tu un moment de relaxare acasă.

1. Mai întâi, curăță mâinile și fața

Începi întotdeauna cu o bază curată. Pregătește-ți pielea curățând și îndepărtând tot machiajul. Și asigură-te că mâinile sunt curate, astfel încât să nu transferi bacteriile pe tenul curățat. Ultimul lucru pe care îl vrei este să-ți masezi murdăria înapoi în piele.

2. Încălzește produsul în mâini

Cheia unui masaj facial de succes este alunecarea. Nu vrei niciodată să te simți ca și cum ai trage și ți-ai întinde pielea. O cantitate mică de ser, ulei sau concentrat îți ajută degetele să se deplaseze mai ușor pe față – și asigură că ingredientele active ajung la cele mai adânci straturi ale pielii.

Pur și simplu aplică o cantitate mică de produs în palme și întinde formula pentru a o distribui uniform pe mâini și pe vârfurile degetelor.

3. Folosește o presiune delicată, dar fermă

Vrei să aplici suficientă presiune încât să poți simți și mișca cu adevărat mușchii sub piele. Încearcă să lucrezi cu mușchii tăi, nu doar cu suprafața pielii.

Cu toate acestea, nu îți răni pielea. Un masaj facial nu este un masaj adânc al țesuturilor: folosește o presiune fermă, dar delicată.

4. Începe prin masarea zonei limfatice

masaj facial acasa

Începe prin activarea sistemului limfatic. Folosind vârful degetelor, masează ganglionii limfatici de sub urechi și de-a lungul părților laterale ale gâtului. Folosește cercuri largi, mergând de sub urechi, în jos spre gât și înapoi de-a lungul liniei maxilarului.

5. Masează părțile laterale ale feței

Apoi, țintește către părțile laterale ale feței. Folosește mișcări circulare pentru a masa perimetrul feței, de-a lungul părților laterale ale maxilarului și în sus peste pomeți.

Nu uita să împingi pielea în sus și în afara conturului feței – nu în jos. Acest lucru te va ajuta să ridici pielea lăsată și să previi pierderea elasticității pielii de acum înainte. Repetă timp de două până la trei minute, concentrându-te pe zonele în care simți cea mai mare tensiune (de obicei în jurul maxilarului).

6. Masează încet liniile frunții

Acum, pentru acele linii de pe frunte, presează cu ajutorul degetelor între sprâncene și glisează-le încet pe frunte. Repetă această mișcare pe frunte, trăgând ușor pielea în sus și în afară. Masarea împotriva liniilor (mai degrabă decât în același sens cu ele) va ajuta la netezirea lor în direcția corectă.

7. Ai grijă deosebită în jurul ochilor

Următorul pas este zona ochilor. Ca întotdeauna, fii extrem de delicat cu această zonă, în care pielea este mai subțire și mai fragilă. Poziționează degetele de ambele părți ale nasului și rulează-le ușor în sus spre tâmple. Această acțiune va ajuta la combaterea umflăturilor, la ridicarea pielii lăsate și la „trezirea” zonei ochilor.

8. Nu uita de zona gâtului și decolteului

În cele din urmă, țintește spre gât și decolteu. Folosește mișcări ușoare și verticale pentru a masa pielea de la piept, până la gât și până la linia maxilarului.

Acest lucru va ajuta la reactivarea sistemului limfatic și la netezirea oricăror linii fine care s-au adunat în această zonă adesea neglijată.

Câteva gânduri despre masajul facial acasă

Secretul rezultatelor pe termen lung este practicarea masajului facial în mod regulat.

Experții în frumusețe recomandă adăugarea unui masaj facial la rutina de îngrijire a pielii de două până la trei ori pe săptămână. Acest lucru poate fi benefic în stimularea circulației, reducerea tensiunii și – în timp – ridicarea și tonificarea tenului.

Poți alege rutina de dimineață sau de noapte, depinde de nevoile tale. Noi sugerăm să încerci masajul facial înainte de culcare, pentru a oferi un plus de putere pielii tale.

Iată și un video explicativ pentru 100% șanse de reușită în masajul facial acasă.