Tratamente naturale pentru unghii sănătoase și frumoase

Tratamente naturale pentru unghii sănătoase și frumoase

Estetica și sănătatea unghiilor nu sunt sinonime! Ca să mai avem pe ce pune gelul, este nevoie să ne îngrijim unghiile cu adevărat. Soluția – tratamentele naturale din plante.

Una dintre grijile noastre lunare este să ne facem programare la manichiură/pedichiură. Asta ne spune clar că iubim să avem unghii cât mai frumoase și îngrijite. De aceea, punem mare preț pe aspectul lor estetic și suntem tipicare când vine vorba de forma, culoarea și modelul unghiilor. Pentru o variantă estetică mai blândă cu unghia, vezi manichiura noastră cu ojă non toxică, aici.

Dar cât de mult preț punem pe sănătatea și rezistența unghiilor noastre? Estetica unghiilor a ajuns să fie mai importantă pentru noi decât sănătatea lor. Prin urmare, de multe ori ne trezim cu diferite probleme, cum ar fi unghiile casante, deteriorate sau îmbolnăvite. Starea unghiilor poate oferi indicii valoroase despre sănătatea generală a unei femei. Unele semne și modificări ale unghiilor pot fi asociate cu anumite afecțiuni sau deficiențe nutriționale.

Așadar, este important să acordăm îngrijirea cuvenită pentru a avea unghii cu adevărat frumoase și sănătoase. Putem face asta acasă, folosind tratamente naturale care ajută la vindecarea și hrănirea unghiilor.

Tratamente naturale pentru unghii sănătoase și frumoase

  • Uleiul de cocos este minunat pentru hidratarea și hrănirea unghiilor. Îl poți folosi ca atare sau ca bază pentru o mască, făcând un amestec cu puțin turmeric sau suc de lămâie. Lasă masca pe unghii timp de 15-20 minute, iar apoi clătește cu apă călduță. Repetă de 2-3 ori pe săptămână pentru unghii mai puternice.
  • Oțetul de mere diluat cu apă funcționează ca un dezinfectant natural, prevenind infecțiile fungice. În plus, ajută la îndepărtarea cuticulelor. Îl poți folosi să-ți înmoi unghiile timp de câteva minute, de 2-3 ori pe săptămână.
  • Uleiul de oregano este foarte eficient pentru prevenirea și tratarea ciupercii unghiilor. Aplicat pe unghia afectată are un efect antiinflamator și vindecător. Folosește-l de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de câteva săptămâni sau până când observi o îmbunătățire semnificativă.
  • Uleiul de ricin sau uleiul de măsline este renumit pentru efectul de întărire și hidratare a unghiilor, prevenind exfolierea. Aplică o picătură pe fiecare unghie de 2 ori pe zi, masând ușor
  • Ceaiul verde bogat în antioxidanți poate fi folosit pentru băi de unghii săptămânale. Pune 2-3 pliculețe la 150 ml apă clocotită și lasă unghiile să se înmoaie 15 minute. Va ajuta la întărirea și lustruirea naturală a unghiilor.
  • Uleiul de rozmarin – Stimulează circulația sangvină spre unghii, hrănindu-le. Se aplică pur sau în combinație cu ulei de cocos.

Iar pentru un boost de vitamine, ia zilnic un complex de vitamine din grupa B, în special biotină, care ajută la menținerea unghiilor, părului și pielii sănătoase.